G4Media.ro

Fermierul clujean care cultivă roșii cu muzică clasică: Undele sonore influențează starea…

Sursa Foto: Captură Facebook

Fermierul clujean care cultivă roșii cu muzică clasică: Undele sonore influențează starea plantelor

Un fermier clujean a recurs la o metodă inedită pentru ca legumele sale să crească mai bine şi să fie mai gustoase. Pentru asta a băgat mâna în buzunar şi a investit într-un sistem de sonorizare pentru a pune muzică clasică în seră, relatează Adevărul.ro

Liviu Baltă, un economist din Cluj, a ridicat de la zero o fermă, la 20 de kilometri de oraş, unde cultivă legume organice, pe care le livrează la domiciliu clienţilor săi pe bază de abonament.

El susţine că găsit cea mai bună metodă pentru ca legumele să crească mai bine: le pune muzică clasică. Asta l-a costat, însă. Pentru sistemul de sonorizare prin care pune muzică pentru legume a plătit 2.000 de euro. Baltă susţine că plantele simt nivele se stres sau relaxare cauzate de mediul exterior.

Muzica prin undele sonore influenţează starea plantelor. Conform cercetătorilor, muzica clasică are o influenţă benefică privind creşterea plantelor, spune el. În sprijinul acestei afirmaţii vine şi un studiul realizat de Association of Global Science Inovation, dar şi altele care au fost publicate în revistele ştiinţifice.

Sursa: Adevărul.ro

Sursa Foto: Captură Facebook

 

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

4 comentarii

  1. Am ajuns la momentul cand cretinopatii implicati in rivalitatea metalari – depesari fac piata. Mai sparcaim cu hexifarma, mai ducem dorul vaccinului antipneumococic sau mamogramei, jumatate din popor se cacat in curte, dar ce rosii talentate avem!

  2. Vreau și eu 1Kg crescute cu Mozart, unul cu Beethoven și unul cu Prokofiev. Sunt curios cum cresc roșiile cu manele față de cele cu rap !

  3. Yep, natura a evoluat milioane de ani in condițiile in care plantele puteau asculta muzică. Mai mult, le și folosește și are sens. Halal știință și experimente. Chiar punem botul la orice dobitocie născocită pe net?