G4Media.ro

EXCLUSIV Profesoară la Universitatea Armatei Române, val de postări conspiraționiste anti-Zelenski pe…

Sursa: Facebook/ Alba Popescu

EXCLUSIV Profesoară la Universitatea Armatei Române, val de postări conspiraționiste anti-Zelenski pe Facebook / Universitatea: Postările ”nu au legătură cu activitatea și atribuțiile profesionale” / Cum a încercat un coleg al profesoarei să intimideze G4Media.ro

Un cadru didactic de la ”Universitatea Națională de Apărare Carol I” a postat pe Facebook un val de comentarii anti-Zelenski și numerose teorii conspiraționiste care au generat sute de like-uri și distribuiri.  Universitatea Carol I este o instituție de învățământ subordonată Ministerului Apărării Naționale (MApN) unde se pregătesc viitorii ofițeri ai Armatei Române.

Într-una dintre postări, conferențiarul universitar Alba Iulia Catrinel Popescu dă vina pentru război pe președintele Ucrainei, Volodomir Zelenski, și lansează o teorie conspiraționistă: ”De ce a eliberat (Zelenski n.r.) puscariasii cu experienta militara si i-a inarmat? Unde se afla si ce fac puscariasii aia? Unde se afla armele alea? Prin niste state UE care trebuie destabilizate de rusi, cumva?”

 • Într-un răspuns pentru G4Media, Universitatea Națională de Apărare (UNAP) a transmis că ”Personalul militar și civil din MApN răspunde individual pentru comportamentul și postările personale în mediul online”. Separat de răspunsul oficial, Alexandru Cristian, un coleg al profesoarei de la Universitatea ”Carol I” a sunat-o pe soția redactorului șef al G4Media.ro, cu mesaje de intimidare, încercând să oprească publicarea materialului. Contactat de G4Media.ro, Cristian a admis că a sunat la soția redactorului șef, dar a negat că ar fi amenințat-o. Touși, nu a reușit să explice ce anume intenționa cu acest telefon.
 • În 2020, după ce G4Media a semnalat că un alt cadru didactic din universitate și-a făcut un selfie alături de un tablou al mareșalului Ion Antonescu – considerat, în mod oficial, drept criminal de război de către Statul Român – Ministerul Apărării a avut o reacție identică.
 • Pe de altă parte, după izbucnirea conflictului din Ucraina, atât MApN, cât și alte instituții publice au lansat platforme anti-dezinformare sau au închis site-uri – unele, în mod eronat – acuzate că transmiteau propaganda rusească.

Într-o postare din 5 martie 2022 de pe unul dintre conturile sale de Facebook, Alba Iulia Catrinel Popescu a pus pe seama președintelui ucrainean, Volodimir Zelenski, o parte din responsabilitatea izbucnirii războiului, sugerând chiar că acesta ar acționa conform intereselor Rusiei. Ea a scris, printre altele (am păstrat ortografia autoarei, sublinierile prin bold aparțin G4Media):

”Cu toata compasiunea pentru populatia amarata a Ucrainei, cred ca domnul Zelenski NU are nici un drept sa critice NATO! NATO nu are nici un fel de angajament fata de Ucraina! Punct! Iar popoarele acestor state NU VOR SA INTRE IN RAZBOI NUCLEAR CU RUSIA PENTRU UCRAINA! Punct!

In alta ordine de idei, consider ca acest domn a favorizat RUSIA prin urmatoarele fapte:

1. Orice lider care isi iubeste tara si intelege legitatile geopolitice si, mai ales, intelege contextul militar, NU isi expune populatia unor suferinte inutile! Pentru ca tot ce se intampla acum reprezinta o suferinta inutila! Ucraina nu apartine nici unei aliante militare si nu are o armata capabila sa ii tina piept lui Putin! Cu toti mercenarii adusi din toata lumea! Prin urmare, orice lider lucid ar fi facut ceea ce ambasadorul Ucrainei la Londra a incercat sa faca, dar a fost redus la tacere de acest domn Zelenski: ADICA ISI DECLARA IMEDIAT NEUTRALITATEA, OPREA ATACURILE ASUPRA SEPARATISTILOR DIN DONETK, RECUNOSTEA ACORDURILE DE LA MINSK SI INCHEIA CRIZA. Zelenski NU a facut-o.

2. A tergiversat negocierile de pace, pe motiv de eroism personal, aflandu-se intr-o campanie personala de imagine cum nu am mai vazut! Tergiversarea negocierilor a insemnat TERGIVERSAREA UNUI ACORD DE ARMISTITIU. Pentru ca, un lider lucid, care isi iubeste poporul, cauta sa opreasca OFENSIVA! REFUZUL DIALOGULUI din primele zile a permis RUSIEI sa isi atinga obiectivele strategice! Uitati-va pe harta si urmariti cat au avansat rusii si unde! (…)

4. Stia cu siguranta ce inseamna, din punct de vedere strategic, INSULA SERPILOR! Stia ca va fi atacata! Este un punct strategic in „buza” bazei NATO de la M. K. De ce nu a discutat cu Romania o formula de condominium prin care Insula ar fi trecut sub protectie NATO? Cui a servit lasarea de izbeliste a unui obiectiv de importanta strategica a Insulei Serpilor? RUSIEI! RUSIEI I-A SERVIT!

In tot acest timp, in care rusii s-au facut ca ataca dar nu ataca dar totusi ataca Kievul, LOVITURA PRINCIPALA S-A DAT IN SUD! IN PREZENT, RUSIA A STABILIT CORIDORUL CRIMEEA – DONETK, A OCUPAT KHERSONUL SI URCA PE ALINIAMENTUL NIPRULUI SI A INCEPUT OFENSIVA SPRE NISTRU.

Va intreb, CE URMARESTE DOMNUL ZELENSKI, de nu CERE RUSIEI UN ACORD URGENT DE ARMISTITIU CU SPECIFICARI CLARE IN PRIVINTA CRIMEII SI A CELOR DOUA TERITORII SEPARATISTE – ADICA UN NOU ACORD MINSK? ADICA NU II BAGA IN CORZI PE PUTIN? Pentru ca o astfel de cerere este echivalenta cu o cedare partiala din partea Ucrainei si un refuz din partea rusului nu mai poate fi justificat de nimic. Ce urmareste, de fapt, acest domn Zelenski? Sa atraga in valtoare si MOLDOVA? ADICA ROMANIA? ADICA NATO?

Si, inca ceva. De ce a eliberat puscariasii cu experienta militara si i-a inarmat? Unde se afla si ce fac puscariasii aia? Unde se afla armele alea? Prin niste state UE care trebuie destabilizate de rusi, cumva?
(…)
MODUL IN CARE A FOST GESTIONAT PANA ACUM ACEST CONFLICT A SERVIT INTERESELOR RUSIEI SI ATAT! ATAT SI NIMIC ALTCEVA! (…)”

Alte postări controversate

De asemenea, Popescu a distribuit, pe aceeași pagină de Facebook, fake-news-uri din presă, uneori exprimându-și clar opinia, așa cum a fost cazul unei știri în care se pretindea că un batalion ”nazist” ucrainean a suferit o grea înfrângere în timpul conflictului. ”sa inteleg ca exista nazisti buni, daca sunt ucraineni, si nazisti rai, daca sunt germani?????”, a fost comentariul Albei Popescu care a însoțit distribuirea textului de pe site-ul ziarului România Liberă.

Sursa invocată de ziar pentru știre este ”Rețeaua Voltaire” care îl are ca președinte pe Thierry Meyssan, un jurnalist francez faimos pentru lansarea de teorii conspiraționiste.

Printre altele, Meyssan a scris o carte în care a susținut că atacurile de pe 11 septembrie 2001 au fost organizate de o facțiune din Armata americană cu scopul de a impune un regim autoritar în SUA. El a fost declarat persona non grata de către Departamentul de Stat american.

Pe 3 martie, Popescu a distribuit un alt text, publicat de site-ul stiripesurse.ro, în care se anunța: ”Breaking Ucraina urmează să atace Rusia.” Comentariul acesteia: ”Nu știu sa mai existe în istoria războaielor contraofensive anunțate din timp! Dacă s-a mai întâmplat, va rog sa îmi spuneți.” De fapt, în conținutul textului era citat un oficial ucrainean care afirma că armata țării sale pregătește o contraofensivă la Donețk, oraș care nu aparține Rusiei.

