G4Media.ro

Exproprieri pentru Autostrada Buzău – Focșani: Tudorel Toader va primi 10.000 de…

sursa foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Exproprieri pentru Autostrada Buzău – Focșani: Tudorel Toader va primi 10.000 de lei, Marian Oprișan – 4 lei

Mai mulți politicieni vor primi despăgubiri de la stat pentru că dețin terenuri pe unde va trece Autostrada A7, secțiunea Buzău Focșani. Printre ei se regăsesc vicepreședintele Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan, și fostul ministru al Justiției, Tudorel Toader, cu sume mici, potrivit unui proiect pus în dezbatere de Ministerul Transporturilor.

Cea mai mare despăgubire o va primi moștenitorul marii familii de boieri Ghyka – latifundiari în Vrancea, chiar miniștri în Guvernul Brătianu. Mihai Ghyka va primi suma de 1,5 milioane de lei pentru terenurile pe care le deține la marginea Focșaniului, în zonă rezidențială. Dintre societățile comerciale, cea mai mare sumă o va primi fostul ILF, actualmente SC Salf SA – peste 870.000 de lei pentru terenurile arabile și livezile din comuna vrânceană Milcovul. Mai mulți afaceriști locali deținători de livezi în extravilanul Focșaniului vor primi și ei despăgubiri de la stat.

Fostul ministru al Justiției, vrânceanul Tudorel Toader va fi și el expropriat și va primi peste 10.000 de lei pentru terenurile arabile deținute în extravilanul Focșaniului. De asemenea, fostul președinte al PSD Vrancea, vicepreședinte la CJ, Marian Oprișan, deține și el un teren în extravilanul Focșaniului, peste care va trece autostrada, și va fi și el expropriat, pentru un metru de teren care va fi afectat de autostradă, dintr-un lot de 1236 de metri, primind suma de 4,27 lei.

Peste 3700 de imobile proprietate privată din Vrancea și aproximativ 4700 din județul Buzău figurează pe lista exproprierii, fiind incluse în coridorul de expropriere al lucrării de utilitate publică de interes național „Autostrada Buzău – Focşani”” și sunt situate pe raza municipiului Buzău și a localităților Vadu Pașii, Cochirleanca, Ziduri, Râmnicelu, Valea Râmnicului, Râmnicu Sărat din județul Buzău, și a localităților Sihlea, Dumbrăveni, Gugești, Slobozia Ciorăști, Milcovul, Răstoaca, Vânători, Odobești și municipiului Focșani din județul Vrancea.

Ministerul Transporturilor și Infrastructurii a anunţat deschiderea procedurii de transparenţă decizională a procesului de elaborare a proiectului „Hotărâre a Guvernului privind declanșarea procedurilor de expropriere a tuturor imobilelor proprietate privată care constituie coridorul de expropriere al lucrării de utilitate publică de interes național «Autostrada Buzău – Focşani», aprobarea listei imobilelor proprietate publică a statului, precum și a listei imobilelor proprietate publică a unităților administrativ – teritoriale, care fac parte din coridorul de expropriere al lucrării de utilitate publică de interes național.”

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

7 comentarii

  1. Facem pariu ca se va modiofica legea in ce priveste modalitatea si criteriile de despagubire in caz de expropriere?

  2. Au zis si ei ca fac o treaba si s.a ales praful. Dar nu e problema,au comision de la ceilalti ca doar nu credeti ca e doar o coincidenta.

  3. Articol slab
    Mai bine spuneai cat primesc pe mp

  4. Fammilia Ghica avea si pamanturi nesfarsite, si ministere. Se pricepeau la ministereala din tata in fiu.

  5. Ca au fost verificate si proprietatile detinute de persoanele interpuse varanului de vrancea? Ori astea nu conteaza?!