G4Media.ro

Finlanda suspendă legăturile feroviare cu Rusia / Granița dintre cele două țări…

Sursa foto: Otto Karikoski / Wikimedia Commons

Finlanda suspendă legăturile feroviare cu Rusia / Granița dintre cele două țări rămâne deschisă pentru transportul rutier

Operatorul căilor ferate naţionale din Finlanda va suspenda luni serviciile între Helsinki şi oraşul Sankt Petersburg din Rusia, închizând una dintre ultimele rute de transport public pentru ruşi către Uniunea Europeană, relatează vineri Reuters, citat de Agerpres.

Având în vedere sancţiunile impuse Rusiei, operatorul VR a primit instrucţiuni din partea statului că nu mai este potrivit să menţină serviciul către Sankt Petersburg, cunoscut sub numele de Allegro, a declarat şeful VR trafic pasageri, Topi Simola, vineri într-un comunicat.

„Deci suspendăm traficul pentru moment”, a spus Simola.

Trenurile din Rusia către capitala Finlandei, Helsinki, au fost pline de ruşi de la invadarea Ucrainei, pe care Rusia o numeşte „operaţiune specială”, şi după ce închiderile reciproce ale spaţiului aerian au întrerupt legăturile de zbor între Rusia şi Uniunea Europeană.

Graniţa dintre Finlanda şi Rusia rămâne deschisă pentru traversări cu maşina particulară.

Ministrul finlandez al managementului proprietăţilor de stat Tytti Tuppurain a declarat pentru cel mai mare cotidian din ţară Helsingin Sanomat că unul dintre motivele menţinerii serviciilor de tren până acum a fost să permită finlandezilor care locuiesc în Rusia să se întoarcă în Finlanda.

„Acum este evident că situaţia s-a schimbat pentru (trenurile) Allegro şi continuarea traficului (…) nu mai este potrivită”, a adăugat ea.

Sursa foto: Otto Karikoski / Wikimedia Commons

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

3 comentarii

  1. cum vor mai cheltui rusii in strainatate???

  2. Operatiunea speciala merge „conform planului”. Ne mai putem indoi de asta?

  3. o lume fara Rusia, e o lume mai buna. mai putina coruptie, crima, primitivism.