G4Media.ro

EXCLUSIV Pensionari din Armată și Poliție, pe Facebook: Rasiști, xenofobi, antisemiți, misogini,…

Sursa Foto: umbrela-strategica.ro

EXCLUSIV Pensionari din Armată și Poliție, pe Facebook: Rasiști, xenofobi, antisemiți, misogini, anti-NATO, anti-UE, conspiraționiști

Mai multe postări și comentarii pe Facebook arată că mai mulți foști ofițeri, un general și un contraamiral în rezervă au vederi rasiste, anti-semite, misogine, anti-NATO, anti-UE sau conspiraționiste. G4Media.ro a analizat conținutul postat de mai mulți rezerviști pe Facebook, spațiu public, conform unei decizii a Înaltei Curți de Casație și Justiție.

 • De exemplu, Valentin Vasilescu, un fost comandant al Aeroportului Otopeni,  a scris, în mod repetat, că masacrul de la Bucha a fost regizat de forțele ucrainene, iar, în contextul vizitei recente, la București, a vicepreședintei SUA, Kamala Harris, că aceasta este o ”bunăciune. (…) Păcat că n-are cu cine. Dulapul (președintele Klaus Iohannis n.r.) e de lemn. M-aș fi sacrificat să obțin vize de America la tot românul”.
 • Contraamiralul în rezervă Romulus Hâldan a afirmat că ”NU ÎMI PLAC NICI RUȘII, NICI AMERICANII!” și că ”ucrainenii ăștia sunt de o parșivenie pe care nici măcar rușii nu o pot egala!”.
 • Generalul în rezervă Nicolae Rotaru a postat, pe 26 ianuarie, ziua de naștere a dictatorului Nicolae Ceaușescu, o poezie compusă de el, unul dintre versuri fiind ”Un patriot român, brav șef de stat”. Foarte multe dintre comentariile de mai sus au fost făcute în urma unor postări ale Albei Catrinel Popescu, conferențiar la Universitatea Armatei, anchetată de Corpul de Control al Ministerului Apărării în urma unor presiuni la adresa G4Media.ro.

Alba Catrinel Popescu a inflamat de multe ori spiritele în rețeaua online, scriind: ”măi nazisto bolșevicule” cu adresă la fostul ministru Daniel Funeriu sau ”la ocnă cu voi, putorilor!” după o distribuire a unei știri despre o petrecere a unor romi.

Universitatea a transmis G4Media.ro că se delimitează de reacțiile conferențiarului Popescu, la puțin timp aceasta ștergându-și toate postările și comentariile controversate.

Ministerul Afacerilor Interne a declarat că nu poate lua nici o măsură deoarece nici una dintre persoanele indicate de G4Media.ro nu îi mai este angajat, în timp ce Ministerul Apărării Naționale a făcut referire doar obligațiile actualilor angajați.

Contactat de G4Media.ro, contraamiralul Hâldan a transmis că ”îmi voi vedea de viața mea, indiferent de ce ordin aveți dumneavoastră în ceea ce vă privește!”, iar un comisar-șef în rezervă din Maramureș, ale cărui reacții fac obiectul acestui articol, a spus că ”am luat la puricat comentariile mele din ultima perioadă descoperind că, adevărat, e mai bine să-mi văd de postările mele istorice, poetice, de cultură, etc”.

După consultarea postărilor și comentariilor din acest material, Adrian Cioflâncă, membru al Colegiului Național pentru Studierea Arhivelor Securității și director al Centrului pentru Studiul Istoriei Evreilor din România ”Wilhelm Filderman”, a declarat pentru G4Media.ro, că ”profilul public al unor purtători de uniformă precum cei discutați în articolul dvs. este compus din ceea ce este mai deplorabil astăzi pe piața ideologiilor politice”.

Sursa Foto: Facebook

Conform unui CV postat de o asociație unde este membru, contraamiralul de flotilă în rezervă Romulus Hâldan deține titlul de doctor în ştiinţe militare cu teza „Perspective în evoluţia dimensiunii navale a acţiunilor militare” și a ocupat mai multe funcții importante în structurile Armatei, printre care Şef de stat major al Comandamentului Operaţional Naval (2004-2006), Comandantul Bazei Navale (2006-2009) și Şeful Doctrinei şi Instrucţiei în Statul Major al Forţelor Navale (2009-2010).

Acum în rezervă, Hâldan este activ pe Facebook, o parte dintre comentariile sale, însă, fiind controversate și incompatibile cu prestanța hainei militare pe care o îmbracă în fotografiile de pe contul său de Facebook.

În capturile G4Media.ro de pe Facebook sunt indicate și numele, precum și afilierea la Armată sau Ministerul de Interne ale altor persoane care au reacționat la postările inițiale/comentariile lui Hâldan.

Astfel, acesta a scris, în contextul distribuirii unei știri despre o petrecere a unor romi: ”Ce-i mai pupă în cur UE! (…) Mult timp s-a vehiculat ideea că dacă vor fi educați își vor schimba năravurile. Exclus! (…) de mici sunt învățați să fure, să mintă, să înșele și chiar să ia viața (…)”.

La acest mesaj, conferențiarul universitar de la Universitatea Națională de Apărare ”Carol I”, Alba Catrinel Popescu, a reacționat: ”Exact!”. Popescu fusese cea care distribuise, inițial, știrea despre petrecere, cu mesajul: ”rasturnati pe dracu sa va ia! la ocna cu voi, putorilor!”

Gigel Virgil Tuță, care se prezintă drept absolvent al unei școli militare a adăugat: ”Pe ăștia îi vezi numai noaptea! Tâlhari, traficanți de droguri, hoți, proxeneți etc. Colonii de muncă forțată cu nenorociții ăștia!” Tuță nu a răspuns mesajului G4Media.ro.

