G4Media.ro

Farmaciile din Franța au fost autorizate să facă teste serologice rapide pentru…

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Farmaciile din Franța au fost autorizate să facă teste serologice rapide pentru detectarea anticorpilor la noul coronavirus

Farmaciile din Franța au fost autorizate să facă teste serologice rapide pentru detectarea anticorpilor la noul coronavirus, care arată dacă o persoană a fost expusă la virus, scrie Le Figaro.

Începând de sâmbătă, farmaciile din Franța au fost autorizate să efectueze teste de orientare rapidă și diagnostic (TROD) care arată, în câteva minute, dacă au fost produși anticorpi împotriva noului coronavirus. „În mod excepțional (…) farmaciștii (…) pot efectua teste de orientare rapidă și diagnostic din sângele capilar pentru detectarea anticorpilor împotriva SARS-CoV-2″, prevede decizia autorităților franceze, care este valabilă până la 30 octombrie.

Testele serologice constau în prelevarea unei picături de sânge prin înțeparea pielii, de obicei la vârful degetului, apoi punerea în contact cu un reactiv. Rezultatul apare în câteva minute. Un test pozitiv înseamnă că persoana respectivă a fost expusă la virus și că a dezvoltat (sau este în curs de a dezvolta) un răspuns imunitar. Un rezultat pozitiv trebuie să fie confirmat într-un laborator de analize.

O listă cu 51 de astfel de teste autorizate a fost publicată de Ministerul Sănătății din Franța. Unele dintre acestea detectează doar anticorpii IgG (pentru imunoglobulina G), care se formează după cel puțin 14 zile de la contractarea virusului, în timp ce altele indică și prezența anticorpilor IgM (imunoglobulina M), care sunt produși mai devreme și pot fi detectați cu aproximativ o săptămână după infectare.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

4 comentarii

  1. nu ai sa vezi asa ceva in Romania anu asta , se teme nelutu si arafat de astea ca dracu de tamaie!

  2. Din pacate nu le vezi acum decit in Franta asa la liber.

  3. Eu am făcut pe cont propriu câteva teste din astea. Într-o farmacie n-aș face pentru că există riscul să fii raportat la DSP(Gestapo) și să fii arestat.