Sursa Foto: Facebook/ Alba Popescu

Într-o reacție la un comentariu postat după un alt text pe care îl distribuise în rețea, Alba Popescu a dat dreptate unei persoane care afirma că atacul asupra centralei nucleare de la Cernobâl ar fi fost o ”regie” prin care Zelenski a încercat atragerea în conflict a NATO și UE:

Sursa Foto: Facebook/ Alba Popescu

Ministerul Apărării Naționale nu a răspuns la o solicitare G4Media pe marginea acestui subiect, iar Universitatea Națională de Apărare a transmis următorul punct de vedere:

 • „Personalul militar și civil din MApN răspunde individual pentru comportamentul și postările personale în mediul online, acesta find considerat spațiu public. Opiniile personale postate în conturile individuale ale personalului din cadrul MApN, deschise în nume propriu pe rețelele sociale, nu reprezintă punctul de vedere al instituției militare.”

Instituția a adăugat, prin purtătorul de cuvânt, maior Cristina Barna, că ”Referitor la postările doamnei CS II Alba Iulia Popescu de pe contul personal de Facebook, vă informez că acestea nu au legătură cu activitatea și atribuțiile profesionale stabilite în cadrul Colegiului Național de Apărare din Universitatea Națională de Apărare «Carol I», fiind o postare personală.” De precizat că, în urmă cu câțiva ani, Înalta Curte de Casație și Justiție a decis că rețeaua Facebook reprezintă spațiu public.

”A existat un punct de vedere al meu (trimis la UNAP după solicitarea G4Media n.r.) în care am spus că eu, în spațiul acesta virtual, nu mi-am afirmat niciodată statutul de angajat al Universității”, a declarat Alba Iulia Catrinel Popescu pentru G4Media. Ea a adăugat că ne va trimite, pe mail, acest punct de vedere în care a răspuns punctual la fiecare postare/distribuire din cele de mai sus, dar nu a mai făcut-o. Pagina de facebook abundă însă de poze din care rezultă clar statutul de profesor la Universitate, cum este și poza utilizată în deschiderea acestui articol, precum și poza de mai jos.

Sursa Foto: Facebook/ Alba Popescu

În vârstă de 53 de ani, Popescu este conferențiar universitar la Universitatea Națională de Apărare ”Carol I”, Colegiul Național de Apărare, o structură cu rang de facultate. La acest colegiu, ea predă ”Geopolitică și geostrategie” și ”Studii strategice și de securitate”.

Conform CV-ului depus în 2021, la momentul când candida pentru avansarea la gradul de conferențiar, Popescu a terminat Facultatea de Medicină în 1995, iar între 2008 și 2016 a obținut trei diplome de master, una la Facultatea de Informaţii din cadrul Academiei Naţionale de Informaţii „Mihai Viteazul”, instituție subordonată Serviciului Român de Informații.

Între 2001 și 2007 a fost manager la o firmă care distribuia echipament medical în Africa de Vest. Are un doctorat de la UNAP, în domeniul ”Informaţii şi securitate naţională” și, în prezent, lucrează la cel de-al doilea, în domeniul Filologie, în cadrul unui institut al Academiei Române.

Titlul acestuia sună hilar: ”Puterea celui slab: tactici şi strategii de război hibrid împotriva ocupaţiei străine, oglindite în tradiţia folclorică a poporului român”.

Până în urmă cu câțiva ani, a realizat o emisiune la o televiziune închisă de CNA pentru reclame nemarcate și nerespectarea grilei de programe, inclusiv prin promovarea ocultismului.

Este cel de-al doilea caz semnalat de G4Media referitor la un cadru didactic de la această universitate în care Armata are aceeași poziție, conform căreia postările din spațiul virtual sunt ”personale”. Cel anterior se referea la alt conferențiar universitar de la UNAP, Florian Bichir, care a postat pe Facebook un selfie în care apărea un tablou al lui Ion Antonescu, considerat de Statul Român criminal de război după cea de-a doua conflagrație mondială.

Într-o reacție la această situație, Institutul ”Elie Wiesel” susținea că instituțiile statului ar trebui să se autosesizeze în baza prevederilor legale care interzic promovarea cultului persoanelor vinovate de săvârşirea unor infracţiuni contra păcii şi omenirii.

În timp ce un cadru didactic de la Universitatea Armatei postează sau distribuie netulburat fake-news-uri, Ministerul Apărării Naționale și alte instituții din România, cum ar fi Directoratul Național de Securitate Cibernetică, poartă un război ”acerb” contra dezinformărilor, uneori săvârșind abuzuri.

Astfel, invocând faptul că ar face propagandă rusească, autoritățile au închis brusc site-ul aktual24.ro, deși acesta împărtășea poziția oficială a Statului Român legat de conflict. Ulterior, au căzut victime ale acestei cenzuri
un blog de cărți și un site al unui magazin din Beiuș.

La rândul său, MApN are pe site-ul propriu o secțiune special dedicată combaterii manipulărilor și dezinformărilor: InfoRadar – portalul știrilor corecte. Unul dintre capitolele din această secțiune se numește ”Nato-Russia. Să spunem lucrurilor pe nume”, iar un subcapitol ”Primele cinci mituri ruseşti demontate/demistificate”.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

205 comentarii

 1. Ce ai face dacă te-aș amenința eu pe tine?
  Ai tăcea și ai înghiți?

 2. SRI sa aresteze acest psotac

 3. G4 este împotriva cenzurii. Parcă era un articol mai zilele trecute.

 4. aveți mă! căcălău aveți! :)))))

 5. „Puterea celui slab: tactici şi strategii de război hibrid împotriva ocupaţiei străine, oglindite în tradiţia folclorică a poporului român”.
  Asta e din ciclul „Războaiele daco-romane – concluzii și învățăminte de ordin tactico-militar”:)))))

  buey de unde drecu le tot scoateți pe poamele astea? a cui mama n@ibii pilă e de încă nu-i zburată de pe post?

  • Doctoratul îl dă la Filologie, dar ce să înțelegeți voi care citiți doar comentariile de pe-aici. Jos cenzura mizerabilă și atacul la persoană, avem dreptul la opinii și la faptul de a ne pune întrebări.

  • Femeia nu e cu rușii. Dar are ceva cu actorul.
   Și un articol „de presă” a generat un val de ură la adresa ei.
   Trebui să-l i7bim toți pe actor?

 6. Exact!
  Iar ce face g4 e ceva între public shaming și incitare la ură.
  De toată lauda, ce să mai zic?

 7. Da, mă.
  Putea să facă și videochat sau să meargă pe centură în timpul liber.
  Sau să fie angajată consilier la ambasada rusiei cu juma’ de normă.
  Ce are una cu alta, n-așa?

 8. O alta …blondă !
  Mâine va comenta despre președintele… Norvegiei .

 9. Individa delirează puternic. O avea COVID. Să se i de mână cu Puric, alt delirant.

 10. E plin MAPN de rusofili care se adapă de la Kremlin! Sa ne ferească D-ZEU de un conflict armat cu rușii pt ca toate cartitele pe care le-a infiltrat Moscova ne sabotează din interior !

  • Exact asta voiam să zic și eu. E plin prin armată, poliție, jandarmerie de rusofili dacopați anti-semiți rasiști iubitori de Antonescu și anti-Occident. Tanti asta e doar un exemplu, dar la ce mi-a fost dat să văd pe Facebook și aiurea…. Efectiv nu te poți baza pe ăștia, zici că se tâmpesc și mai tare când intră în structurile astea. Cel mai probabil în SIE și SRI e exact la fel.

  • asta pentru ca au fost lasati, deci …..

  • Adevar grait-a prostu’!

 11. Sa ne rugam la Dumnezeu sa nu vina vreo napasta peste Romania pentru ca e clar ca suntem mancati. Rusii si-au infiltrat cozile de topor in toate organizatiile si institutiile.
  Si ce raspuns a dat cacademia!
  Bai, fratei, voi va dati seama in ce hazna supravietuim?

 12. Marx, Engels, Lenin, Stalin, Alba Iulia….
  Doua bărbi, o tacalie
  O mustață cenusie
  Și o gaura pustie
  Vai de biata Românie!

 13. libertate de exprimare la angajati in armata sau structuri adiacente? crezi ca te duci la razboi votând?

 14. Doamna de la MAPN fană Putin, imprastie cu fake news. In fapt acordul de la Minsk de rusi nu a fost respectat si nu de Ucraina. Zelensky a fost de acord ca cele doua zone sa devina autonome, dar se pare ca nu a fost de ajuns. Rusia a vrut ca Ucraina sa fie neutra, astfel incat si alte teritorii sa fie „denazificate”.

