G4Media.ro

Fermierii albi din Midwest dau în judecată administrația Biden, acuzând o discriminare…

Fermierii albi din Midwest dau în judecată administrația Biden, acuzând o discriminare rasială în planul de salvare a economiei americane

Un grup de fermieri albi din Vestul Mijlociu al Statelor Unite a intentat un proces împotriva administrației Biden, susținând că excluderea lor din programul federal prin care sunt scutiți de rambursarea împrumuturilor acordate în pandemie fermierii din minoritățile etnice reprezintă o încălcare a drepturilor lor constituționale, scrie Forbes.

Programul, lansat ca parte a Planului american de salvare adoptat în martie, a rezervat aproximativ 5 miliarde de dolari pentru a-i scuti de rambursarea împrumuturilor pe fermierii „defavorizați social” care au fost afectați în mod deosebit de Covid-19.

Ministerul Agriculturii al SUA definește agricultorii și fermierii „defavorizați social” ca fiind cei care „au fost supuși prejudecăților rasiale sau etnice din cauza apartenenței lor la un grup”, cum ar fi ”negri, amerindieni, hispanici, indigeni din Alaska, asiatici americani sau din Insulele din Pacific”, scrie Forbes.

Plângerea, introdusă în numele fermierilor albi din statele Wisconsin, Minnesota, Dakota de Sud și Ohio, susține că excluderea lor din program din cauza rasei le refuză protecția egală în temeiul legii.

Ministerul a declarat într-un comunicat că a început analizarea plângerii, dar că va continua să pună în aplicare reducerea datoriilor fermierilor „calificați” ca fiind defavorizați social până la finalizarea revizuirii.

Context

Comunitățile de culoare au fost afectate în mod deosebit de puternic de pandemia de coronavirus și au accesat programe federale de ajutor în afaceri la dobânzi mai mici. Fermierii negri au primit doar 0,1% din fondurile de ajutor Covid-19 într-un pachet pe care administrația Trump l-a anunțat la începutul pandemiei, a declarat ministrul american al agriculturii Tom Vilsack pentru Washington Post, în martie, mai scrie Forbes.

Sursa foto: Pixabay

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

11 comentarii

  • Decat … femierii sau agricultorii „dezavantajati social”.

  • Cum e vorba de Biden, hop vine si postacul rus cu dezinformarea si trucajele mincinoase de slaba calitate.

  • Iar esti in pana de idei si postezi linkuri care nu le acceseaza nimeni. Sarantocule.

 1. C-așa-i în America.
  Dacă ajutorul ar fi fost destinat celor care n-au primit ajutor anterior (sau prea puțin) era un criteriu nediscriminator. Dar dacă-i alege după culoarea pielii, n-ar trebui să mire pe nimeni ascensiunea unei grupări gen AfD, sau alegerea unui președinte rasist.

  • C-asa-i în America neomarxista a lui Joe Biden: discriminează fermierii albi în favoarea negroteilor pentru a „repara nedreptățile istorice la care au fost supuși de-a lungul timpului”. Dacă ești alb in America lui Biden, trebuie să te simți vinovat că strămoșii tăi au exploatat sclavi negri pe plantațiile de bumbac. Dacă ești negru, trebuie să ai drepturi suplimentare fața de albi pentru că strămoșii tăi au fost sclavi în Alabama la 1850.

 2. Echipa anglo-indiana Joe Biden -Mahala Harris actioneza in scopul lovirii albilor europeni.
  Pentru faza finala a raposarii sale politice lui Biden ii sunt suficenti lucratori indieni. Nu mai e nevoie de albi europeni. La fel ca ,,boierii” romani de neam prost care lasa in testament bani pentru ca ingropaciunea sa o faca o agentie de tigani (pentru ca e mai ieftin asa).
  Imi doresc ca, la ingroparea lui Biden (peste vreo 10 ani), sa-l ingroape tiganii indieni. Scumpii lui prieteni. Poate il ajuta Ciolacu si Robert Negoita cu o echipa PSD de la Bucuresti.

 3. Asa ceva nu se poate spune…nu e voie…

 4. Pssst, vezi că te vede gunoiul de Vladimir Putin și te trage de urechi. Nu este corect politic ce scri tu aici.

 5. L-ATI VOTAT PE BIDEUUUUUU,IUBITOR DE NEGRII
  FUGITI DIN SUA….CA AJUNGE AFRICA 2