G4Media.ro

Femeie care a născut în 13 martie la MedLife Grivița, confirmată cu…

Femeie care a născut în 13 martie la MedLife Grivița, confirmată cu coronavirus / Spitalul: Când pacienta, cu puseu febril, a recunoscut că a avut contact cu o persoană venită din Spania, am cerut testarea. DSP a refuzat inițial. Abia în 20 martie a fost testată

O femeie care a născut în 13 martie la Maternitatea MedLife Grivița a fost confirmată luni seara cu coronavirus. Spitalul privat susține, într-un comunicat de presă, că, atunci când pacienta, cu puseu febril, a recunoscut că a avut contact cu o persoană venită din Spania, s-a cerut testarea, însă DSP a refuzat inițial. Abia în 20 martie femeia a fost testată.

Comunicatul integral al Medlife:

Facem publice infomatiile cu privire la cazul unei paciente diagnosticate pozitiv cu COVID 19:

În data de 13 martie 2020, pacienta s-a internat în Maternitatea MedLife Grivița pentru naștere, prezentând contracții, fara vizite in alte unitati MedLife. La momentul internării pacienta nu prezenta nici o simptomatologie specifică patologiei respiratorii acute și a declarant, în scris, pe proprie răspundere, că nu a călătorit într-o zonă cu risc și nu a interacționat cu nici o altă persoană suspectă COVID 19 sau care provine din zonele galbene sau roșii, după cum sunt definite de către Centrul Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile.

În timpul operației de cezariană, pacienta a suferit un puseu febril, care a fost stabilizat în scurt timp. In acest context, pacienta a revenit asupra declarației, menționând ca a intrat în contact cu o persoană recent întoarsă din Spania. Ca urmare, echipa medicală a contactat Directia de Sanatate Publica in vederea evaluarii cazului. La momentul respectiv, reprezentantii DSP au transmis institutiei noastre ca pacienta nu indeplineste criteriile pentru testare. La o saptamana de la nastere, timp in care evolutia a fost favorabila, pacienta a declansat un nou episod de febra, dezvoltand pneumonie. Astfel in data de 20 martie, medicii au insistat pentru efectuarea unor investigatii suplimentare, fiind reluate discutiile cu DSP in vederea testarii pentru COVID-19.

De la momentul recoltarii pentru test, in conformitate cu protocoalele in vigoare si cu procedurile transmise de catre Ministerul Sanatatii, au fost puse in aplicare imediat masurile care se impun, pacienta fiind izolata. Mai mult, aceasta a fost carantinata fata de restul pacientilor si a personalului medical si auxiliar din maternitate, la ea avand acces doar medicul curant si asistenta, echipati corespunzator.
In seara zilei ieri, 23 martie, rezultatul testului pentru pacienta a fost confirmat pozitiv. Pacienta, alaturi de nou-nascut, au fost transferati catre Institutul de Boli Infectioase „Prof. Dr. Matei Bals”. Acestia se aflau intr-o stare buna, mama fiind cu simptomatologie respiratorie in remisie.

Mentionam ca pe toata perioada internarii am comunicat starea pacientei catre Directia de Sanatate Publica pentru a decide oportunitatea testarii pentru COVID 19 si a pune in aplicare masurile care se impun in functie de tabloul clinic.

Am demarat o ancheta epidemiologica, urmand ca in cel mai scurt timp sa comunicam Directiei de Sanatate Publica o evaluare a persoanelor expuse, astfel incat sa se poata incepe cat mai curand testarea acestora. In acest moment, nici unul dintre contactii directi ai pacientei pe perioada spitalizarii, nu este simptomatic.

Pe aceasta cale, facem un apel catre toti pacientii care ajung intr-o unitate medicala, publica sau private, de a respecta in totalitate masurile de preventie epidemiologica impuse de catre autoritati si de a da dovada de reponsabilitate si transparenta totala in relatia cu personalul medical. In aceste momente critice de pandemie, este esential sa se constientizeze importanta transmiterii informatiilor corecte si complete pentru a tine in siguranta personalul medical si a limita raspandirea bolii. De actiunile individuale ale fiecaruia depide siguranta noastra, a tuturor.

Vom reveni cu noi informatii in functie de evolutia situatiei si de deciziile autoritatilor de sanatate publica.

Citește și

Toate persoanele cu infecție respiratorie acută severă, care nu au gripă, precum și personalul medical care a avut contact cu un bolnav de coronavirus vor fi testați

Sursa foto: Pixabay.com

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

15 comentarii

  • Haosul din administratie vizibil acum nu e rezultatul politicilor PNL, ci rezultatul a zeci de ani de nepasare din partea votantilor si ticalosie din partea conducerii tarii.

  • Aveam un vis…in care PNL lua drumul PNT si P$D lua sub 20% la alegeri…dar probabil eram deja la pensie…

 1. Dar la copilul pe care urma să-l nască nu s-a gândit? Wtf, inconștientă și egoistă. Dacă nu la personalul medical, alți pacienți, prieteni, familie, măcar la copil..

  • Dar de inconstientii si incompetentii de la DSV intrati acolo pe pile si relatii ce sa mai zicem?

  • Copilul deja iesea, plus ca tu crezi ca are scoala? Nu era inscrisa la niciun medic ginecolog desi era insarcinata, din moment ce s-a dus brusc la MedLife fara sa fie in evidente niciunde.

 2. „Specialistii” din dsp-uri nu recomanda, nu se incadreaza, bla, bla, bau-bau……

  Daca ar testa numai pacientii din spitale, nu le-ar ajunge toate testele existente in tara.
  Asa-i cand nu iti faci vara sanie….. desi se stia ca valul se apropie, se tot apropie, nimeni nu si-a pus problema sa comande aparatura si teste, sa verifice stocuri, ….. dar noi suntem „jmecheri”, nu???

 3. „Abia în 20 martie femeia a fost testată.”
  erau ocupati cu Ludovic pana pe 20 martie

 4. pai avea nevoie domnu’ Chirica , si altii ca el ,sa -si faca saptamanal test si nu mai ajungea la altii…!!
  Lor nu se aplica regulile si protocoalele DSP urilor..!!

 5. Din ce constat ca se întâmplă în tara, inclusiv în Capitala, în domeniul medical, indiferent ca e de stat sau privat, se confirma ca medicii noștri sunt foarte prosti sau ticăloși, mai prosti decât ceilalți cetățeni.
  Au rămas în tara numai medicii prosti.

 6. DSP-urile trebuiau desfiintate de mult. Institutii care nu aduc nici o valoare adaugata.

 7. Dezamagita atat de stat cat si de decizia Medlife. Management Medlife, daca pe 13 martie ati formulat o suspiciune de Covid, normal era sa nu mai primiti deloc pacienti pana ce aceasta se confirma/infirma. Ce fel de management aveti? Cum sa va bazati pe faptul ca DSP v-a refuzat aceasta testare. Ati pus in pericol atatia oameni! Inclusiv gravide.