G4Media.ro

Exercițiul demonstrativ de Poliție Aeriană Întărită de la Mihail Kogălniceanu și Fetești…

Sursa Foto: Facebook./ MApN

Exercițiul demonstrativ de Poliție Aeriană Întărită de la Mihail Kogălniceanu și Fetești a fost anulat, după prăbușirea MiG-ului 21 LanceR și a elicopterului în Dobrogea

Ministerul Apărării Naţionale informează că, în urma celor două catastrofe aeriene ce au avut loc în seara zilei de miercuri, exerciţiul demonstrativ privind modul de executare în comun a unei misiuni de Poliţie Aeriană Întărită, care trebuia să aibă loc în bazele militare de la Mihail Kogălniceanu şi Feteşti, a fost anulat, transmite Agerpres.

Un exerciţiu demonstrativ de Poliţie Aeriană Întărită trebuia să aibă loc joi la Baza „Mihail Kogălniceanu”.

Potrivit MApN, militarii aliaţi care execută misiuni de Poliţie Aeriană Întărită, împreună cu militari ai Forţelor Aeriene Române, în Baza 57 Aeriană „Mihail Kogălniceanu”, urmau a fi vizitaţi de şefii Forţelor Aeriene din Germania, Italia şi România.

Cu acest prilej, trebuia să se desfăşoare o activitate demonstrativă privind modul de executare în comun a unei misiuni de Poliţie Aeriană Întărită, la care urmau să participe aeronave aparţinând Forţelor Aeriene Germane, Forţelor Aeriene Italiene şi Forţelor Aeriene Române.

Scenariul exerciţiului prevedea interceptarea unei aeronave „ţintă”, reprezentată de un avion de transport C-27 J Spartan din dotarea Forţelor Aeriene Române, care pleca de la Baza 90 Transport Aerian Otopeni.

Exerciţiul de Poliţie Aeriană Întărită fusese programat iniţial pentru luni, însă el a fost amânat pentru ziua de joi din cauza condiţiilor meteo nefavorabile.

Miercuri seara, o aeronavă MiG-21 LanceR din dotarea Bazei 86 Aeriene, care executa o misiune de patrulare deasupra Dobrogei, a pierdut legătura radio cu turnul de control, iar la ora 20,03 a dispărut de pe radar, într-o zonă cuprinsă între localităţile Cogealac şi Gura Dobrogei.

Au fost declanşate de urgenţă operaţiunile de căutare – salvare, iar un elicopter IAR-330 Puma a decolat spre zona posibilului impact.

Elicopterul a pierdut legătura radio cu baza în jurul orei 20,44 şi s-a prăbuşit în zona localităţii Gura Dobrogei, judeţul Constanţa, la aproximativ 11 km de aerodrom.

În accidentul aviatic în care a fost implicat elicopterul IAR 330-Puma şi-au pierdut viaţa 7 militari. Pe lângă cei cinci membri ai echipajului comunicaţi iniţial, urcaseră la bord şi doi salvatori pe mare din cadrul Forţelor Navale Române.

Sursa Foto: Facebook./ MApN

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

6 comentarii

  1. toata armata romana (inclusiv apv-istii pensionari) valoreaza mai putin decit geaca lu’ ciolannis.
    armata romana stie doar sa isi jefuiasca propria tara, prin absolut toate mijloacele.
    ei nu au absolut nimic de a face cu apararea tarii.

    • Absolut corect.
      Trebuie adaugat ca toate institutiile statului fac fix acelasi lucru, spoliaza statul roman prin orice mijloc.

    • Comentariul tau imi aminteste de cei care au furat carburant cu complicitatea personalului de intretinere de la baza aeriana Deveselu.

  2. Au murit 8 oameni de pomana, pentru ca ii trimiteți sa facă exerciții în niște vechituri. 8 oameni au murit pentru ca în tara asta de fura ca în codru. Luați naibii niște f16 mai de doamne ajuta, nu de 40 de ani vechime, și gândiți va ca și piloții ăștia au familie acasa.

  3. Mai bine ca s-a anulat. Ne faceam, dracului, de ras cu caricatura noastra de armata si cu gioarsele ei ne-zburatoare.

  4. In caz de război ananam războiul? Vreo 10 – 20 de ani pana investigam cine a cumpărat vechituri cu miliarde, recuperam din bani și cumpărăm ceva cu ce sa ne putem apară?