G4Media.ro

Toate persoanele cu infecție respiratorie acută severă, care nu au gripă, precum…

sursa foto: Deutsche Welle

Toate persoanele cu infecție respiratorie acută severă, care nu au gripă, precum și personalul medical care a avut contact cu un bolnav de coronavirus vor fi testați

Toate persoanele cu infecție respiratorie acută severă (SARI), care nu au gripă, din toate categoriile de vârstă și din toate spitalele și personalul medical care a avut contact apropiat cu un bolnav de COVID-19 vor fi testați pentru coronavirus. Algoritmul de testare a fost actualizat luni de Institutul Național de Sănătate Publică.

Prioritizarea testării în ordine descrescătoare a importanței este următoarea:

1. Persoane simptomatice cu istoric de călătorie internationala;
2. Contacți apropiati simptomatici ai cazurilor confirmate;
3. Personal medico-sanitar (inclusiv asimptomatic) contact apropiat cu caz confirmat;
4. Cazuri de SARI fara altă etiologie (negativi la test de gripă), din TOATE categoriile de varstă și din TOATE spitalele;
5. Persoane instituționalizate simptomatice.

În același timp, persoanele aflate în carantină sau în izolare la domiciliu vor fi testate doar în cazul în care au simptome.

Potrivit documentului publicat de INSP, „testarea se face DOAR la recomandarea medicului, atat in sistemul public, cat si in cel privat de sanatate”.

„În acest moment Romania se află în stadiu pre-epidemic, înregistrandu-se cazuri de import și cazuri de transmitere locala restransa (generatia 2, 3 si 4), neexistand inca dovezi de transmitere intra-comunitară sustinuta. În aceste conditii strategia trebuie sa fie axată pe detectarea rapidă a cazurilor de COVID-19, în vederea limitarii transmiterii, și pe obținerea de dovezi de transmitere comunitară nedetectata”, precizează INSP.

Citește și

România are în acest moment 1.361 de ventilatoare mecanice, echipamente esențiale în tratamentul bolnavilor infectați cu coronavirus. În toată țara sunt 8.612 teste pentru coronavirus

Sursa Foto: Deutsche Welle

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

2 comentarii

  1. Sa inteleg ca daca la punctul 4 rezultatul este pozitiv la testul pentru gripa, persoana nu va mai fi testata pentru CoVid-19. Oare nu este posibil ca aceeasi persoana sa sufere in acelasi timp de ambele boli? Se bat virusii intre ei pana moare unul si ramane celalalt?

  2. Ar trebui testate periodic cadrele medicale, salariatii din industria alimentara, cei din supermarketuri, cei care lucreaza in transportul (mai ales local) de persoane, curierii (care intra in contact cu foarte multe persoane in perioada asta), precum si postasii. Cu totii sunt expusi si sunt la randul lor vectori de transmitere a virusului.

    Din pacate nu cred ca avem resurse pentru a testa atatia oameni. Ar trebui totusi testati macar o data, chiar daca nu au simptome si nu avut contact cu bolnavi.