Alte comentarii ale contraamiralul Hâldan, care scrie cu majuscule: ”NU ÎMI PLAC NICI RUȘII, NICI AMERICANII!” și că ”ucrainenii ăștia sunt de o parșivenie pe care nici măcar rușii nu o pot egala!”. Din nou, este aprobat de conferențiarul Popescu.

O reacție din domeniul de specialitate al lui Hâldan, după o știre despre o posibilă vânzare către Ucraina a unor nave britanice: contraamiralul crede că ”Le-a expirat valabilitatea și le pot vinde la fraieri! Ca noi cu fregatele” (…) Nu țeapă, ci mânărie pe față”. Un comisar-șef în rezervă de la Poliția de Frontieră Maramureș, Gheorghiță Sorin Danalache răspunde: ”Mi-ați luat vorba din gură.”

Sursa Foto: Facebook captură

Politica externă și economia sunt, de asemenea, în preocupările lui Hâldan: (…) a fost scos totul la tarabă de Petre Roman și gașca și fiecare borfaș rus, american sau orice alt neam au luat pe nimic totul. Am rămas în curul gol (…) Avem de aplicat și promovat numai interesele altora!”

 • Contactat de G4Media.ro prin intermediul unui mesaj privat pe Facebook, Hâldan a transmis că ”Din acest moment, nu vă voi mai răspunde în spațiul virtual și, ca un om care chiar nu are ce pierde, vă anunț că îmi voi vedea de viața mea, indiferent de ce ordin aveți dumneavoastră în ceea ce vă privește! Nu mi-a fost niciodată frică de nimeni și de nimic, în afară de a-l mânia pe Bunul Dumnezeu! Sper să aflați că există și că El este singurul care face, cu adevărat, dreptate!”

Ulterior, accesul pe contul său de Facebook nu a mai fost posibil, apărând mesajul: ”Conţinutul nu este disponibil momentan. De obicei, explicaţia este că proprietarul a distribuit conţinutul pentru un grup restrâns de persoane, a modificat vizibilitatea acestuia sau a fost şters.”

La rândul său, referitor la comentariul legat de fregatele românești, comisarul-șef în rezervă de la Poliția de Fronteră Maramureș, Gheorghiță Sorin Danalache a spus că ”(…) da, am avut un maistru militar de Marină în unitate, mutat pe caz de boală de la Constanța, care ne-a spus lucrul ăsta cu subiect și predicat. Nu am ce să retractez, am spus clar de unde știu. Dacă este sau nu așa cred că timpul va dovedi.”

Valentin Vasilescu a fost pilot militar și comandant adjunct al Aeroportului Otopeni, fiind trimis în judecată și achitat în Dosarul Țigareta 2.

A scris o carte cu titlul ”CIA conduce România” și a intrat în politică, ajungând deputat PRM între 2000 și 2004. În mai multe postări, Vasilescu susține că masacrul din localitatea Bucha (nume pe care îl modifică, jignitor, în ”Buci”), pentru care există multiple indicii că i-ar fi avut ca responsabili pe ruși, ar fi fost, de fapt, o regie a ucrainenilor: ”(…) străzile din Buci s-au umplut de cineaști ucrainieni și de figuranți pe post de așa-zise cadavre de civili.”

Sursa Foto: Facebook

În altă postare, în care menționează că ”se simte îndrăgostit”, Vasilescu afirmă despre vicepreședinta SUA, Kamala Harris, în contextul vizitei recente pe care aceasta a făcut-o la București: ”Ce bunăciune a ajuns la Cotroceni! Păcat că n-are cu cine. Dulapul (președintele Klaus Iohannis n.r.) e de lemn. M-aș fi sacrificat să obțin vize de America la tot românul.” Vasilescu nu a răspuns întrebărilor G4Media.ro.

 • Pe 26 ianuarie, în ziua în care nostalgicii aniversează nașterea dictatorului Nicolae Ceaușescu, g eneralul în rezervă Nicolae Rotaru din Jandarmeria Română a postat pe Facebook poezia ”Odă în ghenar”, compoziție proprie. Câteva versuri: ”Un patriot român, brav șef de stat/Avea un crez, un țel sub tricolor,/Pentru un neam credul ce l-a trădat(…) Chit că în jilț la Cotroceni e-un sas/Iar UE și cu NATO ne sunt cârmă (…)”

Reacții catalogate de Adrian Cioflâncă drept anti-semite apar din partea polițistului în rezervă Danalache și a lui Petru Doboșeru, fost șef al Garnizoanei Vaslui, care au reacționat după distribuirea unei știri de presă.

Sursa Foto: Captură Facebook

Doboșeru nu a răspuns mesajului G4Media.ro, spre deosebire de Danalache: ”Stimate domn, chiar îmi plac poeziile lui Radu Gyr. După umila mea părere să scoți opera lui Mircea Vulcănescu (dacă sunteți sau aveți rude prin zonă știți părerea bătrânilor din Bârsana despre el) și a lui Radu Gyr pentru că au avut simpatii legionare mi se pare un non sens. Da, să fi fost criminali, sunt de acord. (…) Mă bucuram că, la pensie, mă pot bucura și eu de dreptul civililor de a vorbi ce, mulți ani mi s-a interzis, fără a fi băgat în seamă. Slabe speranțe.(…) Recunosc, mi-ați dat temă de casă. Nimeni în 30 de armată nu mi-a spus că, prin ceea ce fac, nu depun rigoare, disciplină, seriozitate. Sens în care am luat la puricat comentariile mele din ultima perioadă descoperind că, adevărat, e mai bine să-mi văd de postările mele istorice, poetice, de cultură, etc. Discuțiile și analizele militare e bine să vină de la centru iar acest fapt să arate unitate nu cum văd eu acum. Dar văd că nu este târziu să învăț și la această vârstă.”

