G4Media.ro

Fiscul nu a confiscat nimic din suma de peste 400.000 de euro…

Fiscul nu a confiscat nimic din suma de peste 400.000 de euro primită mită de fostul ofițer SRI Daniel Dragomir, la un an de la condamnarea acestuia

ANAF nu a recuperat niciun leu din mita de peste 2 milioane de lei (peste 400.000 de euro) pe care soții Daniel și Zoica Dragomir, amândoi foști angajați SRI, au primit-o de la omul de afaceri libanez Ramid Ghaziri, patronul Avicola Crevedia, potrivit unui răspuns al ANAF pentru G4media.ro (foto jos)

Pe 18 iunie 2020, fostul locotenent colonel SRI Daniel Dragomir și soția acestuia, fostul subofițer SRI, Zoica Dragomir, au fost găsiți vinovați prin decizie definitivă a Curții de Apel București și condamnați: Daniel Dragomir, la o pedeapsă de 3 ani și 10 luni de detenție efectivă, iar soția sa, la 2 ani și 8 luni de închisoare cu suspendare.

Totodată, instanța a dispus confiscarea de la fiecare dintre inculpații condamnați a ”câte 1.015.176,66 lei”.

Daniel Dragomir a fugit însă în Italia și s-a predat la Bari la începutul lui februarie 2021, cu câteva zile înainte ca Italia să înăsprească condițiile de refuz al extrădării.

Pe 20 februarie 2021 a intrat în vigoare o nouă lege în Italia, potrivit căreia nu pot fi extrădate persoanele care au avut rezidență în Italia mai veche de 5 ani. Înainte de 20 februarie 2021, orice persoană rezidentă în Italia, indiferent de vechime, putea solicita refuzul extrădării. Or, fostul ofițer SRI e rezident în pensinsulă doar de anul trecut.

ANAF nu a recuperat nimic din mita primită de soții Dragomir, deși procurorul militar DNA Mihai Gheorghe a notat în rechizitoriul din ianuarie 2015 că a institutit sechestru pe bunurile familiei, printre care un apartament în București și un autoturism Porsche Cayenne.

”Prin ordonanţa nr. 37/P/2014 din data de 14.01.2015, ora 10:45, s-a dispus luarea măsurilor asigurătorii, prin instituirea sechestrului, asupra bunurilor imobile proprietatea comună a inculpaţilor lt. col. (r) Dragomir Daniel şi plt. maj. (r) Dragomir Marinela Zoica, bunurilor proprietate exclusivă a inculpatei plt. maj. (r) Dragomir Marinela Zoica şi asupra autoturismului marca Porsche Cayenne cu nr. (…), aflat în proprietatea S.C. EMAR Investment Group SRL (o firmă la care e acționar soția lui Daniel Dragomir – n.r.)

Prin procesele verbale nr. 37/P/2014, din data de 14.01.2015, respectiv, 15.01.2015, măsura asiguratorie a fost pusă în aplicare de către ofiţeri de poliţie judiciară, iar ulterior, a fost comunicată inculpaţilor şi martorului Nae Emilia, în calitate de administrator al S.C. EMAR Investment Group SRL, cât şi Oficiului de Cadastru şi Publicitate Imobiliară Ilfov şi Bucureşti, respectiv, Direcţia Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor Bucureşti, pentru luarea măsurilor legale”, se arată în rechizitoriul DNA.

În același rechizitoriu se arată că Zoica Dragomir are domiciliul la bloc în sectorul 3, București, și locuiește fără forme legale în orașul Pantelimon, în casa aflată pe numele mamei sale.

Procurorul militar a dovedit că soții Dragomir au primit mita în contul mamei Zoicăi Dragomir, Dița Costache.

