G4Media.ro

Facebook a dezvăluit pentru prima oară, marţi, că predomină bullying-ul şi hărţuirirea…

Sursa foto: Pexels/ Luca Sammarco

Facebook a dezvăluit pentru prima oară, marţi, că predomină bullying-ul şi hărţuirirea pe platforma sa / Din 9,2 milioane de postări și mesaje eliminate de pe Facebook, în mai mult de jumătate era vorba de aceste forme de agresiune

Facebook a dezvăluit pentru prima oară marţi, că bullying-ul şi hărţuirirea pe platformă apare de 14-15 ori la fiecare 10.000 de vizualizări, în trimestrul al treilea, transmite News.ro, care citează Reuters.

Pe instagram, această prevalenţă a fost de 5-6 ori la 10.000 de vizualizări a conţinutului, a mai arătat compania în raportul trimestrial referitor la moderarea conţinutului.

Gigantul reţelelor de socializare, urmărit de mult timp cu privire la gestionarea abuzurilor din serviciile sale, a ajuns recent în centrul atenţiei după ce fosta angajată, transformată în informatoare, Frances Haugen a divulgat documente interne care includ cercetări şi discuţii despre efectele Instagram asupra sănătăţii mintale a adolescenţilor şi dacă Platformele Facebook provoacă diviziuni.

Haugen a spus că documentele arată că Facebook a ales profitul în detrimentul siguranţei utilizatorilor.

Facebook a contestat această caracterizare, spunând că documentele sunt folosite pentru a crea ”o imagine falsă”.

Documentele, care au fost publicate pentru prima dată de Wall Street Journal, au stimulat solicitările pentru ca Facebook să fie mai transparentă şi au ridicat semne de întrebare dacă valorile precum prevalenţa oferă o imagine completă a modului în care compania gestionează abuzurile.

Facebook a spus că datele sale referitoare la bullying şi hărţuire au surprins doar cazuri în care compania nu a avut nevoie de informaţii suplimentare, cum ar fi un raport de la un utilizator, pentru a decide dacă conţinutul îi încalcă regulile.

Din cele 9,2 milioane de conţinuturi pe care compania le-a eliminat de pe Facebook pentru încălcarea regulilor sale de bullying şi hărţuire, 59,4% au fost găsite în mod proactiv.

Sursa foto: Pexels/ Luca Sammarco

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

3 comentarii

 1. Halal articol.
  In primul rand, nu facebook a dezaluit ci Haugen, care nu mai lucra pentru ei.
  In al doilea rand, nu e prima oara, doar ca a devenit viral de data asta.
  Iar ultimul paragraf e pura propaganda facebook si nu are legatura cu stirea.

  Asta e un scandal care arata cum distruge facebook societatea umana si voi il prezentati ca o informare publica de rutina din partea lor. Halal jurnalisti.

  • Cred ca mai degraba, haram.

  • Cum distruge Facebook societatea umana? Abia acum se vede care e de fapt natura umana. Bullying din toate părțile. Miserupism maxim. Ăștia sunt oamenii, nu sunt niște sfinți. Uită-te ce e pe site-ul asta, câtă mizerie. Și nu suntem pe Facebook 🙂