G4Media.ro

EXCLUSIV Rechizitoriul din dosarul Diamantelor: Adina Tudorache susține că avea bani și…

Foto: Facebook / Adina Tudorache

EXCLUSIV Rechizitoriul din dosarul Diamantelor: Adina Tudorache susține că avea bani și diamante de la o cântăreață rusoaică plecată în Rusia înainte de 1989 și de la tatăl ei, prieten cu pictori care i-au dăruit tablouri

Sindromul mătușii Tamara revine, de această dată în cazul fostului primar PSD al Sectorului 1, Daniel Tudorache. Întrebată de procurorii DNA care e proveniența averii sale, partenera de viată a fostului edil, Adina Tudorache, a făcut declarații considerate neverosimile de procurori:

A susținut că avea bani și diamante de la o prietenă foarte bună a mamei sale, ”o cântăreață rusoaică, care a plecat în Rusia înainte de 1989” și de la tatăl ei, ”care era prieten cu foarte mulți pictori care i-au dăruit tablouri, pe care le-a vândut”, potrivit rechizitoriului din dosarul fostului primar de la Sectorul 1, Daniel Tudorache, consultat de G4Media.ro.

Apărările inculpatei Tudorache Constanța Adina nu sunt verosimile, fiind contrazise de ansamblul probelor rezultate în cauză”, este însă concluzia DNA. Procurorii au constatat că Adina Tudorache este în continuare partenera de viață a fostului primar, deși în acte au divorțat încă din 1993.

Procurorii au găsit 258 de bijuterii la percheziții, la menajera familiei Tudorache, Ștefana ”Fana” Jurowska. Adina Tudorache a susținut că ținea bijuteriile în casa menajerei de teama hoților.

După expertiză, procurorii au constatat că cele 258 de bijuterii valorează 2 milioane de euro (9.784.295 lei). Cea mai scumpă bijuterie este un diamant turk pentru care procurorii au găsit o factură fiscală din 31 decembrie 2017, emisă de Cara Jewellers FZCO – Dubai, în valoare de 836.000 AED (190.000 euro).

În schimb, Adina Tudorache a susținut că cea mai scumpă bijuterie pe care o are este ”un inel cu diamant galben-șampanie, care însă e primit de la doamna rusoaică”. Ea a mai susținut că pasiunea pentru bijuterii ”o devorează” și că a cumpărat întotdeauna bijuterii cu bani cash din Dubai sau Turcia, din banii de la familia ei, de la cântăreața rusoaică și de la prietenii pictori ai tatălui ei.

Procurorii susțin însă că, în perioada ianuarie 2008 – martie 2019, fostul edil Daniel Tudorache ”a realizat venituri ilicite totale de 637.687 lei (reprezentând o medie de aproximativ o mie de euro pe lună)”. DNA îl acuză pe Tudorache de spălare de bani, iar pe partenera lui, de complicitate la spălare de bani.

DNA îl acuză pe Tudorache că ar fi ascuns sumele ilicite (presupus din mite, pe care nu le poate justifica) fie în cash la fosta soție sau la menajera familiei, fie în bunuri (imobile, bijuterii) cumpărate de partenera lui de viață, fie într-un împrumut de 920.000 de euro acordat de Adina Tudorache.

Au vrut să cumpere și clubul Rapid

Procurorii au găsit la percheziții la menajera familiei Tudorache o convenție (o promisiune de vânzare) din 19 septembrie 2018 prin care Adina Tudorache urma să primească 50 % din acțiunile clubului de fotbal Rapid București.

În cauză a fost atașată o convorbire telefonică interceptată într-un alt dosar, purtată între inculpatul Daniel Tudorache și Reghecampf Anamaria Ionela din care rezultă că inculpatul era implicat în activitatea clubului FC Rapid SA, rezultând chiar indicii că inculpatul Tudorache Daniel ar fi investit sume importante în club pe care ar fi vrut să și le recupereze prin vânzarea acțiunilor pe care le deținea unor persoane interesate”, arată procurorii DNA. Până la urmă vânzarea acțiunilor către Adina Tudorache nu a mai avut loc.