Uneori, reacțiile unor foști militari sau polițiști reprezintă violență verbală sau instigare la violență. Fost polițist local, Flaviu Butnaru a scris, în contextul morții unui general de armată, fost ministru: ”Sper ca la înmormântare să le cadă sicriul din mâini și să nu ia foc praful de pușcă atunci când plutonul o să-i dea ultimul onor.”

O reacție la o postare a Albei Popescu a aceluiași Butnaru: ”Sunt unii (…) care merită să primească și o corecție fizică din când în când că altfel își iau nasul la purtare, iar Mircea Badea merita de mult o corecție de așa fel.”

Contactat de G4Media, Flaviu Butnaru a declarat că nu mai este polițist de mult timp și că reacțiile au fost provocate de experiențe personale neplăcute pe care le-a avut cu cei doi în perioada în care a fost jurnalist. În prezent, el este consilier superior la Ministerul Tineretului și Sportului.

Sursa Foto: Facebook

Dorin Micu, care se prezintă drept absolvent al Academiei Forțelor Aeriene, merge mult mai departe, într-o reacție extremă la adresa unor politicieni acuzați că doresc impunerea obligativității avortului pentru femeile din familii sărace – de fapt, era un fake-news vehiculat într-o campanie electorală. Micu susținea că ”Trebuie create plutoane de… corecție și ăștia să fie… corectați! Pun pariu că 90% au facultăți private, pe bani!” Nici Micu nu a răspuns întrebărilor G4Media.ro.

Sursa Foto: Facebook

În alte situații, ținta unor injurii sunt intelectuali sau politicieni, uneori tenta fiind xenofobă. ”Prost că ăsta nu cred că a existat în România” – cu referire la liderul UDMR, Kelemen Hunor; ”Vei cere pe dracu să te ia!”, reacționează Alba Catrinel Popescu la o știre în care un politician maghiar anunță că dorește autonomia Țării Secuilor.

Sursa Foto: Facebook

Tot Popescu i se adresează lui Victor Ponta cu ”mincinosule” și ”trădătorule”, iar despre Lucian Boia spune că este ”un pseudoistoric, turnător la securitate și vânzător de țară” – tot aici, Hâldan scrie despre ”(…) alte lichele (Liiceanu, Patapivici, CTP etc); în distribuirea unei știri despre fostul ministru Daniel Funeriu, Popescu i se adresează cu ”măi nazisto-bolșevicule”, iar Adrian Plaiu, care precizează pe Facebook că este absolvent al unei Școli Militare de Ofițeri Activi cu ”Ba, tampitule (…)”. Nici Plaiu nu a răspuns mesajului G4Media.ro trimis pe Facebook.

Sursa Foto: Facebook

Multe dintre capturile identificate de G4Media.ro pentru a ilustra acest articol aparțin/au fost reacții la postări/comentarii ale Albei Catrinel Popescu, conferențiar universitar la Universitatea Armatei – Națională de Apărare ”Carol I”.

G4Media.ro a relatat, în luna martie, faptul că alte postări de pe Facebook ale acesteia contraziceau poziția oficială a României ca stat membru al Alianței NATO și vehiculau teme conspiraționiste, anti-Zelenski, președintele Ucrainei. Ca reacție la acele postări, Universitatea declarase că acestea reprezentau punctul de vedere personal al Albei Popescu.

Cu puțin timp înainte de publicarea articolului, asupra soției redactorului-șef al G4Media.ro au fost făcute presiuni pentru anularea acestuia. Drept urmare, pentru analiza ambelor situații, Ministerul Apărării a trimis la Universitatea Națională de Apărare Corpul de Control.

Pentru acest articol, am solicitat Universității, din nou, un punct de vedere trimițând noile capturi în care apare numele Albei Popescu. De data aceasta, Universitatea a avut o poziție diferită, afirmând că ”se delimitează ferm de postările personale din spațiul public care aduc prejudicii de imagine Ministerului Apărării Naționale și care contravin respectării normelor de comportament şi obligaţiilor personalului militar şi civil prevăzute de legi şi regulamentele interne și care contravin intereselor României şi ale Armatei României”.

De asemenea, Universitatea a transmis că, la propunerea comandantului (rectorului), s-a aprobat constituirea unei comisii de analiză ”pentru investigarea faptelor doamnei conf.univ.dr. Alba Iulia Popescu, referitoare la încălcarea normelor de comportare care dăunează prestigiului instituției, în conformitate cu art. 314 din Legea educației naționale nr. 1/2011 și art. 144 din Carta universitară a Universității Naționale de Apărare. Activitatea acestei comisii, aprobată prin Hotărârea Senatului universitar nr. 6 din 18.03.2022, este în desfășurare.”

La puțin timp după această reacție, Alba Catrinel Popescu a șters postările și comentariile controversate și a introdus ca poză de profil a contului său un colaj în care sugerează că este o victimă.

Contactată de G4Media.ro, Alba Catrinel Popescu a refuzat să comenteze reacțiile sale online ce fac obiectul acestui articol, declarând că se simte ”hărțuită” de reporterul G4Media.ro pe care l-a acuzat de ”atitudine stalinistă ”și l-a amenințat cu acționarea în instanță. Ea a adăugat că a scris pe rețeaua de socializare în calitate de ”om liber, nu de cadru didactic.”

Un exemplu particular este cel al lui Marian Rizea, fost ofițer al Serviciului Român de Informații (SRI) și fost cadru didactic la Academia acestei instituții. Într-o postare de pe rețeaua de socializare, Rizea a identificat similarități pe care le-a descoperit între filmul ”Singur acasă” și războiul din Ucraina.