În perioada octombrie 2012 – ianuarie 2013, inculpatul locotenent-colonel (r) Dragomir Daniel, ofiţer activ la acel moment, ce îndeplinea funcţia de şef grupare sectoare informativ-operative în Direcţia Generală de Prevenire şi Combatere Terorism din cadrul Serviciului Român de Informaţii, a pretins şi, ulterior, în perioada decembrie 2012 – octombrie 2013, a primit de la martorul denunţător Ghaziri Rami (administrator al S.C. Agroli Group S.R.L. şi Avicola Crevedia S.A.), prin intermediul lui Emile Kharrat (auditor financiar şi cenzor al S.C. Avicola Crevedia S.A.), suma totală de 2.030.353,32 lei, echivalent a 462.567,61 euro, compusă din:

 • 1.648.400 lei, echivalent a 374.078,01 euro (deşi iniţial a pretins suma de 400.000 euro), sumă primită în numerar în contul bancar deschis pe numele lui Costache Dița (mama soției lui Daniel Dragomir – n.r.);
 • 309.952,32 lei (echivalent a 70.575,87 euro), reprezentând finanţarea cheltuielilor necesare înfiinţării, dotării şi asigurării funcţionării unei societăţi comerciale, incluzând şi un autoturism de lux, sumă ce se compune din 113.700 lei, echivalentul a 25.840,9 euro, plătiţi pentru înfiinţarea, dotarea şi funcţionarea firmei EMAR Investment Group S.R.L. plus 196.252,32 lei, contravaloarea autoturismului marca Porsche Cayenne, echivalentul a 44.734,97 euro;
 • 72.000 lei (echivalent a 18.000 euro), reprezentând salariul lunar de 8.000 lei pentru soţia sa Dragomir Marinela Zoica;
  pentru a-şi folosi influenţa, prin prisma funcţiei deţinute, asupra unor funcţionari publici, factori de decizie în cadrul Ministerului Finanţelor, Agenţia Naţională de Administrare Fiscală şi Garda Financiară, promiţând, totodată, determinarea acestora să îndeplinească sau să nu îndeplinească un act ce intra în îndatoririle lor de serviciu sau un act contrar acestor îndatoriri, respectiv, rambursarea la timp a sumelor solicitate cu titlu de TVA de la Bugetul de stat de firmele martorului denunţător sau stoparea unor controale fiscale”, se arată în rechizitoriu.

Remiterea acestora (a sumelor de bani primite mită – n.r) a avut loc prin depunerea într-un cont bancar deschis pe numele martorului Costache Dița (mama inculpatului plt. maj. (r) Dragomir Marinela Zoica), iar operaţiunile ulterioare de disimulare a originii ilicite au avut loc prin transferuri succesive între mai multe conturi aparţinând unor titulari diferiţi, schimburi valutare repetate, transferul acestor sume în alte conturi deschise în euro, fie la aceeaşi unitate bancară, fie la alte unităţi bancare, constituirea de depozite sau sume cheltuite în interes personal”, a mai arătat procurorul militar DNA.

Într-o investigație de presă semnată de jurnalistul Sorin Semeniuc, G4media.ro a arătat că, în octombrie 2020, fiul vitreg al fugarului Daniel Dragomir a cumpărat, cu 600.000 de euro, o firmă de la mama sa, Zoica Dragomir. Banii urmează să fie achitați în următorii zece ani.

”Averea” firmei o reprezintă 17 cupoane emise de Regatul României în 1931 și evaluate la peste 77 de milioane de lei de unul dintre inculpații dintr-un dosar ANRP.

Citește și:

Fiul vitreg al fugarului Daniel Dragomir a cumpărat, cu 600.000 de euro, o firmă de la mama sa, și ea condamnată în dosarul fostului ofițer SRI/ Banii vor fi achitați în următorii zece ani/ Ce sens ar putea avea tranzacția

Notă: Alex Costache este jurnalist și la Știrile TVR.

Sursa Foto: Facebook

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

26 comentarii

 1. Voi vreți banii mei? Hahaha…La gara cu voi!!!

  • Daca ar muta Poliția Economica la ANAF e posibil ca titulatura de polițist sa impuna ceva normalitate.
   Functionarii aia ANAF sunt ca niste mielușei la mana sefilor de sindicat.

 2. De-acum trebuie sa apara soparlele cum ca judecatorii sunt corupti si ca numai ei sunt de vina ca fiscul nu e in stare sa vanda nici macar Porsche ala sechestrat.

  • Nu prietene. De vina sunt toti acei romani care prin ignoranta si indolenta lor au dat mana libera nemernicilor cu metehne comuniste sa-si faca de cap prin Romania din 1990 incoace!

 3. Dar domnii de la Fisc îți iau salariul lună de lună ? Ce-ar fi să și-l ia în funcție de procentul de recuperare a prejudiciilor sau de colectare a taxelor și impozitelor ? Adică în funcție de cât de bine își fac treaba. Și fără sporurile pe care cu siguranță le iau ca să nu-și facă treaba.

