G4Media.ro

BREAKING Un avion MiG 21 LanceR s-a prăbușit în județul Constanța, pilotul…

Sursa foto: captură video

BREAKING Un avion MiG 21 LanceR s-a prăbușit în județul Constanța, pilotul a fost găsit mort/ Video: Elicopterul care a plecat în căutarea avionului s-a prăbușit. Șapte militari au decedat

UPDATE 06:40 Pilotul avionului MiG-21 LanceR, prăbuşit, miercuri seara, în judeţul Constanţa a fost găsit decedat, iar Forţele Aeriene şi Parchetul Militar au anunţat că fac cercetări în acest caz. Ministerul Apărării a transmis că toate aeronavele de tip MiG-21 LanceR şi IAR 330 Puma, implicate în catastrofele aviatice din 2 martie, vor au fost consemnate la sol până sunt aflate cauzele prăbuşirilor. (detalii aici)

UPDATE Ora 23.51: A fost găsit locul unde s-a prăbușit avionul MiG 21 LanceR, însă deocamdată nu se știe nimic de soarta pilotului, respectiv dacă acesta a reușit să se catapulteze.

UPDATE Ora 23.27: Președintele Klaus Iohannis, a transmis miercuri un mesaj de condoleanțe în urma prăbușirii unui elicopter IAR 330 Puma, în zona localității Gura Dobrogei, județul Constanța:

Îmi exprim profundul regret și deplina compasiune pentru pierderea vieții a șapte militari de la Baza 57 Aeriană Mihail Kogălniceanu, în urma prăbușirii unui elicopter IAR 330 Puma, în zona localității Gura Dobrogei, județul Constanța. Elicopterul executa o misiune de salvare-evacuare a unei aeronave MiG 21 LanceR, când a dispărut de pe radar.

În această noapte tragică pentru aviația din România, gândurile mele se îndreaptă spre familiile îndoliate și greu încercate de această pierdere dramatică. Le transmit condoleanțe și multă putere în aceste clipe dureroase!

UPDATE Ora 23.17: Ministerul Apărării Naționale confirmă că șapte militari se aflau în elicopterul care s-a prăbușit și că toți și-au pierdut viața:

În accidentul aviatic în care a fost implicat elicopterul IAR 330-Puma, miercuri, 2 martie, şi-au pierdut viaţa 7 militari. Pe lângă cei cinci membri ai echipajului comunicați inițial, urcaseră la bord și doi salvatori pe mare din cadrul Forțelor Navale Române.

Locotenent-comandor Bogdan Florin, pilot, în vârstă de 41 de ani, angajat din anul 2003, avea la activ peste 1500 de ore de zbor, era căsătorit şi avea trei copii.

Locotenent Pătrașcu Sorin, copilot, în vârstă de 27 de ani, angajat din anul 2016, avea 500 de ore de zbor, necăsătorit.

Maistrul militar Banu Gelu, angajat din anul 1993 în vârstă de 53 de ani, avea la activ peste 1700 de ore de zbor, era căsătorit şi avea doi copii.

Caporal Lateș Cătălin, operator căutare salvare, 29 de ani, angajat din 2021, căsătorit și avea doi copii.

Sergent Marinescu Ionuț, personal de însoțire medico-sanitar, 44 de ani, angajat din 2021, căsătorit, un copil.

Maistru militar cls I Carp Vlad, 39 de ani, scafandru marin, salvator pe mare, căsătorit, un copil.

Maistru militar cls II Bosoi Sergiu, 37 de ani, scafandru marin, salvator pe mare, angajat din 2005.

Reamintim că elicopterul militar, tip IAR 330-Puma al Bazei 57 Aeriană Mihail Kogălniceanu, decolase de urgență în misiune de căutare-salvare a pilotului aeronavei MiG 21 LanceR. Elicopterul a pierdut legătura radio cu baza în jurul orei 20.44 şi s-a prăbuşit în zona localității Gura Dobrogei, județul Constanța, la aproximativ 11 km de aerodrom.

Operațiunile de căutare –salvare a pilotului aeronavei MiG 21 LanceR sunt încă în desfășurare.