Procurorii au arătat că Tudorache a lucrat toată viața la stat: a fost ba deputat, ba consilier general PSD, ba viceprimar sau primar, iar partenera lui de viață ”nu a avut loc de muncă sau vreo ocupație perioade lungi de timp”.

O inovație juridică

Procurorii încearcă o noutate juridică. Îl acuză pe Tudorache de spălare de bani ca ”infracțiune autonomă”, fără o infracțiune-predicat.

Procurorii au refăcut fluxul financiar al familiei Tudorache din ultimii ani și au descoperit că a avut cheltuieli mult mai mari decât veniturile din surse licite. Procurorii invocă o directivă europeană (2018/1673 din 23 octombrie 2018), jurisprudența instanțelor și a Înaltei Curți (decizia ÎCCJ 16/2016) și a CEDO (cauza Zschuchen contra Belgiei).

Astfel, procurorii invocă o sentință definitivă din 2011 de la Înalta Curte prin care un traficant de droguri a fost condamnat pentru spălare de bani după ce a fost ”prins în flagrant în timp ce vindea 1,5 kg de heroină și care a dobândit, într-o perioadă apropiată, un teren și un autoturism în condițiile în care veniturile legale nu i-ar fi permis achiziționarea bunurilor”.

Pentru a declara autorul vinovat de infracțiunea de spălare a banilor și pentru a-l condamna, este suficient ca proveniența sau originea ilegală, precum și cunoașterea acestui lucru de către acesta să fie stabilite, fără a fi necesar ca instanța să cunoască infracțiunea exactă, cu condiția ca, pe baza elementelor faptice, să se poată exclude orice proveniență sau origine legală”, se arată în decizia CEDO invocată de procurori.

Acuzația de complicitate la trafic de influență

Fostul edil PSD din Sectorul 1 este acuzat și de complicitate la trafic de influență. Mitele primite de Ion Niță, un apropiat al lui Tudorache (care pretindea că este nașul fostului primar, însă Tudorache neagă acest lucru), ar fi ajuns și la fostul edil.

Procurorii au stabilit că, în perioada septembrie 2016 – mai 2017, Ion Niță ar fi încasat un comision de 10 la sută din valoarea contractului pe care Bogdan Șovar, patronul firmei de pază Tiger Security, îl avea cu Protecția Copilului Sector 1.

”Inculpatul Niță Ion a fost sprijinit de inculpatul Tudorache Daniel, la acel moment primar al Sectorului 1, care i-a întărit martorului Șovar Constantin Bogdan, cu prilejul a două întâlniri în datele de 19 septembrie 2016 și 07 februarie 2017, convingerea că inculpatul Niță este trimisul său și că trebuie să țină legătura cu acesta pentru buna desfășurare a contractului”, arată DNA.

Primarului Tudorache i se spunea Jupânu’. La întâlnirea din februarie 2017 dintre Tudorache și Șovar, fostul primar i-ar fi transmis afaceristului: ”Da ți-am zis o dată, să ții cu el…să beți cafelele!

Rechizitoriul consultat de G4media.ro abundă de interceptări ambientale rezultate în urma întâlnirilor dintre Niță și Șovar, supravegheate de procurori, unele conținând umor involuntar. Niță îi spunea lui Șovar să vorbească în șoaptă să nu fie interceptați.

”Niță Ion: Ferește-te de oamenii care vin încheiați până în gât! Care au … Pe mine așa m-a înregistrat.

Șovar Constantin Bogdan: N-am șt…

Niță Ion: M-a înregistrat cu ceasu’ … Ăla de la cimitir.

Șovar Constantin Bogdan: I-auzi!

Niță Ion: Ăla da! El m-a turnat!”

Într-o altă interceptare, Șovar discuta cu Mihaela Briciu, șefa de la Achiziții de la DGAPSC Sector 1.

<<Briciu Mihaela: M-a chemat Tudorache luni la primărie după ședința de la 10 cu șefu’. Mi-a zis: ”O să-ți trimit pe cineva. Trebuie să m-ajuți. Nu se poate pe sector să lucreze doar liberali. Trebuie neapărat, Mihaela, să… Mă ceartă la … la partid că numai liberali, numai liberali”. Și am zis: ”Trimiteți!”. A doua zi la 4 jumate, marți la 4 jumate m-am întâlnit…a venit ăsta peste mine aici.

Șovar Constantin Bogdan: Am înțeles.

Briciu Mihaela: Și apoi miercuri iar că l-am….Că miercuri m-am dus la primar și miercuri m-am trezit cu el iar>>, este o altă interceptare din dosar.

Procesul fostului primar al Sectorului 1, Daniel Tudorache, are loc la Înalta Curte de Casație și Justiție întrucât acesta are calitate de deputat PSD. Rechizitoriul a fost comunicat părților din dosar și a fost consultat de G4media.ro.

Foto: Facebook / Adina Tudorache

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

33 comentarii

 1. Cuuurva asta o sa spuna ca avea banii in chiloti de cand s-a nascut!

  • În România se trăiește ok. Mai ales, în Politică, Magistratură, ca Baron.. la butoane, în general.

  • ceva nu se leaga… ~procurorii susțin că fostul edil Daniel Tudorache ”a realizat venituri ilicite totale de 637.687 lei… DNA îl acuză pe Tudorache că ar fi ascuns sumele ilicite fie în cash fie în bunuri fie într-un împrumut de 920.000 de euro~

   explicati/mi si mie cum poti ascunde 637 de mii de lei in 920 de mii de euro.

   nu am banii lui tudorache, dar as ascunde 100.000 de lei in vreo 2 milioane de euro.

  • @margo: probabil ca are explicatii plauzibile pentru diferenta de bani.. ca a economisit to salariul de bugetar, ca are alte mosteniri etc.

 2. Si eu primesc diamante de la prieteni, nu mai am loc, calc pe ele prin casa. S-a gandit mult Tudorache la scenariile astea 😀

  • Ce vrãjealã smecherã .. ptr gusteri 🤡👹😂😂😂😂

 3. INCREDIBIL unde a ajuns țara asta. Dezamăgitor e puțin zis

 4. Haha, să inventezi o cântăreață rusoaică în contextul actual arată cât de puțin o duce capul pe devorata de bijuterii.

  • dar nu inteleg de ce s-a complicat atat… putea spune ca steve jobs i-a dat o cutie cu diamante cu cateva zile inainte sa moara si a rugat-o sa nu ii spuna nimic sotiei lui, sa nu se supere. mai departe. tablourile le are de la dan condrea, patronul hexi pharma, mort intr-un accident. ce mai trebuie sa justifice? ceasuri scumpe? a fost amanta directorului de la gazprom, ala care a cazut de pe stanca. el i-a facut cadou ceasuri scumpe, icoane vechi, bijuterii, un ozn si tot ce nu mai poate justifica legal. auzi… cantareata rusa… pffff ba, asa lipsa de imaginatie nu am mai vazut demult.

 5. Unde ești heugene să ragi ca clotilde a furat voturi, lgbt e de vina, Stelian cu garsoniera, tzai dreaq de sorosisti , nu?!

 6. VOTATI USL

 7. Si voi si el ziceti ca USR fura voturi :))) ” o fi domn hot cu mita la activ dar nu fura voturi e cinstit ” bleahhhh !

 8. Căutați și la milițienii de la „Locală sect.1”, că se aude că sub clar de Lună, in nopțile alegerilor din 2016 și 2020, doar diamantele au sclipit suficient de intens cât să le alunge teama resimțită la gândul că au fost văzuți schimbând sacii cu buletine de vot…!

 9. Ireal! Sper sa fie condamnat la multi ani, iar tantaloaica asta impreuna cu el, macar pentru tainuire si declaratii mincinoase…

  • cat se poate de real.
   un amic din Q cu afaceri in Asia era pur si simplu uimit de romancele din Dubai, Emirate. frumoase, exuberante si cu multi, multi bani.
   se si intreba ce afaceri pot avea.
   Adina T?
   tineretea ei a trecut si odata cu ea si frumusetea. oare ce spera sa faca cu toate aceste sute de bijuterii? „toate sunt desertaciuni” si Ecleziastul stia mai bine ca oricine de ce.

 10. Cântăreața aia rusoaica era verișoara cu matusa Tamara,ce știți voi? ….uite asa aflam ca tumorache e var cu nastase.

  • in noaptea cutitelor scurte si mai lungi, cand a fost debarcat Nastase, Tudorache era unul din cei mai inversunati. se „remarcase” prin discursuri anticoruptie, „vointa” sa schimbe imaginea partidului.
   uita in sedinte ca o avea pe Adina, si pasiunea ei devoratoare „luxe, calme et volupté”.

 11. Nu e doar matusa Tamara.
  Este o combinatie de matusa Tamara si „vanzari anterioare”.

 12. Foarte bine. Oricum romanii sunt majoritatea o apa si un pamant. Merita furati pana la ultimul leu.
  Prostia se plateste iar care-i hot sa se descurce.

 13. 🤣🤣🤣🤣🤣
  Cică este ‘devorată’ de pasiunea pentru bijuterii🤣
  Probabil îi decât o țăranca analfabeta care nu a evoluat absolut deloc.

 14. Pt cine are habar de legile noastre, procurorii nu au nimic și încearcă o însăilătură de trei Lei.
  In SUA așa ceva se rezolva cu RICO, dar noi nu avem legislația necesară.
  Acestea fiind zise, unde e arestarea preventivă a lui Closetilde pt că apare în flagrant între sacii de voturi?

  • Era mamica ta intre sacii de voturi. O tavalea diamante dar nu te-ai uitat tu bine.

  • Esti mai pro.st ca noaptea, s-a si dovedit ca nu era Clotilde ca de aceea nici nu e arestata. Dar uite cum unii fura milioane de euro dar pe voi fa f*te grija de lucruri care nici macar nu s-au intamplat. Nu ar trebui sa ne mire ca lucrurile merg asa in Romania de 32 ani, ca sunt idi0ti ca tine care inca pun botul la vrajeala hotilor.

  • @ GeigerC – Aoleu, postacule, dupa ce ca esti pruost mai esti si pruost! Realizezi ca textele tale nu fac altceva decat sa intareasca singura impresie pe care o lasi pe aici: pesedeii isi aleg postaci dupa chipul si asemanarea lor, adica si pruosti si re tardati!

 15. „Inovatia” originala este putin diferita.
  Te-am prins facand trafic cu droguri de 10 mii de coco. Tu nu poti justifica din veniturile declarate 1 milion de coco. Pe cale de consecinta, judecatorul poate spune ca intreaga suma de 1 milion de euro provine din trafic cu droguri, chair daca nu te-am prins decat o data.
  In cazul Tudorache nu au decat suma pe care nu o poate justifica. Lipseste un caz probat beton de mita, pe baza caruia sa se convina ca intreaga suma provine din mita.
  Deci, d.p.d.v. juridic e o „inovatie” foarte subtire.
  Asta nu inseamna ca, d.p.d.v. al justitiei „absolute” Tudorache nu ar merita la inchisoare.

 16. Si tablourile din cimitir.🤣 Hotii sunt mari povestitori!

 17. De unde aveți banii? Am vândut de pe aici de pe din olo și ca să nu afle mama, o femeie bătrână, bolnava..
  Dem Rădulescu în BD în acțiune!

 18. Asta e doar maruntisul….ce au gasit. Ma intreb unde sau cum au ascuns ce nu s-a gasit.

 19. fiscul dintr-o tara normala te-ar trimite direct la mititica ptr o astfel de diferenta intre castiguri si valori mobiliare sau imobiliare
  in franta risti sa faci puscherie ptr banii si valorile nedeclarate de peste 10k. deci despre ce vorbim? diamante, bani lichizi, dar si alte multe alte valori imobiliare trecute pe alte nume.

 20. Ce jenant … Oare nu posteaza si Euglen la articolul asta sa ne zica cum de fapt noi toti ne inselam si duamna chiar avea „merindele” dinainte?