G4Media.ro

Focar de coronavirus la Ambulanța Olt: aproape toți angajații dintr-o tură, internați…

Focar de coronavirus la Ambulanța Olt: aproape toți angajații dintr-o tură, internați în spitale

UPDATE: Prefectura Olt a transmis, joi, printr-un comunicat de presă, că pe data de 21 mai, a fost convocată o şedinţă de lucru a Grupului de Coordonare pentru Gestionarea Bolilor Înalt Contagioase pentru a stabili împrejurările şi măsurile urgente dispuse în cazul focarului de infecţie Covid-19 la nivelul Serviciului Judeţean de Ambulanţă Olt, relatează News.ro.

“În data 18 mai, a fost confirmat primul caz pozitiv cu infecţia Covid-19 în rândul angajaţilor de la Serviciului Judeţean de Ambulanţă Olt. În momentul confirmării probei, Direcţia de Sănătate Publică Olt a procedat la testarea a 50 de angajaţi. Din cele 30 de probe lucrate, 12 angajaţi au fost confirmaţi pozitiv cu infecţia Covid-19 în data de 20 mai, iar astăzi au fost lucrate şi celelalte 20 de probe, cu rezultat pozitiv pentru două persoane”, se arată în comunicat.

Sursa citată menţionează că în cadrul şedinţei Grupului de Coordonare pentru Gestionarea Bolilor Înalt Contagioase autorităţile au stabilit testarea tuturor angajaţilor din cadrul S.J.A; izolarea la domiciliu a tuturor contacţilor direcţi ai cazurilor confirmate; identificarea tuturor contacţilor direcţi din rândul pacienţilor asupra cărora s-au efectuat intervenţii din partea medicilor/asistenţilor S.J.A. confirmaţi pozitiv.

Prefectura Olt a precizat că toţi angajaţii confirmaţi pozitiv au fost internaţi la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina sub supraveghere medicală şi tratament, cu stare generală bună.

De asemenea, prefectul judeţului Olt, Florin Constantin Homorean, a solicitat Ministerului Sănătăţii efectuarea de către Corpul de Control a unei verificări asupra modului de gestionare a activităţii Serviciului Judeţean de Ambulanţă Olt, în contextul epidemiei generate de noul coronavirus.

Știrea inițială: Majoritatea angajaților de pe o tură de la Serviciul Județean de Ambulanță Olt au fost depistați pozitiv la testul COVID, realizat după ce o asistentă cu domiciliul în Argeș a fost internată cu coronavirus la spitalul din Mioveni.

Potrivit DSP au fost testate, în urma diagnosticării asistentei, un număr de 51 de persoane, fiind analizate cu puțin peste jumătate dintre teste. Potrivit autorităților, 12 teste dintre acestea au ieșit pozitive. Ele ar aparțin colegilor asistentei confirmate cu COPVID 19 zilele trecute, scrie Realitatea Oltului.

Până la apariția noului focar de coronavirus, la nivelul județului Olt au fost declarate pozitive 53 de persoane. Dintre acestea 40 s-au vindecat, iar două, din păcate, au decedat.

 

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

3 comentarii

  1. Ca sa fie clar:

    Eventualii decedati din cauza ca nu mai exista ambulanta in Olt
    NU SE PUN
    la lista de decedati din cauza Coronavirus.

    Nu-i asa?

  2. Sa fi fost cu totii la petrecerea din Herastrau?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.