G4Media.ro

Exporturile Rusiei către China cresc puternic

Sursa foto: Kremlin.ru

Exporturile Rusiei către China cresc puternic

Exporturile chinezești către Rusia au scăzut în aprilie pentru a doua lună consecutiv, pe fondul sancțiunilor economice impuse Moscovei, în timp ce livrările rusești către China au crescut, o adevărată mană pentru firmele rusești care se confruntă cu izolarea economică internațională, potrivit agenției Reuters, citată de The Guardian.

Livrările către Rusia au scăzut cu 25,9% în aprilie față de anul precedent, în dolari, după un declin de 7,7% în luna precedentă, potrivit calculelor Reuters bazate pe datele vamale publicate luni.

Cu toate acestea, importurile din Rusia au urcat cu 56,6% în aprilie, după o creștere de 26,4% în martie.

Rusia este o sursă majoră de petrol, gaze, cărbune și produse agricole pentru China.

În perioada ianuarie-februarie, exporturile Chinei către Rusia și importurile din această țară au crescut cu 41,5% și, respectiv, 35,8%.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

15 comentarii

 1. Foarte bine, sa creasca! Locul rusiei e in Asia, nu in Europa si-i doresc mult succes in colaborarea reciproc-avantajoasa cu „marele prieten”! rusia trebuie decuplata complet de Occident.

  • tot ce ai în casă și pe tine e din Asia…nu stiai? 😁😂

  • O fi foarte bine- dar pentru rusi.
   Pentru europeni asta înseamnă ca sancțiunile sunt fix pix si ne-am tras-o singuri cu tesla in alea si Rusia is continuă invazia bine merci.
   Noi rămânem cu inflație/ stagflație si preturi duble la energie.

  • Ce de postaci pro rusi la orele asta! Ne postează de pe banca, sunt rupt în freza, hămesiti, 💩 și 💦 pe ei de la etnobotanice, le-a venit cele 3 ruble pe săptămână trecuta și au fost la partid la AUR să-și ia droguri și salar!

  • @alx intelegem acum in ce cercuri te invarti. Pe langa ca suferi de tourette tragi si pe nas la greu.

  • Rusia e sclava Chinei acum. Xi Jinping ordonă și Putin se execută. Rău a ajuns Rusia sub Putin.

  • Mai celovecilor, eu vad poza asta cam asa:
   – Mai xi, tu vezi ce boase mari are zelenski? Uite, pune mana pe ele, sunt foarte tari. Pai dacă și eu le aveam asa, ii băteam pe ucraineni în doua zile. Ai grija cu taiwanul, ca pățești ca mine…

 2. In cazul asta de monopson, cu colegialitatea proverbiala a chinezilor, profitabilitatea va fi ametitoare …

 3. le iau chinezii si izmenele la discount , cam asa se traduce articolul , cine e curios poate sa ca articolele de acum vreo doua saptamani despre china si ce discounturi le cere / impune rusilor , putin e un geniu!

 4. Germania a plătit în ultima perioada cam 200 milioane€ pe importuri din Rusia . Ce va spune asta despre unitatea Uniunii? Cu astfel de „sancțiuni” impuse, Rusia ,din păcate,va mai putea rezista destul de mult timp.

 5. Atenție la China viitor lider mondial!!

 6. Mai bine te decuplezi matale de la comentarii

 7. China no să fie cea mai mare putere orice ar face va rămâne mereu in urma ei copiază nu inventează așa că China doar se folosește de ruși dar riscă să-și piardă piata din cauza Rusiei și vor merge in jos Occidentul se descurca și fără ei