Ministrul apărării naţionale și șeful Statului Major al Apărării îşi exprimă profundul regret pentru tragicul eveniment şi este alături de familiile celor militarilor.

UPDATE Ora 23.15: Premierul Nicolae Ciucă a transmis un mesaj:

Sunt profund îndurerat de tragicul sfârșit al militarilor români care au pierit în această seară, în Dobrogea.
Sunt alături de familiile îndoliate, cărora le transmit întreaga mea compasiune și condoleanțe pentru pierderea suferită. Vom păstra vie memoria celor căzuți în misiunile de apărare a României, care și-au pus datoria față de țară înaintea propriei vieți. Dumnezeu să îi aibă în paza Sa!

UPDATE Ora 23.14: În elicopterul prăbușit s-ar fi aflat 7 persoane, potrivit unor surse. Pe lângă cei 5 membri ai echipajului, ar fi fost la bord și 2 voluntari.

UPDATE Ora 22.40: Ministrul Apărării Naționale, Vasile Dîncu, transmite condoleanțe familiilor celor cinci militari care au murit în urma prăbușirii elicopterului și precizează că în continuare se desfășoară misiuni de căutare a pilotului aeronavei MiG 21 LanceR.

Mesajul ministrului Apărării:

Astăzi este o zi tristă pentru familia Armatei Române.
Cei cinci membri ai echipajului elicopterului IAR 330-Puma, aflat în misiune de căutare-salvare pentru aeronava MiG 21 LanceR, au fost găsiți decedați în zona localității Gura Dobrogei, la aproximativ 11 km de aerodrom.
Transmit condoleanțe familiilor îndurerate. Dumnezeu să îi odihnească în pace.
În continuare se desfășoară misiuni de căutare a pilotului aeronavei MiG 21 LanceR.

UPDATE Ora 22.30: Rămășițele elicopterului prăbușit au fost găsite în flăcări.

UPDATE Ora 22.25: Coloana cu mașinile de căutare salvare plecată în căutarea elicopterului prăbușit și a avionului dispărut de pe radar au ajuns într-o zonă inaccesibilă, iar echipajele pleacă pe jos.

Convoiul cu mașini, între care și echipaje de intervenție SMURD, nu mai poate înainta, transmite Digi24.

UPDATE Ora 22.11: Elicopterul IAR-330 Puma a fost găsit prăbușit, niciunul din cei cinci membri ai echipajului nu a supraviețuit, a anunțat purtătorul de cuvânt al MApN, Constantin Spânu.

În continuare nu se știe nimic despre avionul MiG 21 LanceR care a dispărut de pe radar.

A doua misiune de căutare a aeronavei este terestră.

Elicopterul IAR-330 Puma a fost găsit prăbușit la 11 kilometri de aerodrom.

UPDATE Ora 22.10: Și o cameră video de supraveghere a surprins o explozie puternică:

UPDATE Ora 21.54: Imagini video în care se vede aparent o explozie în zona incidentelor aviatice au fost publicate de Ziua de Constanța.

UPDATE Ora 21.37: Și elicopterul IAR-330 Puma care a plecat în căutarea avionului MiG 21 LanceR a dispărut de pe radar.

Echipajul din elicopter era format din cinci militari.

A fost declanșată o a doua operațiune de căutare salvare.

Comunicatul MApN:

Elicopterul IAR 330-Puma, decolat, miercuri, 2 martie, în jurul orei 20.21, în misiune de căutare-salvare a aeronavei Mig 21 LanceR, a pierdut legătura radio cu turnul de control și a dispărut de pe radar în jurul orei 20.44.
Pilotul raportase condiții de vreme nefavorabilă și primise ordin să se întoarcă la bază.
Ultima poziție cunoscută a elicopterului, care avea la bord un echipaj format din cinci militari, este zona localității Gura Dobrogei, la aproximativ 11 km de aerodrom. Nu se cunoaște starea echipajului sau a aeronavei. Și în acest caz s-au declanșat operațiunile de căutare-salvare.
Nu sunt încă informații certe, la acest moment, nici despre pilotul sau aeronava MiG 21 LanceR.
Vom reveni cu detalii.