 15. Probabil ca doamna Alba Iulia si a facut intrarea la securici pe cand avea grija de medicina Africii de Vest (cred ca prin vestul Africii avea si Frank Timis concesiunile sau cum s-or fi numit ele). Acum doar lucreaza pe nspe mii de fronturi, ca orice mic securici care se respecta, oricum a ars treptele universitare. Peste cativa ani o sa ii platim nspe mii de pensii care de care mai speciale.
  In ceea ce priveste telefonul, asa actioneaza ei, in haita, cum a patit si saraca Emilia Sercan cu dovlecii de erau mari sefi la Academia de politai.
  Toate aceste institute de securici, sunt vreo 3, inclusiv diplomaticul, trebuie curatate bine, apretate si informatiile trebuie facute publice: cine a absolvit, intre ce ani, a trecut/nu a trecut pe la cursuri, cine a predat acolo, cati iau pensii speciale, cati bani publici s-au cheltuit cu ele. Si, in locul lor, trebuie un institut adevarat, modern, pentru ei care chiar apara interesele informationale ale Romanikai, nu doar pe grangurii cu bani si functii publice.

 16. Va dati seama ca pana si Uzbekistan aliatul Rusiei recunoaste suveranitatea Ucrainei si nu recunoaste Donbas. Toanta asta NU are ce cauta in invatamant.

 17. Le este frica pentru ca acest gen de lider se poate multiplica. Zelensky a ajuns aici făcând reforme radicale în armata, în special intinerind masiv conducerea acesteia.

 18. cu asa rable sovietice..macar e pe fata baba asta..ca avem sute de sovietici pardon de pesedei in munte functii importante din romania..

  • Nici cu AUR-istii nu mi-e rusine. PSD=AUR

  • PSD-ul colcaie de rusofili. A vazut careva vre-o atitudine ferma, din partea PSD, in care sa-l acuze pe Putin? Ioc, canci, nimic! Psd e partid bolsevic pana-n maduva oaselor.

 19. O comunistă, iubitoare de dictatori.

  • Care e controversa? Multi vad,putini pricep,ma refer la voi ca jurnalisti…Mai si ganditi din cand in cand..

 20. Și când te gândești că pe individa asta o vom ține până va da ortu, cu o pesie specială luată de pe la vârsta de 40 de ani …
  Pe de altă parte, nu tebuie să ne mirăm că rușii au ”plantat” atât de multe ”conserve” in armată. Se știe că armata și seviciile sunt infestate de agenți de influență ai Rusiei, incă de pe timpul lui Ceașcă.

 21. Flav, prostac sovietic !

 22. Probabil că sociologul care a făcut armată o
  consideră pe această profesoară tot o glumă.
  Pentru că altfel nu se poate ca în condițiile disciplinei militare în privat să exprimi păreri care contravin flagrant cu politica oficială a structurii militare din care faci parte. În termeni militari aceasta nu reprezintă trădare ?

  • E contul personal al cucoanei, nene, nu cel de serviciu! E liberă să scrie ce vrea pe pagina personală! Încercaţi să gândiţi mai democratic dacă tot vă afişaţi mari pro-occidentali! Chiar dacă unora nu le convine, nu ne-am întors la perioada pumnului în gură! Dacă ar fi încălcat regulile comunităţii, stai liniştit că o bloca până acum FB. Vă ocupaţi de turnătorii şi securisme ca înainte de `89 doar ca să aveţi subiecte?!

 23. Asta are un iq cat parameciul meu din beci.

 24. Doamna e libera sa se exprime.
  Instituția la care lucrează trebuie sa-si exprime însă un punct de vedere, este de acord sau nu.Daca este de acord, trebuie să de-a explicații.

 25. Toți cei care am satisfăcut stagiul militar, ținem cu Rusia și Putin, deoarece Ucraina este un stat fascist asupritor care nu lasă minoritățile etnice să studieze în limbile lor și le persecută permanent în mod odios.
  Armata ucraineană este formată din 60% etnici ruși, polonezi români și slovaci și unguri, care luptă forțat cu armata rusă și așteaptă momentul prielnic să fugă.
  Este foarte bine că oameni din Armata Română sunt împotriva lui Zelenski și a celor care-l susțin.
  Cänd vor veni rușii vom merge la firma voastră din Prelungirea Ghencea să luăm banii pe care-i aveți în depozite.

 26. Se abțin tot mai greu conservele bolșevice 😂😂😂
  Oare câți ar ieși cu flori la Armata Rosie Eliberatoare ? 😂😂😂

 27. Nu prea poti sa spui ca în viața mea privata sunt rusofila dar la servici sunt trup si suflet NATO.

  • @ M – Exact asta nu inteleg im.becilii (sau postacii bine tintiti) despre situatia asta! Nu e vorba de libertatea de opinie, e vorba de institutia pentru care prestezi in baza unui contract, si inca o institutie care tine de siguranta nationala.

 28. Câinii de pază ai propagandei oficiale occidentale au identificat dușmanii poporului care nu au păreri aliniate !
  Urmează predarea către tribunalele poporului pentru a fi condamnați la pedepse grele, poate după modelul tribunalelor poporului din Ucraina zelenskyană.
  Pe ce bază și cu ce probe declarați opiniile unui om ca fiind „conspiraționiste”, „putiniste” și ce alte „iste” mai aveți pe răbojul incriminărilor de tipul celor caracteristice evului mediu întunecat ?

 29. Bine ca l au scos pe ala ca tundea gardul!

 30. Niște sclavi care mai sunt și duși cu capul.

 31. Alba Iulia Catrinel Popescu. Numele ei spune totul despre calitatea parintilor ei si despre ce educatie a primit.

  • Să înțeleg că după criteriile tale măi Gabi , materialul genetic al părinților și inclusiv al fiicei lor nu este de calitate. Ce anume le lipsește în ADN? Gena limbistă? Cromozomul usr?

  • Să știi că da. Nu o cheamă și Argentina?

  • Scorilo, Gabi s-a referit la calitatea părinților și la educație, nu la materialul genetic. Nu le confunda.

  • @Liviuceldeștept, ști cine în istoria recentă se raporta la originea sănătoasă și la dosarul părinților? Comuniștii. La noi. În Africa de Sud promotorii politicii de apertheid.

  • @ Scorilo – Hai, c-ai deviat de la subiect! Ce are a face „originea sanatoasa” cu educatia de bun simt (era vorba de calitatea educationala a parintilor pe care o dau mai departe copiiilor)?
   PS: Vezi ca e „stii cine in istoria recenta…”

 32. Bravo G4Media! Ati deconspirat un rusofil!

 33. Probabil avem nostalgici care deja studiază cum a fost cu Emanația la 1989.

 34. Daca specimenul asta e cadru didactic la o universitate din subordinea MAN, avem o mare problema.
  Daca pana in prezent respectiva facultate n-a luat nicio masura, problema e si mai mare.
  Ar fi interesant sa cunoastem si parerea MAN si chiar a ministrului.
  Cred ca nici in Ungaria n-ar fi tolerate astfel de atitudini la persoane ce au legaturi cu institutiile de securitate nationala.
  PS. Sunt multi admiratori ai acestei doamne si printre cititorii G4m, care repeta sistematic ca razboiul este treaba Ucrainei, ca se incearca atragerea NATO in razboi, etc.

  • Nu numai că e prof intr.o universitate care se vrea de prestigiu, dar e și membru în comisia de etică a Universității. Plagiate și conserve sovietice…o pun pe butuci că pe cea de la poliție???

 35. asta cu trânta, de la mine-ai supt-o! :)))))

 36. Daca astia se ocupa de pregatirea ofiterilor armatei romane suntem vai de capul nostru. Daca cititi pagia de FB a duduii va infiorati. Strateg militar pe …. Vai de mama ei.

 37. Bai m💩tz stii bancul cu ursul?

 38. Dacă e anti Zelensky se impune pușcăria.

 39. Plagiator mă Ciuca a avut profesori buni.

 40. Ce mult timp liber are madam profesoara, să analizeze acțiunile președintelui ucrainean, să-l caracterizeze și să mai și scrie postarea aceea. Mă gândesc, oare când mai își permite să se ocupe și de atribuțiile dânsei. Sau poate tocmai acestea sunt atribuțiile domniei sale.

 41. Băi milițienilor, care-i problema cu postările alea? Că nu vrea război?

 42. Iti dai seama cum ar fi Romania daca G4 ar fi responsabila de libertatea de gandire si exprimare…

  • Comunism cum sa fie ? Dublu standard. Tot ei făceau articol acum câteva zile despre nu știu ce lege care ingradea libertatea de exprimare:))

  • Senzational. Dupa cum se vede esti liber sa te exprimi si sa debitezi prostii aici. Din fericire esti un nimeni. Din pacate cucoana aia pregateste noii ofiteri ai armatei romane, o mica diferenta. Nu crezi?