În altă ocazie, a distribuit o postare a controversatului politician Liviu Pleșoianu, fost deputat PSD, texte de pe site-ul Sputnik sau un film de pe Youtube intitulat ”George Friedman confirmă cele spuse de Călin Georgescu (lider al partidului extremist AUR n.r.), încă de acum 2 ani!” Nu lipsesc conspirațiile:

 • ”Si WKJ, ocrotit si apoi saltat in functia de primar si apoi Presedinte de catre fostul ofiter de securitate, seful serviciului I – al securitatii Sibiu, Ignat NECHIFOR, recompensat cu gradul de general cu o stea( cum spune Marius Albin Marinescu in Justitiarul), al cui produs este??? Aaaa, domnia sa a fost instruit de catre altii…???!!! Cunoastem acest lucru domn’ Presedinte!!!” (postare din 28 octombrie 2019)

Contactat de G4Media.ro, Marian Rizea a declarat că nu este pro-rus, că ”astea-s tangouri”, lăsând la latitudinea cititorilor să discearnă unde este adevărul. ”Sunt un cetățean liber, mă judecați la prima vedere”, a spus Rizea. Referitor la postarea despre ”Singur acasă”, fostul cadru didactic de la Academia SRI afirmă că a făcut-o ”cu durere în suflet. Conținea o subtilitate pe care nu ați înțeles-o. Așa cum un copil a ajuns să se lupte cu hoții care îi atacau casa, cum poți, tu, Putin să te bați singur cu toată lumea?”

Într-o reacție către G4Media.ro, Biroul de Presă al Ministerului Afacerilor Interne (MAI) a transmis că ”niciuna dintre persoanele indicate în solicitare nu are în acest moment calitatea de angajat al MAI, iar față de acestea nu mai poate fi angajată răspunderea disciplinară sau dispuse măsuri cu caracter intern, potrivit reglementărilor în vigoare.”

Ministerul Apărării Naționale a afirmat că ”se delimitează ferm de orice poziție contrară normelor și principiilor democratice, care aduc atingere drepturilor și libertăților fundamentale, care promovează discriminări de orice tip sau care încurajează discursul urii, xenofobia, antisemitismul sau comportamentele antisociale”, dar s-a referit doar la militarii în activitate și personalul civil încadrat în MApN care ”răspund individual pentru comportamentul și postările personale în mediul online, acesta fiind considerat spațiu public.

Opiniile personale postate pe conturile individuale ale personalului din cadrul MApN, deschise în nume propriu pe rețelele sociale, nu reprezintă punctul de vedere al instituției militare. (…) Cu toate acestea, postările personale, inclusiv mesajele și comentariile, nu trebuie să aducă prejudicii de imagine MApN și se fac în condițiile respectării normelor de comportament și obligațiilor personalului militar și civil, astfel cum sunt prevăzute de legi și regulamentele interne.”

I-am pus la dispoziție capturile din acest articol lui Adrian Coflâncă, membru al Colegiului Consiliului Național pentru Studierea Arhivelor Securității și director al Centrului pentru Studiul Istoriei Evreilor din România ”Wilhelm Filderman”.

În urma studierii acestora, Cioflâncă a concluzionat: ”Aceasta este situația cea mai periculoasă, când ai oameni din structurile de forță ale statului care admiră intelectuali și lideri politici cu vederi extremiste din perioada interbelică și a războiului. Disonanța este evidentă: aceste personaje cu simpatii antidemocratice trebuie să aplice legea într-o ordine democratică și să participe la funcționarea și protejarea statului de drept. Noi, civilii, putem fi puși în situația de a ne da destinele pe mâinile lor, ceea ce este înfricoșător.

Profilul public al unor purtători de uniformă precum cei discutați în articolul dvs. este compus din ceea ce este mai deplorabil astăzi pe piața ideologiilor politice: admirație pentru diverse forme de extremism și dictatură, conspiraționism, mitologie naționalistă, antioccidentalism, trumpism, putinism, dacism, neolegionarism, xenofobie și antisemitism codat, dispreț față de democrație, față de știință, față de vaccin și tot așa. Cei care sunt încă în poziții în care activitatea politică este interzisă prin lege își disimulează radicalismul sub forma lirismului patriotic, citează ca niște Tarzani culturali din Eminescu, Einstein, Gyr și Vulcănescu, invocă drepturi pe care ei nu le-ar respecta la alții. (…)

Sincretismul radical face ravagii în instituțiile de forță din România. Am mai ieșit public, alături de alții, pentru a atrage atenția asupra problemelor din sistemul de învățământ și formare profesională al instituțiilor de forță. Unele dintre acestea sunt conduse și populate de nedemocrați și formează nedemocrați într-o pondere îngrijorătoare. În vremurile pe care le trăim, aceasta este o mare vulnerabilitate pentru democrație și statul de drept. În perioada interbelică, nedemocrații din instituții au subminat democrația până au dărâmat-o, iar în timpul dictaturilor și războiului au pus umărul la teroare politică și crime în masă.”

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

102 comentarii

 1. Astia sunt se cu risti lui Iohannis si ai mafiei PNL-PSD care se trage din FSN-PCR si care incaseaza pensii speciale (furt legalizat)

  • Iegzact. Asta e rezultatul national comunismului ceausist. Dacopati.

  • Vad că și voi aveți postacii voștri!!! Tot „studenții” IT,,,,-isti plătiți de ilenaudrea. din șpăgile pentru partidul besist, de data asta userist, pardon, neosesecucuririst, și evident nu de ileanaudrea???

 2. deci poti sa pleci unde nu ii infiereaza. nu te obliga nimeni sa stai aici.
  oricum, sa ai pensii speciale la 40 de ani si sa fii si anti e ceva. arata ce inseamna prea multe drepturi.
  si mai leftist ca astia ca tine nu e nimeni. voi sunteti cu probleme grave la mansarda.

