G4Media.ro

Fosta directoare din cadrul Facebook a fost audiată de Congresul SUA: Produsele…

Fosta directoare din cadrul Facebook a fost audiată de Congresul SUA: Produsele companiei sunt dăunătoare copiilor, provoacă divizări şi slăbesc democraţia

Produsele Facebook sunt dăunătoare copiilor şi provoacă divizări în societate, a afirmat o fostă directoare a companiei, Frances Haugen, devenită avertizor de integritate, într-o audiere care a avut loc marţi în Congresul Statelor Unite, transmite News.ro, care citează Reuters.

”Sunt aici astăzi pentru că eu cred că produsele Facebook sunt dăunătoare copiilor, provoacă divizări şi slăbesc democraţia noastră. În acest moment nimeni nu îl trage la răspundere pe Mark (Zuckerberg, directorul general al Facebook). Banii se opresc la Mark”, a spus Haugen.

Aceasta a continuat spunând: „Ieri am văzut Facebook scoasă de pe internet. Nu ştiu de ce a căzut, dar ştiu că timp de mai mult de cinci ore, Facebook nu a fost folosit pentru a aprofunda diviziăriile, a destabiliza democraţiile şi a face ca fetele şi femeile tinere să se simtă prost în trupurile lor”.

Parlamentari din ambele partide, democrat şi republican, au criticat Facebook, acuzând-ul pe Mark Zuckerberg că urmăreşte doar obţinerea unor profituri ridicate, ei cerând autorităţilor de reglementare să investigheze acuzaţiile că reţeau de socializare este dăunătoare copiilor şi provoacă divizări.

Preşedintele cobcomisiei pentru Comerţ din Senat, senatorul democrat Richard Blumenthal, a spus că Facebook ştie că produsele sale dau dependenţ, la fel ca ţigările.

”Tehnologia trece acum printr-un moment al adevărului, aşa cum s-a întâmplat cu tutunul”, a spus acesta, cerând ca Zuckerberg să fie audiat în comisie, iar Comisia pentru bursă şi valori mobiliare şi Comisia Federală pentru Comerţ să investigheze compania.

”Copiii noştri sunt victimele. Adolescenţii din ziua de azi care se uită în oglindă simt îndoieli şi nesiguranţă. Mark Zuckerberg trebuie să se uite şi el în oglindă”, a afirmat Blumenthal, adăugând că în schimb Zuckerberg se duce să navigheze.

Haugen, fost manager de produs la Facebook, care a devenit avertizor de integritate, a susţinut că Facebook a încercat că îşi păstreze operaţiunile confidenţiale.

„Astăzi, nicio autoritate de reglementare nu are un meniu de soluţii pentru cum ar putea fi reparată Facebook, pentru Facebook nu a dorit ca acestea să ştie suficiente lucruri despre ce provoacă problemele. În caz contrar nu ar fi fost nevoie de un informator”, a spus ea.

Fosta angajată şi avertizor de integritarte de la Facebook, Frances Haugen, a depus mărturie în timpul unei audieri a Comisiei Senatului pentru Comerţ, Ştiinţă şi Transporturi, intitulată ”Protejarea copiilor online: mărturie de la informator de la Facebook”.

Cea mai influentă republicană din subcomisie, Marsha Blackburn, a declarat că Facebook a închis ochii la copiii cu vârsta sub 13 ani de pe site-urile sale.

”Este clar că Facebook prioritizează profitul decât bunăstarea copiilor şi a tuturor utilizatorilor”, a spus senatoarea.

Senatorul Roger Wicker, un alt republican, a fost de acord.

„Copiii Americii sunt legaţi de produsul lor. Există cunoştinţe cinice în numele acestor companii Big Tech că acest lucru este adevărat”, a spus el.

Purtătorul de cuvânt al Facebook, Kevin McAlister, a transmis printr-un e-mail înaintea şedinţei că grupul consideră că protejarea comunităţii sale este mai importantă decât maximizarea profiturilor şi a spus că nu este corect faptul că cercetările interne filtrate au demonstrat că Instagram este ”toxică” pentru adolescente.

Sursa foto: Pixabay

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

11 comentarii

 1. Articol tradus cât se poate de prost. Cu google translate.

  • Am mâncat la rahat zilele astea… Dar merită, că m-a plătit stăpânul bine. Asta pe lângă salariul de parazit bugetar pe care-l încasez lunar la termen.

 2. Copiii bine crescuți și democrația puternică nu pot fi slăbite.

  • Cum adică:”bine crescuți?, cu vătraiul după ușa?
   Aveți grijă să nu fie prea târziu atunci când vă veți da seama cât de nocive sunt aceste rețele de indo bito cire controlată…

 3. Trebuie pornit de la întrebarea de ce omenirea a avut nevoie sa fie interconectata printr-o retea sociala, iar apoi putem avem si raspunsul pentru efectele teribile asupra copiilor. Ceea ce a inceput ca o aplicatie nevinovată creată de doi studenți pentru a trimite mesaje in campus, a fost furat si apoi speculat de către Zuckerberg care a devenit miliardar.

 4. Trebuie pornit de la întrebarea de ce omenirea a avut nevoie sa fie interconectata printr-o retea sociala, iar apoi putem avem si raspunsul pentru efectele teribile asupra copiilor. Ceea ce a inceput ca o aplicatie nevinovată creată de doi studenți pentru a trimite mesaje in campus, a fost furat si apoi speculat de către Zuckerberg care a devenit miliardar.

 5. va dati seama ce emotie a avut simion, h`aur nu isi are rostul fara industria de manipulare online!

 6. De la un insider:

 7. #fakebook

 8. Hei, G4m…, voi de ce permiteți un astfel de limbaj cum are sceleratul cu „dejectorul”?

  • Băi barbugh, băi sensibilule, băi dejectorilă, stai pe bucile tale, că imediat le penetrez cu.limba-mi dibace!