G4Media.ro

Festivalul Internaţional Zilele Muzicii din Martie aşteaptă peste 450 de participanţi la…

Sursa foto: Pixabay

Festivalul Internaţional Zilele Muzicii din Martie aşteaptă peste 450 de participanţi la Ruse

Mai mult de 450 de participanţi din zece ţări sunt aşteptaţi la Festivalul Internaţional Zilele Muzicii din Martie, la Ruse. Cea de-a 63-a ediţie a festivalului se desfăşoară între 15 şi 31 martie, a declarat directorul festivalului, Iva Chavdarova, în cadrul unei conferinţe de presă desfăşurată la începutul acestei săptămâni la Clubul Naţional de Presă al BTA din Ruse, transmite Agerpres.

Zilele Muzicii din Martie cuprinde un total de 24 de evenimente – cinci programe orchestrale, 11 concerte ale unor ansambluri, un spectacol de balet, şapte evenimente însoţitoare şi numeroşi noi artişti şi ansambluri aflate la debut pe scena bulgară. Interpreţi din Germania, Franţa, Austria, Belgia, România, Italia, Coreea de Sud, Croaţia şi Georgia vor susţine reprezentaţii pe scena festivalului.

Chavdarova a explicat că unul dintre evenimentele majore din programul festivalului va fi spectacolul de balet „Calliope”, susţinut de Opera de Stat din Ruse la 25 martie. Ea a amintit şi că la 16 martie Trio Abstrakt va prezenta în premieră mondială o Lucrare pentru saxofon, pian şi percuţie de Bojidar Spasov.

Encho Enchev, viceprimarul din Ruse pentru activităţi umanitare, a precizat că bugetul de anul acesta al festivalului depăşeşte suma de 302.000 de leva, jumătate din acest buget fiind asigurat din sponsorizări şi donaţii. El a adăugat că festivalul este organizat sub patronajul Ministerului Culturii.

Zilele Muzicii din Martie este unul dintre cele mai vechi şi mai renumite festivaluri din Bulgaria. Înfiinţat în 1961 şi organizat de Municipalitatea Ruse, acest forum al muzicii transformă oraşul într-un loc de întâlnire pentru artiştii de elită. BTA se numără printre partnerii media ai festivalului. 

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează