G4Media.ro

Pilotul avionului MiG-21 LanceR, prăbuşit în judeţul Constanţa, a fost găsit mort/…

sursa foto: Avion MIG / Ministerul Apărării

Pilotul avionului MiG-21 LanceR, prăbuşit în judeţul Constanţa, a fost găsit mort/ Forţele Aeriene şi Parchetul Militar fac cercetări în acest caz/ Toate aeronavele de tip MiG-21 LanceR şi IAR 330 Puma, consemnate la sol până sunt aflate cauzele prăbuşirilor

Pilotul avionului MiG-21 LanceR, prăbuşit, miercuri seara, în judeţul Constanţa a fost găsit decedat, iar Forţele Aeriene şi Parchetul Militar au anunţat că fac cercetări în acest caz. Ministerul Apărării a transmis că toate aeronavele de tip MiG-21 LanceR şi IAR 330 Puma, implicate în catastrofele aviatice din 2 martie, vor au fost consemnate la sol până sunt aflate cauzele prăbuşirilor, transmite News.ro.

Ministerul Apărării Naţionale a anunţat că pilotul decedat avea peste 570 de ore de zbor, din care 420 pe pe MiG-21 LanceR.

“Căpitanul Costinel Iosif Niţă, pilotul avionului MiG-21 LanceR prăbuşit miercuri, 2 martie, în judeţul Constanţa, şi-a pierdut viaţa. Pilotul avea 31 de ani, era căsătorit şi nu avea copii. Din anul 2014, îndeplinea funcţia de pilot în cadrul Escadrilei 861 Aviaţie Luptă în Baza 86 Aeriană de la Borcea. Acumulase peste 570 de ore de zbor, din care aproximativ 420 pe MiG-21 LanceR. O comisie a Statului Major al Forţelor Aeriene şi Parchetul Militar de pe lângă Tribunalul Militar Constanţa continuă cercetarea împrejurărilor în care s-a produs accidentul”, a transmis Ministerul Apărării Naţionale.

Sursa citată menţionează că aeronava prăbuşită în apropiere de localitatea Cogealac, într-o zonă nelocuită, făcea parte dintr-o formaţie de două avioane MiG-21 LanceR care executa misiuni de patrulare aeriană deasupra Dobrogei.

“Legătura radio a turnului de control cu aeronava prăbuşită a fost pierdută la ora 20.00, iar la ora 20.03 a dispărut de pe radar, într-o zonă cuprinsă între localităţile Cogealac şi Gura Dobrogei.

Toate aeronavele de tipul celor implicate în catastrofele aviatice din seara zilei de 2 martie, MiG-21 LanceR, respectiv IAR 330 Puma, au fost consemnate la sol până la elucidarea cauzelor producerii prăbuşirilor”, a mai precizat Ministerul Apărării Naţionale.

O altă catastrofă aviatică s-a produs la scurt timp după aceasta. Un elicopter IAR-330 Puma a decolat pentru o misiune de căutare-salvare pentru a vedea ce s-a întâmplat cu aeronava MiG-21 LanceR dispărută de pe radar.

Pilotul raportase condiţii de vreme nefavorabilă şi primise ordin să se întoarcă la bază, a anunţat Ministerul Apărării.

Ultima poziţie cunoscută a elicopterului era zona localităţii Gura Dobrogei, la aproximativ 11 kilometri de aerodrom.

Membrii echipajului elicopterului IAR 330-Puma au fost găsiţi decedaţi în zona localităţii Gura Dobrogei.

În cea de-a doua catastrofă aviatică şi-au pierdut viaţa şapte militari. Pe lângă cei cinci membri ai echipajului comunicaţi iniţial, urcaseră la bord şi doi salvatori pe mare din cadrul Forţelor Navale Române.

sursa foto: Ministerul Apărării

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

25 comentarii

 1. Coruptia ucide !!!!

 2. nu avem nevoie de razboi sa inregistram pierderi de oameni si aparate de zbor. USL si eternul UDMR sunt de ajuns.

 3. Lipsa de ore de zbor și specialiștii gen Dâncu promovați la conducere.

 4. Ruskii Dîncu: „Nu avem alte indicii în afară de vremea proastă şi starea tehnică a aeronavei”

  Normal ca nu aveti, ca doar n-o sa spuneti adevarul, ca VOI v-ati opus inzestrarii armatei cu aparate noi. VOI, poolitrucii de la conducere de 30 de ani! VOI i-ati omorat pe cei de ieri, si pe cei din restul accidentelor!
  Iar pe cei care au vrut sa miste ceva i-ati dat la o parte.

  De corvete se mai aude ceva? Ruskii Dragneevici care s-a opus corvetelor, din ordine sau din prostie, ce mai zice acum derspre situatia de la Marea Neagra?
  Avioanele F16 le avem doar pentru ca americanii au dat cu pumnul in masa, nu pentru ca vreun ruskii a decis ca ne trebuie!

  VOI, USL–PSD-PNL-UDMR purtati vina mortilor!
  Sa n-aveti somn linistit, rusofililor!

  • Salut! Ai perfecta dreptate! Cozile de topor , de ieri si de azi, au adus nu numai armata in starea asta, dar si economia tarii.

 5. Dacă mai tine războiul ăsta nițel, le casam pe toate!

 6. Armta Nato cu aparte din 60, bine ca au generalii nostri in izmene pensii speciale pe necontributivitate si cumul cu salariu dupa ce se reanagajeaza la loc

 7. Daca cumparati harburi…..si culmea,pe bani multi
  Rusine guvernantilor. Inghit ca pelicanul tot ce le baga pe gat occidentul. Asa inteleg ei sa fim in randul lumii. Nici pic de coloana vertebrala.

  • Nu le-a băgat nimeni pe gat nu mai da vina pe alții. Da vina pe patrihotii tăi care care s-au hămesit la șpaga cea mai mare

  • Nu le-a băgat nimeni oe gât MiG-urile… le avem de o eternitate. Avea acum cumpara avioane ceva mai moderne…
   Probabil ca dacă nu am fi avut pesede si penele la guvernare de 30 de ani am fi reușit sa facem altceva cu toți banii sifonați de ei atâta timp

  • Taci din gura daca nu ai habar. Mars la sarmale

 8. Mizerabili

 9. Asta i mocirla in care ne menține tătucu.Atat in fostul bloc sovietic cât si in fosta urs

 10. Cu ajutorul guvernelor marionetă,cu ajutorul „opozitiilor”marionetă,cu ajutorul coruptelei,cu popoare de calici si cu oligarhi,baroni,beizadele,rubedenii,etc

 11. Cu ajutorul guvernelor marionetă,cu ajutorul „opozitiilor”marionetă,cu ajutorul coruptelei

 12. cu popoare de calici si cu oligarhi,baroni,beizadele,rubedenii,etc

 13. Cu ajutorul guvernelor marionetă,cu ajutorul „opozitiilor”marionetă,cu ajutorul coruptelei,cu popoare de calici si cu oligarhi,baroni,beizadele

 14. Cu ajutorul guvernelor marionetă,cu ajutorul „opozitiilor”marionetă,cu ajutorul coruptelei,cu popoare de calici si cu oligarhi

 15. Cu ajutorul guvernelor marionetă,cu ajutorul „opozitiilor”marionetă,cu ajutorul coruptelei,cu popoare

 16. Cu ajutorul guvernelor marionetă,cu ajutorul „opozitiilor”marionetă,cu ajutorul coruptelei,

 17. i,cu popoare de calici

 18. Ce mizerie de site e ăsta?Nu poti trimite nimic

 19. si cu oligarhi,baroni,beizadele,rubedenii,etc
  Nu i mai putin chior cine nu vrea sa vadă.

 20. Nu i mai puțin tâmpit cine privește in altă parte.

 21. .
  Nu i mai puțin cRTn cine crede că mocirla trece de la sine.