  • salariul minim pe economie
   + yy % pana la salariul maxim pentru functia in care sunt incadrati daca recupereaza in primul an yy% din pagubele stipulate in dosarele alocate lor.

 4. ANAF-ul este doar pentru fraierii de rand, pentru iobagime. Statul te jupoaie de 7 randuri de piele daca esti dator cu ceva. La marii borfasi, insa, statul isi rupe dintii daca inceara sa recupereze ceva.
  Catu nu zice nimic? Sau vitejia lui este doar ca sa-l de-a afara pe Voiculescu?

 5. Sefa fiscului, Mirela Calugareanu, a fost numita de PSD pe timpul lui Dragnea si e mentinuta in functie de PNL.
  https://www.g4media.ro/un-deputat-pnl-renunta-la-parlament-pentru-functia-de-secretar-de-stat-la-ministerul-mediului-mihaela-calugareanu-numita-pe-vremea-psd-ramane-la-sefia-anaf.html
  USRPlus e de vina ca nu se recupereaza banii de la Dan Voiculescu, Dragomir etc! 😀

 6. Salut!
  Probabil, ii iau pe debitori in ordine alfabetica ,asa ca
  vor sa-l execute intai, pe Johannis !!!
  ( da nu cred )

 7. Dar cei 320000 euro care trebuiau recuperati de la alogenul Klaus sau recuperat ?

 8. Acolo se adună în fiecare noapte cocalarii cu mașinuțele să mai arată ce și-au mai vopsit la mașină.

 9. Băieţi… legile nu sunt aceleaşi pentru populime şi pentru pensii speciale. Sclavilor li se blochează conturile pentru 1 leu. Domnul Dragomir este cu epoleţi… deci mai uşor cu legea… Legea se aplică în state de drept, nu în state securiste.

 10. cum sai recupereze cand o parte din bani au ajuns chiar la fisc ?
  ca doar nu credeti ca a influentat asat functionari din anaf asa din ochii

 11. Fiscul nu deranjează securiștii. Doar pe ăia cu datorii de 50 de lei.

 12. Dispretul fata de cetateanul in toata splendoarea lui. Organizatiile private infractionale aka – partide politice – genereaza hotie, coruptie si criminalitate.

 13. Institutiile de rahat ale statului roman confisca numai de la babuta ce vinde patrunjel la colt de strada .
  Ba functionarilor publici si bugetari , am o sila de voi ….. De hoiturile voastre bipede purtatoare de nesimtire si infatuare …..

 14. INFRACTORII SUNT PROTEJATI IN romania. SI EI SI TOT CE AU FURAT.

 15. FISCUL JUPOIAE populatia generala.
  CASTELE SUNT PROTEJATE.

  ciorbea NU SI-A PLATIT IMPOZITE 10 ANI. SI-AU DAT O AMNISTIE FISCALA. CATI CA EL ?
  fratii nevoita AVEAU DATORII DE ZECI DE MILIOANE DE EURO. SI-AU DAT O AMNISTIE FISCALA. CATI CA EI ?

 16. NU a confiscat si nici nu va confisca sau recupera ceva!
  Si nici nu e singurul caz, asta e deja REGULA la Fisc!
  Fiscul lui Zombie Vasilica nu e preocupat de asa ceva, cu ce s-or ocupa e secret!!!!!!!!!!!!

 17. ANAF e parte din clanul bugetarilor.

 18. Un TRADATOR, UN PARVENIT care merita decat un…nu a lucrat nici o secunda pentru propasirea neamului romanesc sau bunastarea acestuia..un HOT DE 2 BANI care a profitat ca altii de slabiciunea statului, de lipsa de reactie intarziata si neadecvata, TOATE cauzata de CORUPTIA ENDEMICA!

 19. Condamnari de ocii lumii.

 20. la 30 de ani de la revolutie, securistii care au ordonat impuscarea oamenilor din timisoara nu au fost adusi in fata justitiei. Crimele impotriva umanitatii sunt imprescriptibile, si totusi, nimeni nu le-a facut nimic pana acum. Ne mira ca averile uriase nu le sunt confiscate, sau pensiile de cate 100.000 lei/luna nu sunt luate la puricat…tot e bine si pe dos.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.