UPDATE Ora 21.10: Ministerul Apărării Naționale a anunțat că miercuri, la ora 20.00, o aeronavă MiG 21 LanceR din dotarea Bazei 86 Aeriene, care executa o misiune de patrulare aeriană deasupra Dobrogei, a pierdut legătura radio cu turnul de control, iar la ora 20.03 a dispărut de pe radar, într-o zonă cuprinsă între localitățile Cogealac si Gura Dobrogei.

Aeronava decolase de pe Baza 57 Aeriană Mihail Kogălniceanu, în jurul orei 19.50.

„Nu sunt date, la acest moment, despre starea pilotului și a aeronavei. Au fost declanșate de urgență operațiunile de căutare-salvare. Un elicopter IAR-330 Puma a decolat de urgență spre zona posibilului impact, iar echipajele de intervenție ale ISU Dobrogea au pornit, de asemenea, spre această zonă. Vom reveni cu informații suplimentare, de îndată ce vor fi disponibile”, precizează MApN.

Știrea inițială: Un avion MiG 21 Lancer s-a prăbușit, miercuri seara, în județul Constanța, potrivit informațiilor G4Media.ro.

Incidentul s-a produs în zona comunei Cogealac.

Vom reveni

Foto: Avion MIG / Ministerul Apărării

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

98 comentarii

 1. Cosciug zburator

  • Noi ne predăm singuri, înainte să invadeze rușii. Ce or gândi aliații despre noi? Cum să-i apărăm pe desculții ăștia? E bine că la defilare, în aceleași condiții de 1 decembrie, toate sunt funcționale și lustruite. Vai de noi.

 2. A obosit politistul aerian.Scoateti alea noi de 40 de ani poate rezista mai mult in aer, sau pilotul fara aer.

  • Bine ca nu ne-au atacat rusii pe noi. Noi avem pierderi si daca nu e razboi. Cu Ciuma Rosie si Ciuma Galbena de 30 de ani pe capul nostru, uitati-va ce ni se intampla.

 3. si noi pe tine
  de ce ar rade rusii? ei stau mai bine?

 4. Nu avem noi avioane de lupta functionale, dar macar avem spitale, autostrazi si nivel ridicat de educatie.

 5. Ala e un avion proiectat la inceputul anilor 50. De alte date nu prea mai ai nevoie.

 6. E lansat in 1959 acest avion.
  E un cosciug vechi de 60 de ani.
  Ce rusine!!!

  • de pe vremea razboiului din coreea…incredibil. mai bine cumparam dracu 5 f-35, decat alea 30 de gunoaie…

  • La noi, și dacă le-a cumpărat careva contra a ceva cașcaval în schimb și prin asta, iată a murit un om, tot nu-l dau ăilalți în vileag!.. Că așa-i la noi, o mână spală pe alta timp de 32 de ani.. În Politică să fii – ca restul.. se trăiește bine, pe picior transpartinic..

 7. A plecat la arat.

  Ma scuzați, prima reacție.

  Nu le-au scos naiba pe astea din dotarea armatei?!?

 8. Bai, astia is prosti? Nu avem deja o escadrila functionala de F-16??

  De ce plm mai ridica inca cosciugele astea zburatoare in aer?

  • Pentru ca ne trebuie 2 escadrile sa acoperim spațiul aerian.

  • Da. Sunt iresponsabili
   Dacă se mai zboară cu avioane vechi de 50-60 ani, cam asta este semnificația
   Bine ca sunt bani pt pensiile speciale.

 9. Dar sincer, e atat de rusinos sa fii roman zilele astea. Omul asta a murit degeaba. Nu ne ataca Dughin in seara asta, si nu aveam nimic de castigat din razboiul ruso-american.

 10. Gata mă!….. ne-am apucat și noi de treabă.

 11. Suntem de rasul curcilor cu taraboantele alea de avioane.

  • Daca baga mai mult in aparare zici de ce nu baga in spitale sau sosele =)) Romanii se plang mereu de orice. Niste copii rasfatati

 12. Buget pentru armată de 6 miliarde de dolari pe an și zboară avioane din anii ’50. Asta înseamnă trădare națională.

 13. Cel puțin 3-4 postaci sovietici până acum. Hai băieți că sunteți pe ultima sută!

 14. Nu se știe la această oră 21c45 de starea pilotului, dar văd cum miștocarii își fac datoria, trist. Țară frumoasă popor bolnav

 15. Dupa 32 ani de hotie sub conducerea urmatoarelor jigodii: Iliescu,Constantinescu,Basescu,Johanis am ajuns o colonie .

 16. Armata NATO….vai de capu nostru, noroc ca nu le-am donat Ucrainei

 17. dar se stie: e vreme rea – nu pleci cu mig-ul. stai acasa. ce dracu, mai suntem copii?

 18. Dragi romani, opriti macelul pilotilor zburand cu aceste cosciuge. Nu sunt bune de absolut nimic, fata de orice avion modern. Sunt un fel de avioane biplane. Avem nevoie in NATO-OTAN de toti pilotii romani. Opriti macelul Mig21.

 19. Ninge viscolit, de aia au dispărut. În alte state din vest, dupa doi fulgi de nea se blochează totul: trenuri, vapoare, autostrăzi.

 20. Putin, tu ești ma?

 21. Am reușit performanța să pierdem aparate de zbor mai rapid decât ucrainienii.

 22. Razboi ati vrut, razboi veti avea. Trolii sa treaca granita si sa inroleze voluntari in armata ucrainiana.

 23. Realizati ce rahat de armata avem , doamne feri de un razbel ….ifrastructura din parti , defapt avem o tara de manelisti , cocalari , bobardieri si alte creaturi patriotice ….am uitat si Sosace …

 24. Daca bascalia ar fi o arma am fi cei mai inarmati imberbecili de pe glob. Intrebati la partid de ce 30 de ani au avut mare grija sa nu inlocuim „cosciugele” zburatoare.

 25. Realizati ce rahat de armata avem , doamne feri de un razbel ….ifrastructura din parti , defapt avem o tara de manelisti , cocalari , bobardieri si alte creaturi patriotice ….am uitat si Sosace …

 26. Ar trebui să fie condamnați pentru trădare toți conducătorii noștri de 30 de ani încoace. Se vede că au lăsat intenționat țara descoperită total din punct de vedere militar pentru a fi timorată de propaganda sovietică. Dacă nu vedem niște procese pentru trădare națională, nu mai avem nici o șansă.

  • Nu sunteti departe de adevar, insa trebuie sa tineti SI cont de incredibila prostie a conducatorilor perindati. Trist 🙁

  • Merci de informatie. Nu traiesc in Romania de zeci si zeci de ani, insa armata am facut o in Romania, exact la baza M Kogalniceanu. Aceleasi probleme erau cu aceste Mig21 si in timpul anilor 70, cand am facut armata acolo.
   Trebuie oprit macelul, Romania pierde piloti formati. Avem cu totii nevoie de ei.

 27. Dacă nu au scăpat cu viață cei 6 oameni ,este o adevărată tragedie aviatică pentru țară. Poate ca au scăpat.

 28. România investește masiv în apărare, 6 miliarde de dolari pe an, dar politicienii redirecționează banii către salarii și pensii militare.

 29. Dar macar avem pensii speciale la militari, pensionare anticipata dupa ce au frecat menta in unitati si apoi cumul de pensie speciala cu salariu cand se reangajeaza la stat la frecat menta

 30. Aoleu…au murit oamenii efectiv degeaba. E pentru a nu știu câta oară când ne dăm toți seama că nu e nevoie să ne atace nimeni din exterior pentru că efectiv ne omorâm noi între noi din prostie, indolență…

 31. Miroase doar a prostie si coruptie simpla, neosā româneasca. Sunt in Constanta si cre-ma, vantul nu bate asa tare.

 32. Daca n-ar fi murit 5 oameni, ar fi fost o poanta poate chiar mai nostimă decât cea cu tancul rusesc furat de romii ucrainieni. Dar așa e trist și demoralizant. Ne-am încordat mușchii prea tare.

 33. Fiare vechi..

 34. Eu locuiesc în Mamaia Sat, la vreo 30 km de locul respectiv. E senin, nu plouă, nu ninge, 2 grade. O fi acolo vreun uragan.

 35. Noi avem pierderi si fara sa ne atace nimeni. Cati oameni trebuie sa mai moara ca sa scoatem din uz vechiturile MiG-21 si IAR? De ramas fara ele oricum ramanem, ca se prabusesc unul cate unul.

 36. Scoateti toate cele 30 de hirburi Mig21 din uz. Avem nevoie de pilotii formati, nu ne permitem sa ii pierdem. Toata Romania, are cu totul doar… 16-17 avioane F16 si harburile astea. Departe de ceea ce s a angajat (48 avioane) cand a fost acceptata in NATO-OTAN. Si sunt ani buni de atunci.

  De aceea este nevoit Vestul, sa trimita in permanenta avioane in Romania (cam 20-25 actualmente) Nu se poate conta in absolut nici un caz pe aviatia romana si este pacat 🙁

 37. Ce sa te astepti la cat a fost de furata tara asta ?
  Nu avem bani de avioane noi .
  Unde sunt banii din bugetul tarii ? Unde au disparut banii primiti de la UE ?
  Cate contracte se dau cu dedicatie la preturi de 10 ori mai mari sa faca profit baronii politici ?

 38. Salvarea care a mers in cautarea elicopterului s-a rasturnat si a luat foc.

 39. Că a căzut un avion e rău.
  Că elicopterul care a plecat să-l caute a căzut și el, e foarte rău.
  Că încă avem probleme cu aparatele de zbor e stupefiant.
  Dar dacă după chestia asta lucrurile rămân la fel… avem o problemă uriașă.
  Ca și cu incendiile: te-ai fi așteptat ca după Colectiv să nu mai ia foc spitalele, măcar.

 40. Cum e posibil ? sunt atacate in zona aia ?

 41. Ceva cam pute! Nu se spune exact adevărul! Au trecut 3 ore de la evenimente! Acum sr publică 7 în loc de 5 morți ai elicopterului!!!! Ciudat! Totul e ciudat!

 42. Cum să pui niste soldați în avione din epoca de piatra. Flintstone avea avion personal mai modern… Mare păcat și condoleanțe familiilor piloților care au urcat în așa zisele „investiții militare” ale României. Soldat francez se împușcă în mână, se prăbușesc 2 avioane românești una după alta, ce se întâmplă?

  Cu așa conducere și în România nu ai ce zice vorbele unor mari filosofi:
  „Bine ai venit in Romania
  La noi s-a inventat prostia” – Altarus 420 B.C

 43. V-a spus Johanis ca „statul a esuat”, dar voi nu l-ati crezut. Acum il pune si pe Marian Iancu la ANRE…poate o sa intelegeti si voi ca natiunea s-a destramat atunci cand cei cu ambitii, vointa si competente au avut posibilitatea sa isi faca un rost in vest si au plecat iar panaramele cu drept de vot au tinut USL-ul la putere

 44. Să-i spuna lui Geoana să intervină pentru dotarea lui Kogalniceanu cu un radar performant pentru starea vremii!

 45. Nimeni nu cere demisia lui Ciuca? E decat un mic general ce a girat la furtul tuturor banilor pentru aparare, acum e spalat in mare politician surdo-mut.

 46. doborite de rusia, declarati razboi si gata si cu articolul 5 din NATO.hai ca ii salvam pe ucrainieni si ne luam si tezaurul si teritoriile pierdute inapoi ca vietile pirdute…oricum nu au pret.

  • vezi ca linia frontului e la 15 ore cu masina, au fost formate deja brigazile internationale de voluntari. drum bun, drum bun, toba bate…

 47. Probabilitatea ca si migul si elicopterul de cautare sa se prabuseasca amndoua este teoretic zero.
  Deci ori este ghinion cat 5 case (KWI), ori prostie si incomptenta pana la cer.