  • Nu are legătură cu libertatea de exprimare. Dacă era doar o dna oarecare de la aprozar putea spune orice. Dar dacă ocupi o funcție într-o instituție trebuie să te abții de la anumite comentarii ( funcționarii publici chiar sunt obligați). Poți să deduci ( pentru deducție ai nevoie de intelect) ce se întâmpla dacă președintele sau premierul posta asemenea idei delirante? Dacă vrea faimă și glorie ar trebui să-și dea demisia.

 43. Ok… Pe viitor are fi bine mai întîi să gândești și apoi să vorbești! vezi ce se întâmplă când vorbești fără să gândești?

  Nu este vorba de cenzură ci de faptul că un cadru didactic de la ”Universitatea Națională de Apărare Carol I” livrează fake news pe pagina de Facebook. Deci cineva care pregătește viitoarele cadre militare ale Armatei Române face apologia unui stat agresor și bate câmpii cu sau fără interes. Sau poate din prea multă prostie… La cum s-au obținut în România titluri universitare în ultimele decenii ar mira pe cineva?

  Deci… Citești, tragi concluzii prin analizarea informațiilor și apoi poți să-ți dai cu părerea! Cam ce idee crezi că-și fac despre tine cei care văd că vorbești fără să gândești?

  P.S. Îmi cer scuze dacă postarea vine direct de la Dna. Conferențiar Universitar (sub acoperire wink, wink :)), de la vreun membru de familie sau altă persoană interesată s-o albească pe Dna. Conferențiar. Noi ne batem capul aici cu comentarii idioate în vreme ce ar trebui SRI-ul să-și bată capul cu astfel de personaje… Fiat lux!

 44. hopaaa , s-au activat sputnikarii si sosocari de la aur-de-la-rusi … usurel baieti si fete .. rubla nu mai e ce a fost .. si vodka e embargou

 45. Mai schimba placa, sarantocule.

 46. Asta e Romania „democratica” in care traim. Daca ai alta opinie decat ceea ce e „politic corect”/directia turmei la un moment dat, esti executat. Tot romanul trebuie sa devina frate de cruce cu Zelensky, altfel e de rau!
  Rahat de tara….

 47. Admirația pentru Zelenski e obligatorie iar libertatea de exprimare, doar pentru opinii conforme exigențelor g4media.

 48. Sincer, multumesc g4media pentru articol, daca nu aparea nici nu as fi stiut ca mai sunt oameni cu scaun la cap in tara asta, unii chiar prin MAPN! Libertatea de expresie politica nu este negociabila, sau s-a uitat (cam repede) de votul de saptamana asta din Parlament? Vrem sa ajungem ca in Rusia, 15 ani de parnaie pentru opinii divergente de alea emanate de Ministerul Adevarului sau de Partidul Unic Neobolsevic (PNL-PSD)?

 49. Asta e universitatea aia unde isi fac doctorate politicienii. Cu asa cadre didactice ce așteptări sa ai.

  • E drept că fiecare avem dreptul la opinie dar duduia asta lucrează într-o zonă sensibilă ,e in slujba Statului și meseria ei e legata chiar de subiectul asta(prea strâns chiar și prea sensibil).Daca era doar un comentator de pe margine,era altceva !Cred că trebuie deschisă o anchetă,sa descindă procurorii și SRIul pt că e foarte grav.Cati din profii de acolo nu ar avea opinii din astea sau mai rău,pro Putin și proRusia?Ce sa învețe viitoarele cadre militare de la oameni care atât pot judeca și care înțeleg realitatea în felul ăsta ?Ce discuții or avea ei cu studenții la ore ?Ai învața că trebuie sa depui armele și că doar p******a neinstruita trebuie eventual să moara la datorie apărând oligarhi ca Voiculescu și Năstase ori Ponta ?
   Dacă era în SUA tantica asta nu mai dormea acasă în noaptea asta !Ar trebui sa ziceți merci că mai există câte un prost că asta care spune ce crede !Așa va dați și voi seama ce învață viitorii ofiteri,ce atidine prind din școala și cum gândesc bugetarii de lux din armata română !
   Ce dovezi mai bune vreți ?Sa iasă ca la vot peste 50% din ei și să facă declarații similare că sa vă convingeți ?

 50. Pasărea pe limba ei piere. Și profesoara ar trebui demisă . Ucrainenii și Jelenski sunt niște eroi. Femeia face parte din oculta mondială. Nu ne pricepem noi.

  • inainte sa il faci erou, cauta te rog pe goagal, batalion azov, cauta si pe youtube, ca o sa gasesti documentar facut de televiziuniile germane in anii 2014-2015, despre ce se intampla acolo, si o sa vezi total altfel toata treaba ce se intampla acolo.

 51. vai, dar ce surpriza.
  dar e plin trolli putinisti in coalitia solidia din guvern si parlament.
  doar ca merg pe burta acum. nu sunt in localitate.
  l-ati vazut cumva pe ciolacu sau pe gorghiu sa spuna ceva clar despre putin si rusia?
  totul e ambiguu, neclar, iar ministrul culturii pzd de la can can il promoveaza pe putinistul misticoid dan puric la teatrul national.

 52. Cum adica guvernul a inchis site-ul aktual24.ro? Dar cine dracu se crede rahatul de guvern? Pe ce considerent legal a facut-o?

 53. Nu-i nimic, insist:
  Îți dai seama cum ar fi fost Armata Română dacă nu ne luau în NATO?!!!

 54. Jigodie putinista!

 55. De unde stiti ca nu are dreptate? Si e normal sa aibe libertatea de opinie.Noi avem acces doar la informatiile cu care ne bombardeaza zi de zi.

 56. Trebuie retrogradată și dată afară. Spun retrogradată ,pentru a nu fi pensionată cu pensie nesimțită, cu toate că este, nesimțită.

 57. Buna treaba, prefesoare în strategii geopolitice la academie cu vederi rusofile în viața privata, la facultate predă cu totul altceva.


 58. Iar ptr doamna din articol, susțin (cum ar zice unul)

 59. … plötzlich, am vazut cu coada ochiului ca a zburat un „l” cand zbura mesajul.

 60. Cum dreaq a ajuns t3rminata asta profesoara la o universitate ce tine de ministerul apararii?!
  Cum e posibil ca un coleg al „distinsei” sa faca presiuni la orice entitate de presa sa retraga articolul?!
  Cand o sa intelegem ca votand si acceptand aceste mizerii politice care in 30 de ani nu au facut altceva decat angajari de sinecuri si de d!strus! , furturi si alte marlanii in interes propriu.

 61. Libertatea de exprimare – protejată de art. 10 din Convenție – constituie unul dintre fundamentele esențiale ale unei societăți democratice, una dintre condițiile primordiale ale evoluției sale și ale dezvoltării fiecărei persoane. Sub rezerva art. 10 § 2 din Convenție, aceasta este permisă nu numai în ceea ce privește „informațiile” sau „ideile” acceptate ori considerate drept inofensive sau indiferente, ci și pentru cele care rănesc, șochează sau neliniștesc: acest lucru este impus de pluralism, toleranță și mentalitate deschisă, fără de care nu există o „societate democratică”.

  • Este ca si cum președintele româniei vorbeste ziua cât de bun e nato dar noaptea ii lauda pe ruși.

  • @Interesant – Hai, mai lunaticule (tu esti ala cu elucubratiile pe aici pe la comentarii), ca nu era asa de greu sa spui si ce contine aliniatul urmator:
   2. Exercitarea acestor libertăţi ce comportă îndatoriri şi responsabilităţi poate fi supusă unor formalităţi, condiţii, restrângeri sau sancţiuni prevăzute de lege, care constituie măsuri necesare, într-o societate democratică, pentru securitatea naţională, integritatea teritorială sau siguranţă publică, apărarea ordinii şi prevenirea infracţiunilor, protecţia sănătăţii sau a moralei, protecţia reputaţiei sau a drepturilor altora pentru a împiedica divulgarea de informaţii confidenţiale sau pentru a garanta autoritatea şi imparţialitatea puterii judecătoreşti.

