G4Media.ro

Federica Mogherini, șefa diplomației europene, recunoaște Guvernul Sandu și face apel la…

Federica Mogherini, șefa diplomației europene, recunoaște Guvernul Sandu și face apel la calm: Uniunea Europeană a luat act de deciziile Parlamentului

Federica Mogherini, șefa diplomației europene, a transmis duminică faptul că Uniunea Europeană legitimează noul Guvern instalat sâmbătă la Chișinău. Înaltul reprezentant al UE pentru afaceri externe a anunțat că UE a luat act de deciziile luate ieri de Parlamentul Republicii Moldova, inclusiv de formarea Executivului condus de Maia Sandu.

”Uniunea Europeană este pregătită să colaboreze cu guvernul legitim din punct de vedere democratic, pe baza unui angajament reciproc față de reforme și a principiilor fundamentale consacrate în acordul nostru de asociere. Respectarea statului de drept și a democrației ar trebui să rămână pilonii relațiilor noastre. Aceasta este, în primul rând, ceea ce așteaptă și merită cetățenii Republicii Moldova”, se arată în comunicatul oficial transmis de Mogherini.

Totodată, oficialul european a lansat din nou apel la calm, pe fondul amplificării tensiunilor socio-politice din Republica Moldova:

”Având în vedere evoluțiile care au urmat deciziilor luate ieri de către Parlamentul Republicii Moldova, Uniunea Europeană își reiterează cu fermitate apelul la calm și reținere. Dialogul dintre reprezentanții aleși în mod democratic trebuie să rămână cheia pentru găsirea unei soluții la actuala criză politică”, a conchis șefa diplomației europene în comunicatul semnat alături de Johannes Hahn, comisar pentru Politica europeană de vecinătate și negocieri în vederea extinderii.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

3 comentarii

  1. Căderea lui Plahotniuc imediat după Dragnea măreşte incertitudinile privind rezistenţa guvernului Dăncilă la moţiune.

  2. Da…o mareste maxim! A inceput icertitudinea privind rezistenta de la inlaturarea lui cezar.dupa care si napoleon a zguduit caruta iar acum e clar.playhoniuc a cazut dupa dragnea…totul e clar la mine in tartacuta!

  3. cand asta deschide gura si spune ceva 90% in practica e exact opusul a ceea ce zice