 48. Si uite asa vor declara că au fost atacate de fantasme rusești… și NATO doar asta așteaptă. Ca nah ei susțin pacea, cu armament, cu avioane de atac , cu soldați, cu mulți bani investiți în armament, mai mulți decât cei investiți în sănătate, cultura și ambient la un loc

 49. Dacă nu ne trezim vom dispărea.
  Turcii fac drone iar noi nu știm câți oameni se urcă în elicopter.

 50. Nu are rost să dați vina pe vreme sau pe militari și nici chiar pe cei care au distrus țara timp de 30 ani.
  Aici este vorba despre altceva.
  Suntem în război și habar nu avem.
  Sper să nu aflam când va fi prea târziu.
  Deocamdată speranța întregii lumi vine din Ucraina.

 51. pai, fratilor, stirea a dat-o generalul ala care nu era in stare sa faca diferenta intre un joc video si o lupta aeriana!
  Doamne Dumnezeule, bine ca suntem in NATO, ca eram in bataia vantului cu armata asta…

 52. Acesta este rezultatul celor 30 și ceva de ani de corupție… pardon, „democrație” alături de PSD, PNL etc. TOTI care ne-au condus si care ne conduc ar trebui sa fie acuzați de crimă. Si toti prostii care i-au votat sa fie acuzați de complicitate. Bine ca suntem in NATO pentru ca altfel aveam de mult RUSĂ ca si limba maternă.

 53. Cati oameni nevinovati si mari profesionisti trebuie sa mai moara??!! Cand se va termina in Romania cu minciuna, dezinformarea si coruptia la nivel inalt? De ce se continua, in prostie, cu utilizarea acestor aeronave, cand, atatea s-au prabusit, luand cu ele atatea suflete nevinovate si distrugand viata familiilor lor! Opriti macelul! Opriti prostia! Jos si huo tradatorilor de tara si incompetentilor si a celor care nu au coloana vertebrala si inghit, cu polonicul, toate indicatiile si recomandarile UE si NATO! Vai de tine Romanie!

 54. Pai ăștia zboară tot cu hârburile vodkarilor din anii ’50? N-au ajuns alea „noi” de 40 de ani achiziționate pa filiera „partenerului strategic”?

 55. Suntem o tara de corupți. Deșeurile le aducem noi pe bani grei, nu ți le baga nimeni pe gât.

 56. Deja avem mai multe victime ca ucrainienii…Nu stiau cati sunt in elicopter deoarece au luat oameni la „ocazie” „ia-ma nene” pt un ban in plus

 57. Evenimentele astea reflecta starea armatei romana. Doamne fereste sa fim implicati intr-un razboi. ARmata e buna pe timp de pace, sa ia pensii speciala la 40 de ani.

 58. Cand mai votati PSD si PNL, partide care de 30 de ani numesc in functii publice i.dioti, c.orupti, s.pagangii, p.lagiatori, i.ncompetenti, sa va ganditi ca astea sunt consecintele: mor oameni degeaba. Se pare ca nu ne invatam minte, in continuare punem in frunte generali de carton (piloti nu avem, in schimb avem mii de generali), avocatii mafiei sa ne faca legi, mardeiasi la primarii, parliti la ministerul de finante. In timp ce multi romani bine pregatiti pleaca din tara.

 59. Mâncați atâta cu polonicul la suveranitate. Da ce treabă are și suveranitatea cu Dragnea Nicolicea și alții care sunt corupțisi needucați? Ți la adus Nato pe Nicolicea???

 60. Condoleanțe familiilor îndurerate .Cuvintele sunt de prisos .Drum lin spre îngeri .Dumnezeu să aibă grijă de voi acolo sus .Suntem mindrii de voi .Dumnezeu a avut mai mare nevoie de voi acolo lîngă el .Îmi pare rău de familii .Ce sa mai cu război sau fara o asemenea tragedie nu trebuia să se intimple .Încă odată sincere condoleanțe .

 61. Sincere condoleanțe familiilor îndoliate .Cuvintele sunt de prisos .Drum lin spre îngeri .Cred că Dumnezeu a avut mai multă nevoie de voi acolo sus .Acest lucru nu trebuia să se intimple .O mare tragedie pentru tara și familiile îndoliate .Pe ei nimeni nu îi aduce înapoi .Încă odată sincere condoleanțe .Postați comentariul va rog .