 3. Iar majoritatea aslcrstor r@tati folosesc Facebook pentru a face propaganda, Rusiei!

  Vedeți știriscurse, la rubrica c9menatii numai securiști, copii de securiști, pensionari mai, toți propaganda pro coruptilor, aia de se dau Patrioti!

 4. @Mihaita, alea nu sunt opinii aia este propaganda pura, mi-aș db in sufletele vostre de Trădători crimi nali!

 5. Ce doxare demna de cele mai inalte culmi eses. Jenant GM. Delict de gandire. Nu mai e ok sa spui ca nu iti plac ucrainienii. Dar e ok sa spui ca nu iti plac rusii. Poti sa spui orice din ce e permis.

  • de aia te cheama Lae, ca asa esti la cap, LAE! adica nimic!
   bati campii de nici tu nu intelegi ce aberezi.

  • Toți hauriștii, legionarii, rasiștii, dacopații, creștinopații, moștologii, peremiștii, funarioții, conspiraționiștii, platiștii și antivacciniști să mă pupe fix în cur. De două ori! :)))))

  • Ai personalități multiple?:))))

  • …se pare că dacă gândești altfel, împotriva modei de s zice sau a face ceva(împotriva la orice, că e gay, LGBT sau orice altceva, ți se restrânge dreptul de a gandi. Cârpe de politicieni, d.aia pierdem Ardealul!!!

 6. Toti acesti fosti Mos Teaca au ajuns pe functii mari pe vremea lu’ Ceasca. Atata il ducea mintea pe Ceasca, atata ii duce mintea si pe ei. Cat despre cei mai noi, se poate aplica dictonul: La vremuri noi, tot noi. Sigur, fiecare are dreptul la opinia personala si la expremarea ei libera, Dar cand vezi ce opinii au unii care trebuie sa isi apere tara, nu poti sa nu te intrebi daca isi merita pensiile enorme.

 7. Bun venit pe Facebook, lol. De ani de zile observ că majoritatea ăstora din poliție, jandarmerie, armată sunt efectiv psihopați. Mulțumiri eficientului învățământ dinainte și de după 1989.

 8. nu ma mira deloc parerile si nivelul de cultura a celor de 50 de ani si peste din structurile militarizate ale fostei RSR problema adevarata sunt astia mai tineri care au acelasi limbaj

  • Si cei tineri au crescut in sânul acelorasi familii/organizații, ce vrei și tu acum, să fie pro-americani sau măcar pro-europeni după atâtea spălături pe creier?

  • Atata timp cat chestia aia feminina (din pacate pentru reprezentantele sexului meu) este cadru didactic activ al „gradatilor” in devenire…sa nu va asteptati ca, numai cei 7 ani d’acasa sa contrabalanseze dezastrul formari lor! Si nici nu cred ca-i singura! Daca si dupa articolul de azi, tipa nu va fi data afara, geaba 1989. Oare, generalu’ sef al guvernului, ce parere o avea? Ca tot sustine el din toti rarunchii pensiile alea speciale ale tuturor gradatilor si asimilatilor lor. P.S. Va reamintesc, ca in materie de pensii, nu magistratii „ne mananca” banii (si nervii…) ci „gradatii”, cata frunza cata iarba….

  • Grav este că până și funcțiile acestor pensionați au fost transferate urmașilor lor, în unele cazuri, ca și monedă de a ieși la pensie și eliberau funcția; dacă fiul/fiica erau încadrați în sistem

 9. Nu e politia gandiri, bah. In caz de conflict armat, pe uni din acesti rezervisti va trebui sa ne bazam pentru apararea tarii. Asa ca e IMPORTANT sa nu fie tradatori, ok? Sa nu ne trezim ca intorc armele, se predau sau ajung sa fie numiti de ocupanti drept tartori.

 10. Animalelor astora le platim noi, din taxele si impozitele noastre, pensiile speciale.

 11. @Tib, in caz de război ăștia întorc are mele primii, stai liniștit! Și cam toți au aceeași gândire!

 12. toti sunt asemanatori cu nesimtitul de sindicalist coarna. gunoaie tinute pe bani multi. nu ne mai putem permite sa le platim gunoaielor astora asa pensii . orice pensie trebuie pe limita de varsta si pe contributie

 13. din nefericire nu ii epureaza nimeni. sunt la pensie speciala, din aia imensa si o freaca. rusine sunt trollii ca tine!

 14. Lasă gargara cu cenzura, la mijloc este problema de trădare, nu te poți baza pe acești screlozati în caz de război, ăștia la cât de spălați pe creiere sunt ar împușcă tinerii, degeaba….

 15. Hahaha.. pa și la ce va așteptați de la ăștia? :)))

 16. Pai, la fel de spirituali sunt si cei activi, nu doar pensionarii, ca la domniile-lor pensia vine de la tinerețe.

  …si, de pe-colo, de prin unele servicii, se iese doar cu picioarele-nainte. Altfel nu ar fi putut rezista cleptocrația de peste trei decenii. Iar daca pică, adio privilegii!

 17. Ce legatura are libertatea gandirii, gandirea in general, cu ce scriu bestiile alea militiano-apeviste? O rusine e existenta si prosperitatea acelor animale pe banii nostri.

 18. Mai este CEVA!

  CEI CARE AU TRAS ÎN ROMÂNI în Decembrie 1989!
  Acești indivizi /cei/ care au tras în proprii concetățeni ȘI AU UCIS (români) nu doar că au denigrat prin postări (care și asta e rău, mai ales că nu dă bine de la foști ofițeri, etc) ci au făcut crime! Acești indivizi – din Decembrie ’89 – sunt liberi în frunte cu cel care le-a dat Ordin! (să tragă)

  Da, e’adevărat! Nu dă bine ce citim în articol dar sunt și RELE MAI MARI – dosite bine, ținute sub preș: în toți acești (32 de) ani, Dosarul Revoluției n-a fost „cocoloșit” doar DE UN SINGUR OM; atâtea Partide demnitari magistrați, s-au perindat pe la butoane!

