G4Media.ro

Extinderea cooperării dintre România şi Arabia Saudită în sectorul energetic este de…

Foto: Pixabay

Extinderea cooperării dintre România şi Arabia Saudită în sectorul energetic este de importanţă fundamentală, susține consilierul de stat Iulian Chifu

Extinderea cooperării dintre România şi Arabia Saudită în sectorul energetic este de importanţă fundamentală, a declarat vineri consilierul de stat Iulian Chifu.

Acesta a ţinut un discurs la recepţia care a celebrat, la Bucureşti, Ziua Naţională a Regatului Arabiei Saudite, ţară pe care a numit-o „unul dintre cei mai solizi parteneri ai României din regiunea extinsă a Orientului Mijlociu”.

„Nu este un secret că, în contextul războiului din Ucraina şi al sancţiunilor internaţionale care au limitat capacitatea Rusiei, extinderea cooperării noastre în sectorul energetic este de importanţă fundamentală”, a punctat Iulian Chifu.

În acest context, Chifu a vorbit despre aprofundarea dialogului dintre cele două ţări.

„România va continua să susţină toate măsurile luate pentru a contracara efectele negative asupra securităţii alimentare rezultate din recentele evoluţii. Reafirm angajamentul Guvernului nostru de lua toate măsurile necesare pentru a evita consecinţele negative asupra ţărilor terţe care importă cereale, astfel încât Ucraina şi România vor continua să transporte cereale celor care au nevoie de acestea”, a adăugat oficialul.

La rândul său, secretarul de stat în MAE, Daniela Gîtman a vorbit despre „relaţii excelente, de lungă durată” între România şi Regatul Arabiei Saudite şi despre importanţa strategică a regiunii Golfului.

„Atât România, cât şi Arabia Saudită împart angajamentul în promovarea păcii, stabilităţii şi posterităţii şi suntem implicaţi într-un dialog care priveşte problemele regionale şi internaţionale. Ca răspuns la războiul ilegal al Rusiei împotriva Ucrainei, România a stat alături de Ucraina şi poporul acestei ţări din primul moment. Vom continua să îi susţinem, cum am făcut şi până acum, cu toată forţa şi abilităţile, la toate nivelurile. Aş vrea să profit de ocazie şi să îmi exprim aprecierea pentru medierea de succes şi oportună a celui mai amplu schimb de prizonieri între Rusia şi Ucraina şi, de asemenea, pentru angajamentul în activităţi umanitare”, a adăugat Gîtman.

Ambasadorul Arabiei Saudite la Bucureşti, Mohammed Abdulghani Khayat, a spus că în prezent au loc, în ţara sa, „reforme în aproape toate aspectele societăţii”.

„Extindem drepturile femeilor, îmbunătăţim serviciile pentru pelerini musulmani şi investim în mega-proiecte din mai multe industrii, în timp ce ne deschidem ţara pentru turism”, a adăugat diplomatul.

sursa: Agerpres.ro

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. Era mai bine dacă banditii PCR-USL nu vindeau pe șpagă petrolul și gazele României.