G4Media.ro

Firea: În primele trei luni ale anului, au fost emise peste 2.400…

Firea: În primele trei luni ale anului, au fost emise peste 2.400 de ordine de protecţie provizorii şi mai mult de 4.100 de ordine de protecţie / Sunt pregătiţi 200 de poliţişti care interacţionează cu victimele şi agresorii

Ministrul Familiei, Gabriela Firea, anunţă toleranţă zero pentru violenţa domestică, precizând că nu există nicio explicaţie pentru fapta agresorilor. Ea afirmă că, în primele trei luni ale anului, au fost emise peste 2.400 de ordine de protecţie provizorii şi mai mult de 4.100 de ordine de protecţie şi anunţă că sunt pregătiţi primii 200 de poliţişti care interacţionează cu victimele şi agresorii în cazurile de violenţă domestică, relatează News.ro.

„Avem toleranţă zero pentru violenţa domestică şi nu există nicio explicaţie pentru fapta agresorilor. În primele trei luni ale anului, au fost emise peste 2.400 de ordine de protecţie provizorii şi mai mult de 4.100 de ordine de protecţie. Asta înseamnă tot atâţia agresori ţinuţi departe de victime! Violenţa este arma celor slabi, spunea Mahatma Gandhi”, a scris Firea pe Facebook.

Ea afirmă că Ministerul Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse, prin Agenţia Naţională pentru Egalitatea de Şanse între Femei şi Bărbaţi împreună cu partenerii ANAIS şi GRADO, în colaborare cu Inspectoratul General al Poliţiei Române a început pregătirea primei serii de 200 de poliţişti care interacţionează cu victimele şi agresorii în cazurile de violenţă domestică.

„Vor urma aceste programe de instruire 898 de poliţisti organizaţi în 41 de grupe”, mai spune ministrul Familiei.

Potrivit Gabrielei Firea, Proiectul VioGen – RoJust asigură programe de instruire şi formare profesională a judecătorilor, avocaţilor, procurorilor, poliţiştilor şi, în special, a profesioniştilor din domeniu care lucrează în cazurile de violenţă domestică pentru stabilirea mecanismelor de protecţie a persoanelor vulnerabile. Cursurile au ca teme violenţa de gen, infracţiuni sexuale comise împotriva fetelor şi femeilor, asistenţa şi protecţia victimelor, comunicarea cu victima, ordinele de protecţie provizorii şi ordinele de protecţie.

„Fenomenul violenţei domestice continuă să fie îngrijorător. Multe dintre drame rămân ascunse, sub pretextul „ei se ceartă, ei se împacă”. Anul trecut, peste 3.800 de victime au beneficiat de ajutorul nostru, iar 460 de femei au fost protejate în locuinţele protejate înfiinţate prin programul Venus. Creşterea violenţelor din perioada pandemiei a dus la schimbarea parţială a legislaţiei şi la adoptarea legii prin care agresorii care încalcă ordinele de protecţie sunt condamnaţi la închisoare între 1 şi 5 ani, pedeapsa de până atunci fiind mult mai mică. În prezent, ordinul de protecţie provizoriu poate fi emis pe loc de poliţişti pentru 5 zile, iar ordinul de protecţie emis de judecător poate fi pe o perioadă de 6 luni”, scrie Firea.

sursa foto: Pixabay

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

12 comentarii

 1. Pare ca Firea se potriveste mai bine pe aceasta pozitie. La Primaria Capitalei era ca nuca in perete.

  Daca doamna Firea se nu gaseste „nicio explicaţie pentru fapta agresorilor”, ii spun eu: viata grea, lipsa de perspective si, mai ales, lipsa educatiei timpurii.

  • Clar se potriveste mai bine aici. E o imbunatatire evidenta in societate pe partea de siguranta a relatiilor de familie. Desi e doar de cateva luni pe pozitie, rezultatele incep sa apara. Declaratii, promisiuni, nu e putin lucru.
   As mai comtinua ideea lui Qiu intreband, oare viata grea, lipsa perspectivelor si needucatia nu au fost si sunt rezultatele politicilor promovate de zeci de ani chiar de partidul din care a facut si face parte chiar madam ministru?

 2. Are activitate duamna, nimic de zis, nu are de ce sa se teama de valul de remanieri ce va veni. Dar pana sa apara providentialul minister al duamnei, cine se ocupa de aceste probleme familiale? Intreb si eu ca sa nu raman cu impresia ca se platesc de doua ori bani de la buget pentru aceeasi treaba.

 3. Explicația pentru faptele agresorilor e simpla. Spre deosebire de Firea, femeile care trăiesc cu acești bărbați nu au toleranta zero fata de aceste fapte. Ele au învățat ca barbatul mai bate femeia, ca daca nu o bate înseamnă ca nu o iubește. Daca nu e gelos, iarăși înseamnă ca nu o iubește. Asa ca ele tac si înghit plus ca au copii, si stau in relatii pentru ei. Normal ca animalele prind aripi daca vad ca ele tac si inghit, plus ca societatea nu ii pedepsește cu nimic. Totul e normal in România. Deci explicația este ca societatea românească e cam misogina, femeia trebuie sa stea in banca ei si sa faca copii iar bărbatul ii mai aplica corecții din cand in cand. Cum ii si place sa bea bărbatului roman, asta e rezultatul.

  • Spre deosebire de tine, eu nu o apreciez pe phi rea. Ti-ai construit comentariul explicativ cu un preambul de lauda. Sa stii ca nu doar phi rea are toleranta zero la violenta in familie, ci si multe dintre victime care insa nu au avut norocul unui traseu in viata ca al apreciatei tale. Ia sa o vedem si pe speciala doamna pusa intr-o situatie dificila, s-ar descurca mai bine? Pastrati-va elogiile pentru site-uri dedicate acestui scop.

  • Daca nu mai puteți sa filtrati nicio informație fără sa puneți totul in grămada PSD sau USR, cred ca aveți o viata trista. Nu am făcut un elogiu lui Firea, ci am parafrazat ce spune ea conform articolului. Dar na, in loc sa veniți cu explicații sau o opinie diferita, va e greață doar ca am menționat numele lui Firea.

  • Daca ati fi scris doar „femeile care traiesc cu acesti barbati nu au toleranta…”, nu m-as mai fi legat de numele personajului despre care spuneti ca i-ati preluat doar din discurs. Si cum sa nu asociez numele sau cu politicul? Pai ce ar mai ramane din faima sa? Realizarile ca primar sau emisiunile tv excelent produse? Raman la convingerea tampa ca ati vrut totusi sa va aratati un pic aprecierea pentru activitatea si personalitatea respectivei.

  • Rămâneți la convingerea tampa. Daca nu vedeți sarcasmul, e problema dumneavoastră. In continuare, aproape nimic despre acest subiect, care nu are nicio legătură cu Firea, dar vad ca dumneavoastră nu știți cum sa mai aduceți vorba despre ea.

 4. Fierea ,fă te că lucrezi…

 5. Și cine e Firea?

 6. mi se strica bioritmul cand citesc ceva despre foofa asta. iar cand ii vad poza…mi se scoala invers!

  • Faptul ca Firea e de la PSD si urăști acest partid nu iti da dreptul sa ne spui cum ti se scoala tie. Te descalifici ca om, la fel ca orice pesedist oricum.