  • @Interesant – Hai, mai lunaticule (tu esti ala cu elucubratiile pe aici pe la comentarii), ca nu era asa de greu sa spui si ce contine aliniatul urmator:
   2. Exercitarea acestor libertăţi ce comportă îndatoriri şi responsabilităţi poate fi supusă unor formalităţi, condiţii, restrângeri sau sancţiuni prevăzute de lege, care constituie măsuri necesare, într-o societate democratică, pentru securitatea naţională, integritatea teritorială sau siguranţă publică, apărarea ordinii şi prevenirea infracţiunilor, protecţia sănătăţii sau a moralei, protecţia reputaţiei sau a drepturilor altora pentru a împiedica divulgarea de informaţii confidenţiale sau pentru a garanta autoritatea şi imparţialitatea puterii judecătoreşti.**

 62. Uau, ce kitschig titlu: ”Puterea celui slab: tactici şi strategii de război hibrid împotriva ocupaţiei străine, oglindite în tradiţia folclorică a poporului român”. Mi-o si inchipui cum comenteaza cu ravna Miorita! Sigur, toata lumea are dreptul la libera exprimare, dar putin se gandesc ca daca taceau …

 63. A început vânătoarea de vrăjitoare.
  Ca și în pandemie, tot ce spuneai despre „sfânta mască” și despre „sfântul certificat verde”, era bine catalogat și îți primeai o grămadă de zoiae în cap de la „prostituatele” jurnalistice și „prostituații postaci”… :))
  Acum e la fel… Dacă gândești rațional primești etichete, ești cenzurat și dacă se poate ești chiar persecutat.
  S-a ales praful de certificatul verde… Nu te mai înfierează nimeni dacă nu-l ai sau dacă nu ești vaccinat, dar acum ordinul de cenzurare e pentru alt tip de discurs adică despre război, a cărui cenzură și persecuție se va dovedi, în timp, a fi la fel de inutilă și de ticalosă.

 64. Sa ai propria părere nu este nici o problema. Problema este atunci cind încerci și propagi minciuni și manipulări ordinare. Ai înțeles! Fi-me-ar scurta de voi !

 65. Ooo au aparut suveranistii. Care nici nu au citit doua carti in viata, nici gura nu le pute.

 66. Îmi vine să vomit numai când o văd pe madam scuipat asta

 67. Si baiatu asta drept si mandru l-ati starnit, saracu, abia gasise si el o fata sa il accepte (probabil de carton si aia) si l-ati trimis la munca.

 68. Mosule pai vad ca inca esti liber sa te exprimi si sa debitezi ineptiile aici. So?

 69. vă pierdeți timpul postacilor cu teorii sofisticate ! KGB ul trăiește pe mai departe ,stilul este același utilizat de pe vremea cînd era „școlit” cel care a dat foc lumii întregi ;
  mai trebuie făcut curat în 🇷🇴 de cozi de topor
  prin toate instituțiile…..

 70. SRI-ul este cu noi! Fata buna doamna profesoara!

 71. Libertatea de exprimare e garantata de Constitutie.
  In baza acestei garantii doamna halbaiulia e libera sa se angajeze in armata rosie daca se simte atasata valorilor pe care le promoveaza.
  Dar se vede ca Apararea Nationala e varza daca plateste la vedere, persoane care empatizeaza cu dusmanul declarat.
  Tovarasa nu-i atat de proasta cat ne-ar placea sa credem. Cum necum are scoala. Ceea ce inseamna ca ce face nu face din prostie ci indeplineste o misiune. Iar misiunea asta nu e de la MAPN (nu al Romaniei). SRI doarme in papuci in timp ce agenti platiti pentru dezinformare si diversiune umbla liberi si isi fac de cap la lumina zilei.

 72. Uite cum a mai deconspirat g4media un dușman a popuruli cu origini nesănătoase și care își permite să aibă opinii. Felicitări gaz4media. Cine are curiozitatea și răbdarea să viziteze o bibleoteca și să citească articolele din anii 1950, v-a fi uimit de asemănări.

  • Exagerezi ca să bagi ceață de camuflaj.Duamna asta cu păreri săltărețe este nepotrivita la locul unde face ce face.O Viorică care se miră și ea de ce spune de la înălțimea la care a ajuns.Are amețeli.😇

 73. Bai, libertate de exprimare ca libertate de exprimare, dar astora carora nu vi se pare nimic in neregula nu va pot dori decat sa ajunteti sa va trateze un doctor care crede doar in medicina naturista sau in samanism si pentru care medicina moderna e o scamatorie de tepuit oamenii… sau sa primiti educatie in biologie de la o persoana care nega evolutionismul… sau sa primiti educatie teologica de la un ateu care uraste insasi ideea de Dumnezeu… lista poate continua…

 74. Ce amuzant e cum ii apuca corectitudinea politica pe iubitorii de Putin! Ce ironie!

 75. Potacei carora va pute „cenzurarea” opiniilor de genul asta… nu pot decat sa va doresc sa fiti tratati de „doctori” care urasc medicina moderna si practica samanismul sau, eventual, ca asta banui ca va va durea mai mult, sa va fie educati copiii/nepotii de un „preot” ateu care il uraste pe Dumnezeu… cam in situatia asta ne aflam, dar nah, daca nu vedeti nonsensurile, deh, cei 40% analfabeti functionali trebuie sa existe undeva…

 76. Bai, mai usor cu cenzura.De aia am iesit in 89.

 77. Libertatea cuvântului în armata oricărui stat serios și cu democrație stabila merge până acolo unde nu compromite apărarea țării. Doamna ce nu se poate abține să scrie păreri în Facebook este bine să i se recomande participarea la difuzare de rețete culinare pe YouTube și să lase militarii să învețe ce trebuie în cazul agresiunilor războinice făcute de Putin. II doresc o pensie mică și lungă. 🤭

 78. @ Mosu
  „Si care-i problema?”

  Alaturi de alte aspecte, pentru mine cea mai mare problema este cu telefonul dat sotiei redactorului sef:

  „Alexandru Cristian, un coleg al profesoarei de la Universitatea ”Carol I” a sunat-o pe soția redactorului șef al G4Media.ro, cu mesaje de intimidare, încercând să oprească publicarea materialului. Contactat de G4Media.ro, Cristian a admis că a sunat la soția redactorului șef, dar a negat că ar fi amenințat-o. Touși, nu a reușit să explice ce anume intenționa cu acest telefon.”

  Universitatea Națională de Apărare Carol I nu are nimic de comentat ???

 79. O comunista rusa. Cam multi hauristi comenteaza pe aici 🙂

 80. Gaoaze4Media! Sa va fie rusine! Voi si cu Inchizitia!

 81. Niste opinii interesante ale dnei Popescu , dansa
  urmareste strict faptele si cui servesc acestea , cine e beneficiarul.
  Si eu zic ca s-a vrut acest razboi de catre unii ,
  altii decat rusii. Lucrurile se discuta si acum in termenii acordului de la Minsk. De ce acum , dupa atatea distrugeri si pierderi , si nu atunci cand Ucraina era intreaga si neatinsa ? O intrebare
  pe care trebuie s-o punem foarte lucid.

 82. Nu cred ca mai este proffesor universitar la academie.. Nimic rau de rusi in intelectul ei .. Pentru aceasta propagandista … victima este problema nu kriminalul de la kremlin !!! Eliberati-o de functie sa se poata exprima .. mai are putin si aplauda in fata ambasadei rusiei..INCREDIBIL .

 83. Ce este cel mai trist în analiza d-nei profesoare, trecută prin băncile școlii românești ante decembriste, e faptul că nu poate concepe ca o țară să lupte pentru teritoriile pierdute chiar și în inferioritate militară. Și da, Facebook este spatiu public și tot ce postezi îți afectează viața publică mai ales dacă ești profesor. MApN ar trebui să ia măsuri mai ales că postările Dnei profesoare sunt in contradicție cu strategia Nato, cei care ne apără granița efectiv.

 84. Femeia asta preda geopolitica si securitate nationala? Ea ii pregeste pe oamenii din cadrul MApN? DOAMNE CE MEME! RIP pentru inteligenta doamnei. Generatii de copy + paste cu 0 pregatire din cadrul MApN.

  • Nu-i asa! Dumnezeu nu are ce cauta aici, el este ascuns, de 2000 de ani. Ateii spun ca a fost inventat pentru prostovani!

 85. Nu vă supărați , dar se pare că nu vă înscrieți în linia trasată de forțele binelui de pe planetă . Numai ei știu ce este bine pentru toți trăitorii planetei .

 86. Daca vrei sa fii credibil Spune cine este ,,soția redactorului șef al G4Media.ro”., cu nume si prenume.

  • Tu esti din-aia de voiau sa vada numele mortilor de covid?

  • Wow, tu nu?
   Te increzi in partidul si conducatorul iubit?
   Nici nu ma mira n.ai inteles nimic din ce a zis dna Popescu. Esti ceea ce se numeste analfabet functional, adica poti citi dar nu intelegi nimic.
   Dar stai linistit dupa cum se vede p,aici nu esti singurul!
   P.S. Sper ca te.ai inrolat sa aperi poporul ucrainean si democratia!

