G4Media.ro

Fiul lui Gaddafi a fost eliberat din închisoare. Fost jucător de fotbal,…

Sursa foto: captura video

Fiul lui Gaddafi a fost eliberat din închisoare. Fost jucător de fotbal, l-a avut pe Maradona antrenor personal

Saadi Gaddafi, fiul fostului lider libian Muammar Gaddafi, deţinut într-o închisoare din capitala Tripoli din 2014, a fost eliberat în urma unei hotărâri judecătoreşti datând de câţiva ani, potrivit unei surse din Ministerul Justiţiei, anunță Agerpres, care citează AFP. ”Saadi Muammar Gaddafi a fost eliberat din închisoare ca urmare a executării unei hotărâri judecătoreşti” emise în urmă cu câţiva ani, a declarat duminică pentru AFP o sursă a Ministerului Justiţiei, fără a preciza dacă el se află încă în Libia. Numeroase mass-media locale au indicat duminică seara că Saadi Gaddafi a părăsit deja teritoriul libian cu un zbor către Turcia.

Contactată de AFP, o sursă din biroul procurorului general a afirmat că fiul lui Gaddafi a fost eliberat la recomandarea procurorului. ”Procurorul a cerut, în urmă cu câteva luni, executarea deciziei privind eliberarea lui Saadi Gaddafi de îndată ce au fost îndeplinite toate condiţiile necesare”, a precizat sursa citată, reamintind că el este ”liber să rămână sau să plece”.

Extrădat din Niger la 6 martie 2014, Saadi Gaddafi, în vârstă de 47 de ani, a fost judecat şi achitat în aprilie 2018 de Curtea de Apel din Tripoli pentru asasinarea în 2005 a unui fost antrenor al clubului de fotbal Al-Ittihad din Tripoli, Bachir Rayani. De asemenea, el urma să fie judecat pentru presupusa sa implicare în reprimarea sângeroasă a revoltei care a pus capăt regimului tatălui său Muammar Gaddafi, în 2011.

Jucător în Serie A, suspendat apoi pentru dopaj

Saadi a jucat patru sezoane în Italia, la Perugia (2003-2004), Udinese (2005-2006) și Sampdoria (2006-2007) și are 18 meciuri și 2 goluri în prima reprezentativă a Libiei. A apărut de două ori și în Serie A, iar după retragerea din activitate a fost președintele Federației Libiene de Fotbal.

În 2003, pe când Perugia juca în Serie A, Saadi Gaddafi i-a angajat pe legendarul Diego Armando Maradona drept consilier tehnic propriu și ca antrenor personal pe atletul Ben Johnson, fost campion mondial la proba de 100 de metri și medaliat cu bronz la Jocurile Olimpice din 1984, de la Los Angeles.

A jucat de două ori în Serie A, ca rezervă, înainte să fie suspendat după ce a fost testat pozitiv la un control antidoping.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...