 62. Da suntem trişti, suntem trişti din cauza neputinţei corupte a clasei politice, suntem trişti pentru sacrificii inutile, suntem trişti pentru cei care ajung sacrificaţi inutil şi nu se ridică chiar ei împotriva nedreptăţi care li se fac, suntem trişti că soldatul nu înţelege că a fi soldat nu înseamnă a fi prost, suntem trişti pentru că nu putem să nu fim trişti când vedem atâta neputinţă din care nu reuşiţi să ieşiţi şi preferaţi să fiţi complice cu neputinţa celor care vă aduce în această neputinţă.
  Da suntem trişti dar cel mai trişti suntem că ştim că nu vor fi ultimii şi vor mai urma şi alţii pentru că toţi v-aţi obişnuit să trăiţi cu această tristeţe.
  Am prefera să nu mai fim trişti aşa că ce veţi face ca să se schimbe ceva?….vă spunem noi „NIMICA” aşa că suntem trişti şi vom fi până nu se va schimba ceva.

 63. E momentul sa ne scoatem si noi la bataie ce avem mai bun! F16-urile „noi”, fabricate in urma cu 40 de ani, care au stat ani de zile ca fiare vechi prin Arizona, apoi au fost revopsite si vandute norvegienilor, iar dupa cateva decenii de refolosire… au fost cumparate de onor guvernul nostru.
  Baieti, dati-le cu SuperGlue pe la aripi si la lupta cu ele! Daca apuca sa zboare primul kilometru, suntem asigurati!

 64. De aia nu vin rușii la noi „dă-le timp și se distrug singuri” sub conducerea democratică a diletanților.🙈🙉🙊

 65. Radem de armata rusă că sunt praf, dar noi suntem la fel.

 66. statu de drepti din romanistan si victimele sale

 67. Ca orice alt domeniu pastorit de PSD&Co de peste 30 de ani si Armata este la pamant.

 68. Din ce se vede pe filmare,ceva la lovit sau atacat pentru ca e o explozie pe cer la un moment dat.E vhechi de aprox 50-60 ani dar nu putea sa explodeze singur.In opinia mea.

  • Câteva zile în urmă rușii și-au doborât propriul SU-30. Eu zic că ambele aeronave românești au fost rase de cret1ni iar nouă ni se va spune că pe radar nu a apărut nimic. Din două una, sau mușamalizăm cele două evenimente triste, sau dăm start la armagedon.

  • Mușamalizat nu înseamnă că nu trebuie să se discute cazul și să se insiste pe compensație monetară.

 69. Avioanele noastre cad doar la gândul că ar putea veni rușii, Dumnezeu să-i ierte pe cei morți și condoleanțe familiilor îndoliate

 70. Dacă aud rușii vor zice că suntem sinucigași, în caz de război vor avea răbdare cu noi ne vor lăsa să ne sinucidem, mare minune dacă n-or fugi americani să nu le facă ONU cauză pentru moarte asistită

 71. Oricat de mare ar fii bugetul apararii tot nu s-ar face dotari.Banii se duc in cresteri de salarii si pensii militare.Daca cumva au probleme cu cheltuitul, mai fac un batalion de generali.

 72. Ideea e ca asta avem.
  Am vrut NATO care a venit cu dorința scrisa sa tăiem avioanele mai noi IAR realizate de cooperarea romano iugoslava sau modelul nou realizat de noi IAR95. Am rămas cu avioanele de 60 de ani (pe care rusii in anii 90 nu au vrut sa ne mai ajute sa le reparam)si asteptam in continuare vechiturile donate de F16 care ne sunt vândute noua.
  Merem tot înainte cu sarg…

 73. Primul sa zicem ca e un accident tipic romanesc…
  Dar al doilea ?
  Nu miroase bine !
  .
  Nu veniți cu argumente cu fulgi de zapada si vreme rea.
  Soldații sunt instruiți pt cele mai dure condiții.

 74. Aparatele au fost bruiate!Dar asta insemna ca nu vremea sau pilotii sunt de vina.Momentan nu putem acuza adevaratul vinovat pt va ne-am da foc la valiza.Asa ca,pana una alta mortul este de vina,iar din exces de zel si prostie au deschis dosar penal in rem… Dumnezeu sa-i odihneasca!