G4Media.ro

Finlanda ia în calcul să ridice un zid de-a lungul frontierei cu…

Sursa foto: Captură Google Maps

Finlanda ia în calcul să ridice un zid de-a lungul frontierei cu Rusia / Din frontiera ce separă Finlanda de Rusia de 1300 de km, proiectul prevede ca doar 260 de km să fie securizați

După ce Finlanda a decis să închidă frontierele sale turștilor ruși, autoritățile iau acum în calcul construcția unui zid de-a lungul frontierei cu Rusia, informează RFI. Până în prezent, Helsinki nu a constatat intrări ilegale pe teritoriul său dar, autoritățile finlandeze se îngrijorează de eventuala degradare a securității pe flancul de est.

Finlanda are o frontieră comună de 1.300 de km cu Rusia, o linie invizibilă ce traversează păduri foarte dese. Imposibil și inutil, probabil, de a construi un zid pentru întreaga frontieră comună.

Proiectul prevede ca doar 260 de km să fie securizați. Mai exact, anumite tronsoane, considerate sensibile de autoritățile de la Helsinki, care, doresc să înlocuiască actualele bariere din lemn, cu, grilaje supravegheate în permanență și care vor putea fi cu greu traversate.

Propunerea a fost făcută de autoritățile de frontieră iar prim-ministra Sanna Marin a răspuns favorabil. Sefa guvernului va trimite propunerea Parlamentului deoarece, costisitoarele lucrări ar putea dura mai mulți ani.

France Presse citează avocați ruși care se declară copleșiți de numărul cererilor formulate de cetățeni ruși de a fi ajutați pentru a scăpa de mobilizarea decretată de președintele Vladimir Putin, pentru a combate în Ucraina.

Sute de mii de persoane au fugit din Rusia în Kazahstan, Georgia și în Finlanda. Alții, au rămas, în Rusia și se ascund pentru a nu fi încorporați.

Unii experți în relații internaționale se tem că decizia Finlandei de a-și consolida frontierele ar putea crește tensiunile cu Rusia. Dar, șefa Executivului de la Helsinki amintește că “există un război în Europa, iar situația este tensionată”.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

8 comentarii

 1. Propun să-i pupi în cur pe mexican! :)))))

 2. Build the wall! Build the wall!

 3. Propun sa-l plateasca ruznacii

 4. Bună idee! Ucraina va construi unul pe toată frontiera.

 5. cand ungurii faceau asta, toata lumea era pe ei, acuma este OK ? intreb numai, ca in ultima vreme acest dublustandard si doubletalk, se vede foarte clar, numai cine nu vrea nu vede chestiile astea.

  • Domnule..aceia nu erau eventuali ocupanti…aia din Ungaria ar fi vrut mancare si apa ..igiena..
   Aici rusii …sunt de alta factura!

  • Exact. Numai tu nu vrei sa vezi ca amesteci capra cu varza.

 6. In curând toate țările care au graniță terestră cu raZZia își vor construi garduri de securitate.
  Să te ții atunci ce gulag imens va deveni ținutul orcesc…
  Într-un final cam ăsta e rezultatul obținut de Putin, un mare lagăr la propriu, înconjurat de garduri.