 87. Doamna in cauza are opinii personale ,iar daca statutul profesiei îi permite să și le exprime nu vad nicio problema .Nu sunt de acord însa cu faptul ca cea in cauza se erijeaza in aparatorul poporului ucrainean și al victimelor razboiului din Ucraina ,caci nu are aceasta calitate.Ea e cetatean român aflat departe de teatrul de lupta si nu are niciun drept sa se pronunte in locul natiunii si poporului ucrainean ,a autoritatilor legitime ale acestei tari asupra chestiunilor care tin de dreptul lor de decizie, in virtutea independentei si neatarnarii pe care o proclama în fața statului rus. Pe presedintele Zelenscki are autoritatea și dreptul sa-l judece doar poporul ucrainean și nu doamna profesor ,care îsi aroga nejustificat acest drept.În fond statul rus si regimul Putin sunt agresorii , ci nu ucrainenii,dar doamna profesor nu sufla o vorba despre acest lucru si despre ororile si actele barbare comise de statul agresor Rusia,care a încalcat orice norma de drept international, omorand deliberat civili,inclusiv femei si copii.Iar în privința calificării unui batalion al armatei ucrainene ca fiind nazist,se vădește ca doamna cu pricina nu are proprietatea termenilor și a luat-o cu totul razna,împartasind retorica lui Putin .Nazism nu mai exista ,a fost o data in Germania,chiar legitimat politic, dar in alta lume nu mai exista.Poti vorbi in cel mai rau caz de fascism,dar nici asta nu are corespondent in realitatea cu pricina.

 88. Doamna in cauza are opinii personale ,iar daca statutul profesiei îi permite să și le exprime nu vad nicio problema .Nu sunt de acord însa cu faptul ca cea in cauza se erijeaza in aparatorul poporului ucrainean și al victimelor razboiului din Ucraina ,caci nu are aceasta calitate.Ea e cetatean român aflat departe de teatrul de lupta si nu are niciun drept sa se pronunte in locul natiunii si poporului ucrainean ,a autoritatilor legitime ale acestei tari asupra chestiunilor care tin de dreptul lor de decizie, in virtutea independentei si neatarnarii pe care o proclama în fața statului rus. Pe presedintele Zelenscki are autoritatea și dreptul sa-l judece doar poporul ucrainean și nu doamna profesor ,care îsi aroga nejustificat acest drept.În fond statul rus si regimul Putin sunt agresorii , ci nu ucrainenii,dar doamna profesor nu sufla o vorba despre acest lucru si despre ororile si actele barbare comise de statul agresor Rusia,care a încalcat orice norma de drept international, omorand deliberat civili,inclusiv femei si copii.Iar în privința calificării unui batalion al armatei ucrainene ca fiind nazist,se vădește ca doamna cu pricina nu are proprietatea termenilor și a luat-o cu totul razna,împartasind retorica lui Putin .Nazism nu mai exista ,a fost o data in Germania,chiar legitimat politic, dar in alta parte din lume nu a existat si nici nu mai exista.Poti vorbi in cel mai rau caz de fascism,dar nici asta nu are corespondent in realitatea cu pricina.

 89. Da Mosu, de acord, e libertate de exprimare. Dar nu din postura de profersor la Universitatea Armatei Romane! Crezi ca Putin e cool, NATO e naspa, Zelinsky e bulangiu, etc, e dreptul tau. Dar atunci ai suficineta verticalitate si da-ti demisia din universitatea care pregateste viitoare trupe NATO, devino blogger sau infuencer, si poti sustine chestii de 10 ori mai senzationale decat Simion si Shoshoaca la un loc. Ca lui Simion nu tin minte sa-i fi contestat cineva libertatea de exprimare.

 90. Delict de opinie … rusinos !

 91. Acuma intelegeti ca UE vrea sa ne luptam cu ursul in fundul gol?
  Egalitate de sanse, 50-50 procente barbati- femei pana ieri, daca se poate!
  Ursul are nevoie de carne pe tun!

 92. Chiar acum la ora 22:30 (cu aproximatzie) la televiziunea mogulului (LOL) .. scãpat la rusii mai mici aka sârbi,a fost difuzat un „documentar exploziv”,în care era atacat Zelensky si în care erau preluate toate sopârlele propagandei rusofile.O sopârlã a fost despre soldatzii ucrainieni de pe insula serpilor,care se credea cã au fost ucisi,dupã care s a constatat cã au fost doar capturatzi (cã au mintzit,cã au fost ucisi),cã imaginile cu bombardarea Kievului sunt falsuri si câte si mai câte spãlãturi în stilul RT si RTV . Când sunt imagini cu blocurile bombardate din marile orase ucrainiene (inclusiv Ucraina),cu atrocitãtzile rusnacilor,cu uciderea jurnalistilor americani în împrejurimile Kievului,cu civili neînarmatzi .. mitraliatzi de rusnacii mafiotului de la Kremlin.RTV=mizerie

 93. Intre timp Zelenski face turul parlamentelor occidentale cu discursuri după care ies senatorii plângând și spunând ca „trebuie sa luptăm”. Eventualul teatru de război fiind România și Polonia, nu SUA sau Bruxelles.

 94. Inclusiv Kiev

 95. Avem destule trompete ale Moscovei și o grămadă de trădători cu influență în aparatul statal la toate nivelele.
  Acesta este doar un caz bizar care iese in evidență, dar suntem în general destul de „penetrați” mai ales în instituțiile de forță.
  Să nu ne îmbătăm cu apa chioară!
  Când vedem că parlamentul incriminează delictul de opinie trebuie sa ne punem serios problema că suntem politic pe aceași axa cu Moscova.

 96. Ar fi cazul ca instituțiile statului chiar să-și facă treabă pentru care sunt plătite. Nu m-ar mira să fie vorba de ceva mult mai grav. Cât despre autoritate morală în fața unor studenți care trebuie sa învețe cum se apară interesele României, e clar că nu mai este cazul .

 97. Am facut un comentariu dar nu mi l ati publicat.De ce?

 98. Umblă vorba prin încăperi secrete din Moscova că unul dintre primele gesturi de delimitare de putin, după căderea acestuia, ar trebui să fie sacrificarea unor agenți străini și instigatori din țările vecine Ucrainei, inclusiv România. Așa, ca dovadă de bună credință.
  Sunt curios dacă o să cuprindă lista și o anume persoană publică ce tot comentează pe aici, sub un nume fals, evident!
  Ce să zic, băieți, dacă aveți încredere în victorie, continuați cu subiectele impuse. Dacă nu, poate vă gândiți să vă retrageți în glorie până veți fi „pensionați” anticipat, obligatoriu.

 99. Luând în considerare faptul că am avut un ministru și vicepremier că Gabi Oprea duamna are toate șansele să prindă un post de secretar de stat sau de ce nu ministrul apărării (ne aliniem trendului ) la următoarea remaniere. Băieții știu de ce.

 100. Are dreptate doamna. Multe vieti puteai fi salvate, multe drame si distrugeri materiale nu ar mai fi avut loc. Insa adevarul ii supara pe cei care vor razboi cu orice pret.

  • @Jeo.
   Pai, cine a inceput razboiul, b o u l e n e ?
   Poate ar trebui sa fugim cu totii din calea lui putin sau sa-i asternem covor rosu, r u s n a c u l e?

  • @Jeo – Mda, si totul sub „auspiciile binevoitoare” ale rusiei, nu-i asa? Exista si dreptul unei natiuni la autodeterminare, poate nu stii.

 101. Băi, dar proști mai sunteți! 😆

 102. Daca si in Armata vom avea nebuni educati de alti nebuni atunci ar trebui sa emigram cu totii. Stiu aia care fac cozi la pasaport de ce fac cozi. Inteleg un profesor la o scoala de alt profil sa fie eventual conspirationist dar la Universitatea ” Carol I”? La asemenea profesori ar trebui sa intelegem ca soldatii vor actiona doar la comanda lui Carol I? Si apoi amenintari? Probabil ar trebui dati in judecata. Vai de sarmana asta de tara.

 103. Cateva dintre ideile pe care le expune doamna public, le-am gandit si eu, dar nu le-am spus pentru ca nu e momentul potrivit.

  Intrebarea mea era daca s-a schimbat intre timp regimul din Romania, daca e mai nou ca cel din China, sau din Rusia, sa stiu sa tin totul pentru mine.

  Multumesc anticipat trollilor pentru raspuns.

