G4Media.ro

Firea: Programele din domeniul asistenţei sociale au primit 7,3 miliarde lei în…

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media.ro

Firea: Programele din domeniul asistenţei sociale au primit 7,3 miliarde lei în plus la rectificarea bugetară

Programele din domeniul asistenţei sociale au primit 7,3 miliarde lei în plus la rectificarea bugetară, alocarea suplimentară fiind necesară pentru finanţarea până la sfârşitul anului a prestaţiilor sociale, a anunţat ministrul Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse, Gabriela Firea, relatează Agerpres.

„Românii în situaţii dificile primesc, în continuare, sprijin. Ne ţinem promisiunea făcută tuturor copiilor, tinerilor şi familiilor din România. Programele din domeniul asistenţei sociale au primit 7,3 miliarde lei în plus la rectificarea bugetară. Alocarea suplimentară a fost necesară pentru finanţarea până la sfârşitul anului a prestaţiilor sociale, inclusiv a sumelor pentru majorarea alocaţiei de plasament, a normei de hrană şi a cheltuielilor de îmbrăcăminte şi încălţăminte ale copiilor din sistemul de protecţie specială, a standardelor de cost pentru serviciile sociale, proiecte iniţiate de Ministerul Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse în acest an”, a scris Firea, vineri, pe pagina sa de Facebook.

Aceasta a subliniat că principalele modificări ale bugetului Ministerului Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse ca urmare a rectificării bugetare aprobate de Guvern vizează suplimentarea cu 70 milioane lei a sumelor pentru derularea de programe sociale, respectiv diminuarea cu 50 milioane lei a sumelor pentru acoperirea cheltuielilor din domeniul tineretului de la nivel local, sumă ce va fi alocată Ministerului Sportului.

„Programul social de creştere a natalităţii, prin care se acordă sprijin celor care îşi doresc copii, va fi înaintat spre aprobare Guvernului în luna septembrie. Din 2023, 10.000 de cupluri sau persoane singure vor putea beneficia de acest program. De asemenea, avem finanţarea necesară pentru derularea în continuare a proiectelor la nivel naţional din domeniul tineretului”, a mai scris Gabriela Firea pe reţeaua de socializare.

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

24 comentarii

 1. Pomeni pt. saracii cu duhul dar cu stampila(tot pe banii lor).

 2. Politica actuala, cea mai veche boala.

 3. Doamna Firea m-a surprins intr-un mod placut. Un astfel de politician e precum un diamant neslefuit. Un adevarat Robin Hood al Romaniei post-decembriste. Sa va dea Dumnezeu multa sanatate doamnea Firea!

  • De-abia aștept să o votez, 2 ștampile pun ea!
   Sănatate sârmei, să crească în ea cum crește ciucaletele!

  • @eugen stiam ca esti un bugetar fara prea mult creier dar sa stai asa cu limba in fundul duamnei, parca e prea cliseu pana si pentru tine
   esti la fel si cu fundul lui rafila?

  • Sa-ti dea Dumnezeu o nevasta cu vocea d-nei Firea

 4. Ba e pe banii lor, ca d’aia-s saraci cu duhul.

 5. Consider ca Dreptul la Demnitate implica un UBI si de acolo se Fura.

 6. Pana si-un aurolac plateste TVA ca sa-si ia o chifla. 🙂

 7. E un fenomen aparte ca intreaga lume e condusa de sociopati …

 8. I-auzi ce zice Dexu’ :

  ” SOCIOPATÍE s.f. (Liv.) Tulburare de comportament având drept cauză defectele educației într-un mediu social nefavorabil. [Gen. -iei. / < fr. sociopathie, cf. lat. societas – societate, gr. pathos – boală]. "

  sursa: DN (1986) adăugată de LauraGellner acțiuni

  Cam slabuta definitia …

 9. Problema asta cum o rezolvam ?

 10. Felicitări, doamna Firea!

 11. Sa ii dai bani Sarmei este ca si cum i-ai lasa pe strada.

 12. Ce ministru se ocupa sa dea de lucru românilor? De împărțit pomeni din bugetul statului nu trebuie sa fii mare specialist.

 13. Pai pomana si c r e t i nismul merg mana-n mana …

 14. E greu de inteles circuitul inchis al banului , aplicandu-i Legile lui Kirchhoff. Doar ce-i care au mai udat rosii au o sansa sa inteleaga …

 15. ” Orice pompa ai avea, n-o sa-ti iasa mai mult pe furtun decat bani in el. ” Logic dar nelogic … Altfel spus, pomana tot din buzunarul tau vine.

 16. Firea ia bani din taxe si impozite si „da poporului”… Penibil

 17. tzatza pomana inca se viseaza presedinte peste natia de pomanagii

  cum iese rafila cu un pic de vizibilitate, apare si fiere-rea cu pomenile, inca spera sa fie candidat

 18. Drăguț advertorialul pentru doamna Fifi. Problema este ca s-au sifonat sume fabuloase din bugetul Bucureștiului. Și sunt numeroși cetățenii care s-au saturat sa fie furați.

  Iar dacă acesta a fost plătit, cel mai probabil, tot din bani furați a fost plătit.

 19. Pune Firea de-un Nanny State de se duce buhu. Porcariile cu care vine Firea fac parte din planu asa numit ‘you’ll own nothing and be happpy’. Oricum PSD-ul e un partid de hăndel care o arde uşor patriotard ca sa puna botu fraierii. Vanzandu-ne pe toti la pret de nimic gloabelor globaliste fomiste si retrograde.