G4Media.ro

Federația „Solidaritatea Sanitară” organizează, joi, mitinguri în fața sediului Guvernului și a…

sursa foto: Facebook\ Federația “Solidaritatea Sanitară” din România

Federația „Solidaritatea Sanitară” organizează, joi, mitinguri în fața sediului Guvernului și a Prefecturilor din țară

Federaţia „Solidaritatea Sanitară” organizează joi acţiuni de protest în Piaţa Victoriei şi în faţa Prefecturilor din judeţele ţării, potrivit unui comunicat al organizaţiei sindicale.

Revendicările sindicaliştilor vizează adoptarea tuturor măsurilor necesare pentru protecţia sănătăţii şi securităţii salariaţilor din sănătate (echipamente, circuite, resurse materiale şi umane etc.), astfel încât să determine o reducere semnificativă a numărului de salariaţi nou infectaţi cu SARS-CoV-2 şi decedaţi din cauza COVID-19 precum şi respectarea dreptului legal la pensia de urmaş pentru copiii colegilor decedaţi la datorie.

De asemenea, sindicaliştii mai cer creşterea salariilor de bază pentru toate categoriile de lucrători începând cu 1 ianuarie 2021 la nivelul prevăzut de legea salarizării pentru anul 2022 şi anularea reducerii salariilor de bază prevăzută de OUG nr. 226/2020; raportarea tuturor sporurilor lucrătorilor din sănătate la salariile de bază actuale şi acordarea tuturor sporurilor pentru condiţii de muncă la nivel maxim, ca şi introducerea tuturor categoriilor de lucrători din sănătate în Anexa nr. 2 a legii 153/2017; acordarea stimulentului de risc pe întreaga durată a pandemiei pentru toţi salariaţii din sănătate; acordarea tuturor drepturilor salariale prevăzute de lege, respectiv sporul de până în 30%, sporul pentru combaterea epidemiei şi plata orelor suplimentare, pentru toţi lucrătorii care încă nu au beneficiat de ele; plata gărzilor cu tariful orar aferent normei de bază.

sursa foto: Facebook\ Federația “Solidaritatea Sanitară” din România

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

5 comentarii

  1. La munca leprelor . Ai drq, nu știți decât să întindeți mâna și să cereți bani dar nu va place munca neam :))))

  2. Seful sindicatului SANITAS este un lacheu dovedit al PSD. Este Internetul plin de articole. Malin Bot l-a demascat si el pe impostor, inclusiv relatia dintre PSD si anexa sa AUR. Sindicalistul este abonat la pomeni electorale, apropiat al lui Tudose, Dancila si Jupanul Sef Draknea. Ieri imputitul de Simion spunea ca a fost invitat sa participe la miting. De catre cine? Pai de domnul Leonard Barascu seful sanitas sluga PSDista. Astia chiar ne cred prosti pe toti. Cazanciuc declara ieri ca daca guvernul era PSD nu aveam miscari de strada. Este evident ca toti acesti sindicalisti sunt oamenii PSD si care actioneaza la comanda pe principiul petarde si fumigene. Cel mai toxic partid care a existat vreodata este PSD metode bolsevice, hotie, minciuna, cumetrie, jaf in banul public, inapoiere sociala. Tipic comunisti care calcau in picioare valorile, educatia, stiinta. PSD este nascut din coasta lui Iliescu, criminal bolsevit si autor al loviturii de stat din 1989. In stenograma facuta publica in 2011, Iliescu isi lua angajamentul la Ambasada Moscovei sa franeze procesul de democratizare. Au avut grija sa distruga toata economia si sa isi creeze o patura de votanti. Vor fi necesari probabil 50 de ani ca numarul de 12 milioane votanti Iliescu in 1990 sa ajunga la sub 1 milion.

  3. NU VĂ PLACE, NU VĂ CONVINE, LA PRIVAT CU VOI!!!! Acolo nu s-au plafonat salariile!

  4. Placuta suedeza pentru toti bugetarii nemultumiti de imbuibarea in care se afla .

  5. Eu am am o idee cum să îi dezvăţaţi pe mitingiştii ăştia de profesia a PSD şi să le tăiaţi la toţi salariile apoi să le măriţi celor care îşi fac treaba şi desigur pe criterii care să demonstreze că merită salariile şi nu să VINĂ LA ŞANTAJ SCOS DE PSD ÎN STRADĂ DOAR SĂ DEA IMPRESIA DE PROBLEME CARE NU EXISTĂ FOLOSINDU-SE CA ACOPERIRE DE EI CA APOI SĂ LOVESCA POLITIC ÎN GUVERNĂRILE CARE NU SUNT AL LOR.
    Cred că e timpul să se uite mai atent cineva la sindicaliştii ăştia de carton şi mai atent la cei care sunt scoşi în stradă că poate veţi fi surprinşi să aflaţi că mulţi dintre mitingişti nu au legătură cu mitingurile lor şi sunt aceiaşi diversionişti folosiţi la toate mitingurile PSD.
    Ia spuneţi cine se oferă să vadă dacă mitingiştii ăia au legătură cu instituţiile din care pretind că fac parte?