  Concluzia? Multă, mult mai multă lume decât ne imaginăm, încă mai colcăie de Nomenclaturism!

 19. Alx, cineva ar trebui sa inteleaga riscul. Si sa-i treaca la inactivi, macar sa nu fie in rezerva, cu acces inca la informatii sensibile ale Romaniei sau NATO.

 20. Asta pentru ca SRI nu își face treaba și oameni plătiți de Rusia sunt înșurubați bine in cele mai importante funcții ( vezi Dorneanu de la CCR).
  Eu in locul g4media aș extinde investigațiile și aș verifica și pe unde sunt angajați copiii acestor dinozauri sovietici.

 21. Ăştia se consideră „ielitele” ţării, nu?
  Să nu ne mirăm că ţara merge cum merge, cu aşa „ielite” …

 22. Ceausisti cu pensii speciale… unii au tras in civili la revolutie…iubesc dictatura, putinismul…daca ar trebui sa lupte ar fi primii in pozitia ghiocelului…libertatea oamenilor obisnuiti ii infurie😂😂😂😂😂

 23. Nu uitati sa ridicati osanele regimului iubit PNL-PSD-UDMR, in frunte cu Cîrmaciul neobosit.

 24. Gogule, tu ești unul dintre ăia la care face trimitere articolul.
  Pramatie rusnacă.

 25. Asta ați votat, 55% PSDNL. Votați altceva și nu va mai fi așa, dacă vă duce capul.

 26. Unde se termina gândirea, inteligenta si bunul simt începere armata.
  De unde se termina armata începe politia/ militia.

 27. problema cu astia ca mihai sau Gogu e ca dupa ce ca sunt praf, le si place sa se auda vorbin si insista cu postarile cu aberatii. vb aia cu aia fuduli….li se aplica din plin.

 28. Facebook e o cocina care trebuie inchisa.

 29. Mai crede cineva ca poti sa gasesti oameni de bun simt,educati sau cu empatie pentru cazuri ca cel al Ucrainei,printre APV isti si Militieni? Toata viata lor au fost niste fripturisti si mocangii si acum le platim niste pensii uriase.De ce? Pentru ca au spus tota viata, sa traiti,am inteles.

 30. Dupa intrarea Romaniei in NATO,o parte dintre ei au fost indepartati de la conducerea diverselor structuri militare, sau trimisi la pensie din motive de siguranta. Erau cartite ale rusilor, si probabil ca au ramas in continuare agenti de influenta.

 31. Oamenii pot gândii și spune ce gândesc.
  Mai ales cei care sunt pensionari.
  Ceilalți nu au ce căuta în sistem.
  Orientarea țării e clara, cui nu-i place nu trebuie să facă parte din structurile statului.

 32. Sa le fie taiate pensiile speciale, mama lor de burjui ! Din cauza lor fuge tineretul din tara !

 33. Tuturor luminatilor astia, iesiti la pensile la 45 de ani, noi le platim pensiile alea babane. Stau la pensie si cugeta adanc. Sau sunt „conservele” rusiei.

 34. Problema nu este ceea ce scriu. Este cunoscut faptul că sunt niște complexați intelectual. Problema este DE CE acești izmenari primesc Pensii Speciale?? Văd că PSD mai pe fata mai pe dos ii protejează. Dovada că PSD nu poate fi considerat partid european.

 35. Din păcate așa este. Multă lume de asemenea se plânge pe aici că le plătește pensiile nesimțite; de asemenea adevărat. Dar când vine ziua votului doar unii ies la vot.

 36. Am avut dreptate ca postacii Rusofoni sunt Moldo-Vlahi -Olteni , postacii credeau ca sunt din Tiraspol …… Danalache nume de moldovean , ce pana mea cauta in Maramures ???

 37. evident ca cadrele militare sunt filoruse.
  multe dintre ele pentru ca au fost educate in vremea ceea.
  altele din simplul motiv ca emaptizeaza cu rusii, nu cu occidentalii. pentru ca rusii proiecteaza o imagine de ordine si disciplina si supunere, ceea ce corespunde profilului psihologic al militarului, pe cand occidentul proiecteaza o imagine de liberalism exacerbat, din care saracul militar nu intelege nimic (face fiecare ce vrea).

  • Probabil că se uită și ei în jur…. O țară care permite unor partide ca usr sau aur să fie în Parlament….

 38. Pai sunt oameni fara educatie. Crezi ca au ajuns in functi pe munca ? pe pile nene.

 39. Dupa atata tacere complice, presa incepe sa se trezeasca si sa isi ia rolul in serios. Mai bine mai tarziu, decat niciodata. Continuati!

  • Asa e! Dar sa nu uitam si de ce e asa greu sa fii independent: „asupra sotiei redactorului au fost facute presiuni…”

 40. numai jigodii imbuibate din fonduri publice au ajuns sa imbrace haina militara si sa spoileze banul public

 41. Ceva despre pensionarii din învățământ sau sănătate?

 42. Trist este ca imbuibatilor astora inzorzonati cu tinichele si doctorate cel mai probabil plagiate pe banda rulanta pentru un spor la salar'(vorba analfabetilor) le platim noi pensioaie speciale babane inca de cand aveau 50 de anisori. Ei sunt bine mersi, sanatosi, dolofani, odihniti, activi de mama focului in inima tuturor prostiilor de pe retelele de socializare.

