G4Media.ro

Fisuri în „Polul suveranist”: Ilan Laufer anunță separarea de George Simion și…

sursa foto: Inquam Photos / George Călin

Fisuri în „Polul suveranist”: Ilan Laufer anunță separarea de George Simion și de „Alianța AUR”

Ilan Laufer, președintele partidului Forța Identității Naționale, anunță separarea de George Simion și de „Alianța AUR”.

„De când am intrat în Alianța AUR, președintele AUR exercită presiuni asupra membrilor partidelor din Alianță să se înscrie direct pe platforma AUR și să predea evidența membrilor, subminând astfel autonomia juridică și integritatea partidelor componente. Acest comportament denotă că Alianța AUR a fost concepută în principal pentru transferul ilegal de membrii ai partidelor componente către Partidul AUR, o încercare de eliminare a partidelor suveraniste din Alianță, cu scopul clar de a confisca și distruge din fașă mișcarea naționalistă și suveranistă din România. Protocolul a fost semnat de la bun început doar pentru scopuri mediatice, pentru a evita percepția publică conform căreia președintele AUR este o persoană izolată și nefrecventabilă în peisajul politic”, a scris Ilan Laufer pe rețeaua de socializare.

„Cu toate că mulți români de bună credință și-au pus speranța în acest proiect politic, președintele AUR, încercând să distrugă mișcarea suveranistă, insistă ca strategia sa principală să rămână axată pe blocaj, circ și scandal mediatic, cu toate că oamenii așteaptă soluții reale pentru problemele acute cu care se confruntă. Acest mod de operare al președintelui AUR nu va face altceva decât să izoleze Partidul AUR pe scena politică și va duce la plecarea altor partide din Alianță, dar și la pierderea oamenilor de bună credință din AUR, a căror încredere a fost trădată. Disprețul și umilința, greu de exprimat în cuvinte, cu care George Simion își tratează cei mai apropiați colaboratori duce la distrugerea acestui proiect politic și va duce la distrugerea Partidului AUR”, mai precizează Laufer.

Reamintim că partidul extremist AUR a lansat, la mijlocul lunii noiembrie, într-o conferință de presă, „Polul suveranist”, o alianță de mici formațiuni care gravitează în jurul AUR. Între acestea, și Forța Identității Naționale, partidul condus de Ilan Laufer, care are origini evreiești, într-un demers similar cu ceea ce a făcut Corneliu Vadim Tudor, liderul formațiunii extremiste PRM, în anii 2000, când l-a adus ca membru pe Nati Meir, în încercarea de a schimba percepția de partid „extremist” și „antisemit”.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

4 comentarii

  1. Cu atâția ”suverani”ști cum ar fi posibilă o alianță ?

  2. S-a înrăit lumea, nu mai rezistă nici măcar un cuplu atât de frumos precum cel format de Jeorjică și Ilan. Fiecare va scoate acum un album cu melodii triste de despărțire, în care vorbesc despre nopțile minunate petrecute împreună.

  3. I-a cam disparul elanul haurist lui Ilan…nu a primit vreun loc eligibil pe nici o lista?…asta cu ce se ocupa de fapt ca nu pare sa stie ceva politica in afara de politica „mondena”

  4. Triste personaje bântuie pe plaiurile mioritice.
    Si mai rău e că sar gardul în grădina politicii!