  • Esti liber sa faci ce ti se spune

  • @ 🕊

   Acum vreo 2 zile declarai sus si tare ca respecti toate legile din Romania si ca o faci din convingere. Acum, bag de seama ca te simti oprimat de legile alea si suferi in tacere.
   E vorba cumva de 2 neuroni care se activeaza cite unul singur la orice moment dat ?

  • Doi neuroni mai ai tu si aia prajiti. Nu ai inteles, eu ma informam sa stiu. La fel ca datile trecute, eu vreau sa stiu ce am voie sa spun, ce nu am voie sa spun, sa-mi pastrez libertatea. Tin foarte mult la ea. Nu vreau la puscarie ca spun una sau alta. In fond cui ii pasa ce mai am eu de spus in lumea ta progresista si dafaimatoare?

 104. Jos cenzura! Daca ne mai luati si asta chiar am ajuns ca Rusia.
  Cine decide ce e fake news si ce nu?
  Nu stiu ce linkuri a postat doamna dar ce zice are sens.
  Zelensky ar trebui sa se multumeasca cu teritoriul de la vest de Nipru si sa nu ne mai bage in problemele lor.
  Da, e in interesul Rusiei sa continue criza iar Zelensky ne indeamna sa bombardam pentru pace.

 105. multe marionete rusofile in spume și prin armată , le-a tăiat cotizația șefu comunist

 106. Tocmai ma interesam cum sa devin voluntar în armata dar dupa lecturarea acestui material cred ca î-mi trebuie timp de gândire .Sunt curios:doamna are pasaport ?Sau a facut programare la urgentă?

 107. Sa fi fost in Occident, cucoana ar fi zburat din functie imediat. E vorba despre PRINCIPII, iar astea nu sunt discutabile in niciun fel. Asta se intampla in Romania, cand in functii importante ajung orice neispraviti. Ganditi-va ca individa e cadru didactic intr-o institutie academica militara. Va dati seama cata carte stie si cata logica are? Ce poate sa-i invete asta pe studenti?

 108. are dreptate această doamnă
  un lider responsabil și matur/echilibrat emoțional ar spune stop
  el are posibilitatea/prin negociere acceptare condiții/dar nu uzează de ea
  în felul ăsta se face vinovat de pierderile de vieți care ar putea fi evitate
  în schimb postează pe social media clipuri de parcă ar fi în continuare un simplu actor și nu un conducător de stat
  asta denotă labilitate din spectrul psi/teribilism juvenil neadecvat inacceptabil și periculos ptr cineva cu vârsta și funcția lui

  • vin cu 3 malaci sa te batem , si incepem sa-ti dam .. si tu sa negociezi cu noi .. da?
   … doamne, de unde mai iesiti ….

  • andrei

   v.am răspuns amplu dar postarea nu s.a afișat/nu știu din ce motiv
   redacția?

 109. Dănuleț a fost dat afara din magistratura pt niște postări aiurea, madam care face propaganda rusa ce ar merita?

 110. Sa fie sancționată disciplinar și amendată.Daca e „ocultista” și nu e îndepărtată din „scheme”.

 111. In tot cazul,cu logica stati bine…ziceti ca unii,pozati langa portretul lui Antonescu,sunt „pro-rusi”…adica,Antonescu-„pro-rusi”?!!! Am vazut ca in Ucraina,Stepan Bandera are statui,nume de strazi,chipul lui apare pe tricouri,lozinci etc.la mitinguri …Babi Yar,Regimentul Azov n-au existat,nu mai exista ?Macar incercati sa nu dati impresia ca ne credeti prosti pe toti…oricum,va multumesc,fara voi n-as fi stiut despre faptele relatata de aceasta doamna,voi mai citi o data articolul,va felicit

 112. @A310 apăruși ? Scri direct din ambasada ”operatiunii genocidului special” ? Că lumea nu-i atât de bună precum minte am văzut exemplul rusiei. rusii au ajuns ucigași de copii nou nascuti, batrani, bolnavi, copiii si oameni nevinovați . Dumnezeu va pregăti un iad special pentru cei care au planificat si pus in executie ”operatiunea speciala”.

 113. narmalitate ruseasca ?

 114. E plin de postaci „pricepuți” care gândesc cu partea de sub centură.

 115. E dulce „halvița” lui Zelenski?

 116. Unde au fost toti acesti comentatori in timpul celor 2 ani in care presedintele rânjea si ne spunea cu dintii inclestati ca un partid si simpatizantii sai trebuie eliminati? Poate poatarile apartin simpatizantilor sai.

 117. Are perfecta dreptate. Sunteti niste slugi voi , toti ziaristi. Tonomate cum bine v-a zis Base.

 118. D-na este cadru universitar, pregateste ofiteri romani intr-o tara NATO, tara care alaturi de alte tari NATO trimite armament Ucrainei si își permite sa faca strategii militare in favoarea dusmanului Ucrainei si al nostru, pe retele de socializare.
  Va imaginati daca maine suntem atacati de rusi, individa asta e prima care ne tradeaza.
  Din pozitia ei, nu trebuie sa abordeze subiecte sensibile legate de siguranta nationala pe retelele de socializare. Din toate materialele publicate se vede bine ca propaganda pro rusa.
  Daca se intampla asta in vest, ar fi fost data afara imediat. Una este sa participi la o dezbatere pe platoul TV si sa faci scenarii de tactici si atitudini si alta sa scrii pe retele de socializare, sa influentezi un curent.

  • Fii liniștit…. ăsta stă în alte poziții 🤭🤭🤭 nicidecum în poziția să facă strategii militare.

 119. Decât o alta patachina, care probabil a fost ridicată de vreun dragnea🤢🤢🤢…..

 120. „Profesoara” asta care ‘pregateste’ ‘armata’ romana este o explicatie vie a furtului de combustibil de la ‘aliatii’ americani.
  Problema cu armata romana este de fapt mult mai grava. Ei de fapt au dovedit intotdeauna ca sint tradatorii si jefuitorii propriului popor.

 121. Citind CV ul doamnei, imi indica destul de clar ca e infipta acolo sa joace pentru vladi. Termina medicina apoi reprezentant medical al unei firme care vinde aparatura medicala in Africa de vest, dupa care hop trece pe parte de siguranta nationala cu masterate la SRI, ajunge sa predea la facultatea MAPN geopolitica. Daca ma uit la fizionomia d-ei, aduce cu cea a cetatenilor rusi.

 122. Individa asta are exact acelasi narativ ca Moscova. Il acuza pe celalalt de ceea ce ei intentioneaza sa faca.
  Acum se intensifica propaganda rusa pe subiectul -arme chimice si biologice pe teritoriul Ucrainei; sa ne asteptam ca Rusia le va utiliza?!

 123. O „conserva” a inamicului (da, rusia e stat inamic pentru Romania), cu asemenea puncte de vedere, intr-o unitate de invatamant superior a Armatei Romane, ar trebui sa fie o preocupare majora, pentru DGIA. Sau ar fi trebuit sa fie o preocupare majora, pana acum, ca sa nu se ajunga aici.
  Razboiul din Ucraina ar fi o ocazie buna sa ne facem curatenie in ograda.

 124. Cine nu gândește că noi e împotriva noastră, nu? E incalificabil ce a făcut Putler. Dar că să fii obiectiv trebuie să dai la o parte sentimentele și să vezi situația cu alți ochi. Dacă NATO s-ar baza in deciziile lor pe sentimente, sigur azi am fi privit focuri de artificii nucleare. Zelenski e un erou, dar Ucraina musai azi trebuia să între în NATO? Poate că azi ar trebui să evite războiul și să intre mâine. Că nici Putler nu e veșnic.

 125. Doamna in cauza are sau nu si calitatea de cadru militar? Daca da, nu se conformeaza statutului cadrelor militare? Danileț a fost exclus din magistratura pentru mai putin.

 126. Madam Cratiță a omis sa-si ia Climenium ! Multe idioate mai gasesti pe la noi. Poate cu ucrainienele venite mai imbunatatim si noi ADN ul poporului roman !

 127. Fi-ți-ar scârbă de gramatica pe care o utilizezi!

 128. Bai moșule, tu nu stii ce inseamna libertatea de exprimare. Libertatea de exprimare inseamna sa spui lucruri adevărate și corecte, NU MINCIUNI SI DEZINFORMARI. Așadar, libertatea de exprimare, nu inseamna sa spui prostii sau sa bati câmpii adica, să mănânci ca_cat, așa cum fac unii.

 129. Respectiva ar trebui sa între URGENT în vizorul SRI! O astfel de individa nu are ce cauta în orice are legătură cu Armata Romana. Dacă are astfel de idei e libera sa și le exprime dar nu ca plătită de ceva ce aparține Apărării Naționale. URGENT AFARA!