 43. sincer, pe multi ii inteleg… la postarile cu petrecerea romilor, ok, e rasism, dar… au dreptate. la cele cu decesul generalului spiroiu, unde e apelul la violenta in mesajul care spune: sper sa nu ia foc praful de pusca atunci cand ii dau onorul? omul se refera la salvele de onoare trase la inmormantarea unui cadru militar. voi stiti cine a fost spiroiu si ce a facut in perioada in care a fost ministru?

  din nou, nu inteleg de ce sunteti atat de atacati cand cineva spune ca ucrainenii sunt mai rai ca rusii? stiti ce meciuri a avut romania cu ucraina dupa 1991? de scandalul cu canalul bastroe, stiti? de mizeriile facute de ucraineni cu platoul continental, rezolvate abia dupa un proces international? despre modul in care sunt tratati minoritarii romani din regiunea cernauti?

  nu sunt de acord cu acuzatiile la adresa ue si nato, astea chiar tin de necunoastere si de afinitati mai ciudate, probabil sunt oameni care au avut de suferit din cauza viziunilor diferite fata de integrarea euroatlantica.

 44. SI noi le platim pensiile spéciale acestor rusifilii,anti europeni,anti Nato.IAu iesit la pensie la 59 de ani,usi fac concedii pe Coasta de azur si isi bat joc de această tara

 45. E vorba de lipsa educatiei,militienii si cadrele militare de pana in anii 2007 sunt pamant de flori dpdv al instrurii si inteligentei.Ei stiu doar „ca era mai bine” atunci cand puteau obtine foloase prin orice fel de abuz al functiei si cand proshtii puteau deveni elita societatii. In capitalism pr.ostia nu mai e rasplatita si asta li se pare discriminare.

 46. Care poate fi cauza pentru care destul de multi rezervisti au devenit in online cutia de rezonanta a propagandei rusesti de justificare a agresiunii rusesti impotriva Ucrainei? Sa fie numai aversiunea acumulata in ultimii ani fata de Ucraina, tara nu prea prietena Romaniei, si faptul ca Maidanul a preluat conducerea politica la Kiev?
  De ce sunt exprimate atunci si convingeri anti NATO si anti UE?

 47. Dumnezeule, să fim serioși…si tu esti nesimtitor! Sigur te-au pupat deja mulți din toate categoriile enumerate, dar ai pielea tabăcită!:)))))

 48. Ca sa existe „delict de gandire” ar trebui sa existe gandire. Daca esti rusofil, antieuropean, antiameric.an, esti p.r.o.s.t de behai, doar aberezi, nu poate fi vorba de gandire. Deci nici de delict cand sunt criticate aberatiile rusofililor.

 49. Ai preluat punctajele liderului tau suprem Lying-si-mping?

 50. ASTIA CATE PENSII SPECIALE AU ?
  PRECIS SUNT SI CUMULARZI.

 51. Excelent material ca studiu de caz în analiza de continut a narativelor gheneralilor. Cam asta promovează brava armata când plimba hartoagele prin unității pe bani mulți! Altfel ar vedea lucrurile dacă ar fi fost măcar 5 min pe linia frontului.

 52. Ha, ha ati descoperit apa calda.
  Adica nu stiati ca institutiile respective colcaie de timp iti?

 53. Ei au pareri ceausiste si putiniste…noi avem pareri anticeausiste si antiputiniste…problem?😂😂😂😂

 54. Ia sa nu mai stea acasa atata si sa munceasca mai mult, sa vedeti cum nu le mai ramane timp de prostii. Pensia speciala de la 50 de ani ii zapaceste deja la vreo 60 asa incat ramane timp berechet pentru tot felul de prostii. Din banii publici sunt platiti ca sa inunde internetul cu tot felul de prostii. Decuplati de functie, putini sunt in stare sa mai faca ceva util pentru societate.

 55. ” Acum cu războiul declanșat de invazia lui Putin, elita politico-militară a României se pare că a pariat pe Rusia. Uitați-vă pe grupurile cu tineri pensionari din servicii, din Armată sau oameni de afaceri care provin din structurile militarizate. Majoritatea sunt admiratori ai lui Putin.De altfel, la nivelul MAE, SIE, SRI rușii sunt preferați ucrainenilor.”

 56. imaginati-va unde s-ar ajunge daca majoritatea needucata ar vota, iar voturile nu ar fi numarate de jandarmi ca la sectorul 1

 57. Problema e la fakebook, in primul rand fakebook Romania! Nu am cont de fb pentru ca: nu sunt narcisist, consider fb o sursa de spalat pe creier, nu vreau sa fiu intr-o comunitate cu botii de ferma a lui guitza sau altii… pe scurt vreau sa ma informez si sa gandesc cu proriul cap, bine sau rau, asta e, imi asum!!! A doua problema este ca astia sunt platiti pe banii nostri… cu sume substantiale! Cu cat mai mare e impostura, cu atat creste haurolacul si patrihotia! Sunt liberi sa gandeasca si sa scrie ce or vrea dar nu pe banii nostri si nu din functiile pe care le ocupa formand oameni si caractere (lipsa!). Am sila de comunism dar si de fascism… oamenii astia vor dictatura cu orice pret!… multi din ei ar linge dosul rusesc pana la limita stralucirii (de fapt o fac si acum)… iar altii, tineri si vanjosi haurolaci iubitori de neam si tara, la primul semn ca vin rusii, ar spala putina (!) cat mai departe de mult iubita tara, falfaind pasapoartele in locatii cat mai departate de Romania si UE… ca doar ar fi refugiati, nu?!

 58. S

  Bine că mai putem trăncăni,da chestia cu cooperația ”Ochiul&Timpanul” e mai actuală ca nicicând,serviciile toate sunt în mâna lui Johannis,dacă el e marionetă vă dați seama ce e în ”servicii”,bine că nu avem încă un Agent 007 da nu se știe…..