 130. Avem o mare problemă cu astfel de ”cadre” care nu numai dezinformează dar dovedesc o crasă neînțelegere și lipsă de cunoștințe tocmai în domeniul în care predau. Și mai grav mi se pare nesimțirea agresivă, prin care se simt îndreptățiți să intervină telefonic, prin amenințări, pentru oprirea publicării acestei știri. Cei care ridică problema dreptului la opinie – un drept inalienabil pentru care trebuie luptat se pare zilnic – ar face bine să se gândească la contradicția care este bătătoare la ochi intre opinia personală a femeii și deontologia pe care ar trebui s-o respecte ca și cadru didactic, cu mare accent pe valorile siguranței statului. V-ați gândit, cam ce poate perora ființa asta la ore, dacă public explică asemena bazaconii, care sunt orice altceva, decât cunoștințe solide a materiei predate ? Putem să ne permitem luxul ca astfel de ”opinii” să fie oficial predate, într-un loc în care se pregătesc cei care vor asigura apărarea țării ?

 131. Rusul e un fel de cuc. A dat buzna în cuibul altora lăsând în urmă ouăle proprii. Puii ieșiți din ouăle lor le-a făcut viața amară celorlalți alungând-ui din cuib. Cam asta fac și acum în Ucraina și sunt priviți cu mândrie și interes de cei plantați prin alte cuiburi.

 132. Nu vrei tu sa o iei in directia Siberia? Dar nu uita, ia-i cu tine si pe im.be.ci.lii postacii platiti ai USR ca tot le e dor de Stain si Beria!
  G4Media, felicitari, tocmai ati dovedit inca odata ca si voi, ca si Uniunea Scursurilor din Romania il aveti pe Stalin si pe Beria in suflet si apucaturi!

 133. Doamna are un punct de vedere realist și foarte lucid. Eu unul sunt de acord cu ce spune. Care o pune la zid pentru părerile ei personale este un cap pătrat cu mintea în colțuri.

 134. Madam Popescu e libera si nestingherita sa posteze toata propaganda Rusiei in spatiul public cu toate ca e evident ca are portofelul plin de ruble ! Asta in timp ce un inalt judecator care s-a opus public modificarilor toxice ale legilor justitiei este suspendat din activitate din cauza unor filmulete in care mima niste miscari de karate !

 135. O multime de idi… comenteaza ca statutul de cadru didactic la universitatea armatei nu are legatura cu ce face pe Facebook sau in rest , ca bla-bla libertatea de exprimare. In spiritul acestor comentarii ar insemna ca nu ar avea legatura nici cu faptul ca doamna ar putea sa fie in timpul liber si spion rus .Ce are una cu alta !!??
  Cu indivizi ca aceasta duduie pregatim noi viitorii militari , cu specimene ca ea vrem sa aparam țara .

 136. A mânca căcat ,nu înseamnă libertate de exprimare…

 137. In 2022 nu trebuia sa se ajunga la razboi! Trebuia evitat prin orice mijloc.

 138. Intre toti „patrihotii” care comenteaza aici mai lipseste unul care sa propuna sa fie trasa pe roata in Piata Unirii din Alba Iulia.
  Oare presedintele tarii era in timpul liber atunci cand instiga poporul impotriva unui partid? Sau lui i se permite? Halal societate civila ramasa in evul mediu!

 139. Tot statul roman e infestat de agenti ai Rusiei, nu e de mirare ca Romania nu a luat atitudine contra corporatiilor rusesti si oligarhilor.

 140. Sunt convins ca 90% dintre comentatori au citit doar titlul articolului. Întreb, părerea doamnei despre Insula Șerpilor este corectă? Practic ucraina i-a făcut cadou rusiei o bază la 40 km de Baza NATO de la Kogălniceanu.

 141. Mosule,

  cenzura e o chestie mai complicată nu e un refren de slagar !
  Rumegătoarea de mai sus, ori e handicapată – ori face parte din Coloana a 5-a a vecinului !!

  Din ce văd în ultimele zile, tot mai multe conserve ruginite ale Kremlinului au sărit *la bătaie* pentru diurna ce o primesc din Est… Penibil !
  Celor lipsiti de mijloace oneste de subzistentă – sau nu le ajunge pensia KGB, le urez pe această cale… Bon apetit !!!

  Paka !

 142. Rusia intra cu armata peste alt stat suveran, omoară civili și copii.
  Concluzia: aia erau domne de vina.
  Mă opresc aici că e deja amuzant.
  Moarte lui Putin și, cat trăiește, rușilor in general…

 143. Ce s-au basicat vitejii de canapea. Nu o sa mai doarma omul la noapte ca nu sunteti de acord cu el.

 144. Madama asta este susținută de Ion Cristoiu. Un alt agent al Rusiei. Madama lucrează la o școală care are regim de unitate militară. Iar asta înseamnă că are grade. Cum are și nesimțitul care a dat telefoane. Asa ca se supun amândoi regulilor și regulamentelor militare. E de de sperat ca vor fi dați pe ușa afara.

 145. Multi nebuni mai Sint in Romania. De cei 14 000 de morti in Dombas in 8 ani, nu vorbeste nimeni.
  Mitica

 146. eu n-am văzut care sunt amenințările și dovada că profa aia a făcut ceva ILEGAL.

  „presiuni” nu e totuna cu „amenințări”, și nu văd nici o dovadă.

  in schimb văd postări . ok, are femeie părerea ei. intrați și combateti intelectual, argumentat.

  articolul ăsta e emoțional, demascare , fără probe juridice și fără dezbatere intelectuală. nu imi place, e tot un bolșevism, scuzati-mă.

  • „Femeia aia” e cadru universitar la Academia Militara, adica formeaza viitorii ofiteri ai Armatei Romane. Si cum ii formeaza: „in fata Rusiei, singura atitudine inteligenta este capitularea si abandonul”. Asta ii reproseaza „femeia aia” lui Zelenski ca nu a facut. Asta este armata pe care o doresti Romaniei? cu ofiteri fricosi si in pozitia ghiocelului in fata oricarei amenintari a Rusiei?
   „Femeia aia” nu are ce cauta la catedra Academiei Militare dintr-o tara NATO. Demisia sau demiterea!

 147. Dați-vă jos de pe biciclete, ca s-a rupt lanțul și voi tot pedalati

 148. Oare ce a zis atât de grav? Dacă îl critică pe Zelinski e propagandă rusă, dacă nu ești pro occident înseamnă că ești pro rus.

 149. de ce putinistii din romania nu au fost inca disponibilizati pentru piata muncii private?!

 150. Interesant faptul ca doamna si-a exprimat punctul de vedere prin argumente, dar este pusa la zid fara A i se combate macar unul din argumente.

 151. Sa ii spuna cineva ca nu se scrie cu verzale. Daca fauna ei o accepta e treaba ei, dar un om sanatos la cap nu tipa la cititori, decat daca e propagandist.

 152. Dovedit,fără tăgadă că : 1. pungașii noștri sunt mai cinstiți decât pungașii lor. 2. marele esckhok imobiliar, din capul satului ,urmat orbește în dublu standard,pas cu pas.3. ipocrizia să trăiască cu noi veșnic la putere, prin noi înșine!

 153. Javrelor useriste, cum era aia, ba, cu „sustinem libertatea de exprimare”? ‘ti-ai drq sa fiti…

  G4Media, ce ziceti, ba, nu exista nazisti in Ucraina? Toata presa internationala a scris despre nazistii Azov, care fac parte din Garda Nationala a Ucrainei, inclusiv tovarasii vostri de la ziare.com…

 154. Bravo ei, mi se pare normal sa fie si alte pareri nu doar a unora.

 155. Pai asta a spus si Biden de foarte multe ori, asta spune si Johannis.

 156. Cum era cu libertatea de exprimare, USERE4MEDIA? Lăturilor, așa se vede propagandistu cu card la oneghe, când vede doar o parte. Cum era cu panamapapers și actorașul de 2 bani care se învârtoșa la Romanica înainte să vină dementul comunist peste el? Aveți grijă pe cine apărați, papagalilor.

 157. pai daca eu am avut prefesori pa Gabriela Titeica,Marius Stoka,Grigore Moisil,……..e un geniu EU!!!multa prostie cu ,deplome,mai ales la ala mare ca bradu si prost ca gardu,care a atacat la CCR legea gravitatiei.vezi elitele politicii contemporane:Basescu T,Iohannis,…..Vanghelie M,…….Tatarcan R,Mata Hala…………………….etc