 59. Daca nu analizati activitatea A+[voca).tului Pop@rului… analizați spam

 60. @Redactia
  de ce ati sters comentariul? era ofensiv? era agramat? era fake news? postacii vostri abonati au cate 2, 3 exemplare dintr-un comment si pe al meu, deşi publicat initial l-ati inlaturat după câteva minute

  • Nu e voie sa scrii ca @wocatyl P@p0rulii nu e analizat de nimeni.
   Asa doar sp-am-ul prezinta interes

 61. Așa tovarăși, înfierați cu sfântă mânie, sau manie, proletară toți deviaționiștii de la Preacuvioasa Corectitudine Politică, slăvit fie-i numele!

 62. Nu trebuie căutat numai printre rezerviști, e plină armata și serviciile de oameni ca ei.

 63. Ceea ce îi unește pe toți acești întreținuți ai societății este lipsa reală de responsabilitate, ura față de orice fel de muncă, dorința de a se îmbogăți prin câștiguri nemeritate obținute prin abuz de putere.
  Au fost și sunt privilegiați, urăsc etica, munca, știința de carte și nu au adus nicio contribuție la evoluția societății, ba chiar dimpotrivă.

  • Cât de adevărat …
   Majoritatea Pensionarilor din armata și poliție sunt atât de speriați sa nu li se ia beneficiile și statutul de speciali încât și-ar vinde orice, suflet, țara etc

 64. cenzurati

 65. Pai nu e o surpriză având în vedere că armata are cea mai mare cotă de incredere. Doar nu credeați că au ajuns așa că i-au votat unii care nu sunt xenofobi,anti-ue etc

 66. Europeni nu sunt buni cind vine vorba despre pensiile spaciale date plagiatorilor MApN. Printre ei sunt care nu stiu cei razboiul dar sunt doctori in stiinte militare .

 67. 1500 unitati calorice/zi/om/40ani/14610zile

 68. Oare au greșit aceștia că și-au spus opiniile, care nu sunt „conforme” cu orientarea incapabililor de la putere și fac să deschidă ochii poporului asupra realelor intenții ale NATO și UE?
  Cât au fost sub restricții militare, li s-a pus pumnul în gură de pseudo șefii aserviți.
  Cât despre presă, atât timp cât este finanțată de către ONG-uri (care, la rândul lor, primesc bani de la putere) să critice ce e contra puterii, NO COMENT, articole nule.

  • Total greșit!
   Aceștia sunt de 32 de ani puterea din spatele tuturor instituțiilor, sursa corupției și sărăciei din România.
   Aceștia sunt motivul pentru care dosarul Revoluției nu este rezolvat și tot aceștia au făcut să fie posibil 10 August 2018.

 69. Acesti indivizi au o pensie speciala ?

 70. Astia au printre cele mai odihnite minti din Romania. Nu e de mirare.
  Au fost foarte „stresati” cat au fost in campul muncii si acum sunt si mai „stresati” cu pensii speciale si alte diverse facilitati, unii de la varste foarte fragede.
  Normal ca preaslavesc „estul”, cand in mod normal daca era ca in „vest” nu mai erau asa privilegiati.

 71. Sa le dea Dumnezeu sanatate, mai exista si oameni cu ratiune la varf in tara asta 🤓🤓 nu e totul pierdut.

  • 50 de kopeici pentru comentariu… recomand „detasarea” ta si alor in „raiul” lui putler!

 72. astia nu au ajuns sa fie angajati in MApN sau MAI pe propriul merit, pe capacitatile lor, iar acum, dupa pensionare, cand au mai multa libertate de exprimare, se vede exact acest lucru … pile, relatii, nepotisme, asa se angajeaza la stat, indiferent de minister

 73. astia nu au imbatranit frumos …

 74. Lingai comuniști care și-au pierdut privilegiile.

 75. Peste 40% din elevii români sunt analfabeți funcțional, adică știu să citească dar nu știu să spună ce-au citit. Preponderent ăștia devin militari și polițiști și apoi se consideră mari scule. Cizma-i tot cizmă chiar dacă-i lustruită și prostul nu-i prost destul dacă nu-i și fudul măcar atât cât să dea și el lecții altora și să elucideze marile dileme ale omenirii.

 76. FELICITARI autorului ptr f bunele articole, acesta fiind o REALITATE a cadrelor militare si profesorilor lor care pe de o parte se declara pro-UE, pro – NATO , etc, dar cand ies la pensie si banii statului (pe care ii imprumutam) curg , baltesc in continuare peste ei, ca sa isi cumpere masini NE-romanaesti si sa folosesca softul NE-romanesc al FaceBookului (ca are si ei drepturi…) atunci devin nationalisti…
  Cu banii amaritilor in buzunare care ii voteaza cu bucurie !!, dati cu darnicie de sistemul POLITIC VESNIC al RO (PSD _ PNL -UDMR- PRM si tot neamul lor = PCR) cadrele isi dau arama pe fata !! in timp ce copii votantilor lor trebuie sa plece din tara !!
  FELICITARI G4MEDIA si redactorilor ptr abordarea si DEMONSTRAREA pozitiei de tara MILITARO- Socialista pe care putine sectoare media o abordeaza !!

  CU STIMA ptr articolele /MUNCA autorului si Redactorilor !!
  in tara militaro-socialista nu se spune cine scrie…doar se plagiaza !!

 77. Articolul e corect . Puține articole sunt asa bine scrise. Are însă o tentă discriminatorie. Mulți din foștii militari sunt filoruși însă ei si-au făcut datoria la locurile de munca. În cazul unui conflict cu rușii cred ca nu si-ar trăda tara. Nu confundați foștii ofițeri instruiți în liceele mitare cu milițienii / securiști neștiutori de carte. Cred ca pensiile militare nu au legătură cu pensiile nesimțite umflate arbitrar ale milițienilor securiști.

 78. Cand il iau pe DNZ in gura,sa stiu ca.s coarde si cocaalari.

 79. Cand il iau pe DNZ in gura,sa sti ca.s coarde si cocaalari. Unter mai draga cui platim noi pensii speciale..