G4Media.ro

EXCLUSIV Ofițerul care a amenințat-o pe soția redactorului-șef G4Media.ro, cercetat de Parchetul…

EXCLUSIV Ofițerul care a amenințat-o pe soția redactorului-șef G4Media.ro, cercetat de Parchetul Militar. În acest moment, căpitanul Gabriel Cristian Alexandru ”nu are calitatea de suspect în cauză”

Universitatea Națională de Apărare (UNAP) ”Carol I” a transmis G4Media.ro că Gabriel Cristian Alexandru, căpitan angajat în cadrul acestei instituții, este cercetat de Parchetul Militar de pe lângă Tribunalul București și că, ”la acest moment, «ofițerul reclamat nu are calitatea de suspect în cauză»”. Pe 17 martie 2022, Alexandru a sunat-o pe soția redactorului-șef G4Media.ro, a făcut presiuni și i-a adresat amenințări în tentativa de a opri publicarea unui articol despre discursul conspiraționist de pe o rețea de socializare al unei colege din UNAP, conferențiarul Alba Iulia Catrinel Popescu.

În răspunsul trimis de această universitate subordonată Ministerului Apărării Naționale, se mai precizează că în dosarul penal se cercetează aspectul săvârșirii infracțiunii de amenințare și că, ”La finalizarea procedurilor judiciare, în funcție de rezultatul acestora, Universitatea Națională de Apărare va aplica măsurile prevăzute de Legea 80/1995, privind Statutul Cadrelor Militare”. Plângerea care a stat la baza acestui dosar a fost depusă la Poliție de soția redactorului-șef G4Media.ro, Cristian Pantazi.

Pe 17 martie 2022, cu câteva ore înainte de publicarea unui articol despre conferențiarul Alba Iulia Catrinel Popescu, căpitanul Gabriel Cristian Alexandru a abordat-o telefonic și prin mesaje SMS pe Carmen Pantazi. În timpul convorbirii telefonice, el a făcut trimitere la o știre despre o persoană din Rusia care a avut opinii anti-Putin și a fost găsită ulterior moartă într-un geamantan. Ulterior, căpitanul Alexandru a revenit cu un mesaj pe Whatsapp legat de articolul jurnalistic despre colega sa, scriind explicit: ”Nu vă băgați…”.

Ulterior, Cristian a negat amenințarea: ”Mă jur pe ce am am scump și pe copilul meu. Jur, nu am făcut nici o presiune. Sunt militar, nu am făcut așa ceva. Nu am amenințat-o. Nu e adevărat. Am sunat pentru că era vorba despre o anchetă jurnalistică. Este un domn la dvs. care dorește să scrie un articol despre o colegă a noastră despre o problemă internă a MApN și am luat cunoștință cu niște acte normative interne și voiam să dăm un punct de vedere”.

Articolul prezenta dovezi legate de faptul că Alba Iulia Catrinel Popescu, care predă în cadrul UNAP ”Geopolitică și geostrategie” și ”Studii strategice și de securitate”, a postat pe Facebook un val de afirmații anti-Zelenski și a răspândit teorii conspiraționiste despre războiul din Ucraina.

Tentativa ofițerului Alexandru de a bloca publicarea articolului a avut loc la puțin timp după ce reporterul G4Media.ro o sunase pe Popescu pentru a-i solicita un punct de vedere legat de aceste postări de pe rețeaua de socializare.

A doua zi, purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru, a declarat pentru G4Media.ro că ”prim-ministrul Nicolae Ciucă a cerut ministrului Afacerilor Interne anchetarea de urgență a cazului semnalat de publicația G4Media, privind amenințarea soției jurnalistului Cristian Pantazi. Totodată, premierul a dispus ca Ministerul Apărării să efectueze cercetările necesare și să ia măsuri cu celeritate.”

Referitor la postările conferențiarului Popescu, UNAP a precizat că ”opiniile personale exprimate de către conferențiar universitar doctor Alba Iulia Catrinel Popescu în spațiul online (…) nu reprezintă punctul de vedere al instituției în care își desfășoară activitatea și nici a statutului de cadru didactic;

Comisia nominalizată la nivelul U.N.Ap. „Carol I”, pentru investigarea aspectelor referitoare la publicarea pe platforma Facebook a opiniilor personale ale conferențiarului universitar doctor Alba Iulia Catrinel Popescu, a concluzionat că nu au fost săvârșite fapte care să impună aplicarea unor măsuri disciplinare.” Anterior, ca urmare a publicării articolului de pe site-ul G4Media.ro și a mesajelor de amenințare, ”în baza ordinului ministrului apărării naționale, Corpul de control și inspecție al MApN a efectuat un control operativ pentru verificarea modului de derulare a activităților specifice la nivelul Colegiului Național de Apărare/Universitatea Națională de Apărare Carol I.”

În luna mai 2022, G4Media.ro a publicat un alt articol, în care erau prezentate noi capturi de pe Facebook ale unor postări în care conferențiarul Popescu avea un limbaj rasist și injurios. UNAP nu a răspuns la întrebarea dacă acestea fac obiectul unei noi anchete disciplinare.

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

17 comentarii

 1. degeaba, e de ochii lumii

 2. ”Mă jur pe ce am am scump și pe copilul meu.”Asta da ‘atitudine’ de militar. =))

  • Ăștia sunt viitorul, cei care vor contracara invazia bolșevică și, viitori doctoranzi….

 3. Gunoaiele USListe, coruptii care ne jefuiesc de 33 de ani continuu

 4. Eu știam că voi toți din g4media sunteti ofițeri!😀

 5. Justitia nu e totuna cu dreptatea… Dreptatea ti-o faci singur, justitia ti-o face statul.

 6. MApN e o cloacă de paraziți.

 7. În acest moment, căpitanul Gabriel Cristian Alexandru ”nu are calitatea de suspect în cauză”….. e nevinovat saracatu de el….😈

 8. Parchetele militare actioneaza la ordin, trebuiau desfiintate, doar la razboi sa existe

 9. U N A P o cloaca de neispraviti care-si dau titlul de doctor unul altuia, pe baza unor „cercetari”.
  Da ce tot cercetati pe-acolo, trezirea, vreti doctorate? Faceti in economie, industrie, agricultura ca suntem la pamant in toate domeniile.

 10. Normal ca sugatorul de copeicii este sustinut de plopul sugator de copeiciiii , tradatorul din livada de sugatoriiiii de copeiciiiiiii

 11. Da , a fost foarte amenințată , cred că nici acum ni și-a revenit din sperietură . Este foarte grav că s-au făcut „presion” asupra câinelui de pază al democrației . Cine dreacu îi plătește pe acești așa ziși jurnaliști , și ce beneficii au după urma clămpaniturilor lor .

 12. Nu o să fie dispusay nici o măsură împotriva unui „cadru ” militar care spune , scuzată să fie expresia, și citită cu ghilimelele de rigoare- să moară copii mei . Așa personal in armată- așa armată. Cei ce au făcut armată sigur au auzit de expresia „avansat la apelul bocancilor”. Cam așa este și el. capitan, parcă.

 13. Aduceti-l de Dorneanu și Savonea sa rezolve problema individului . ” Acuzații neconstituționale. Pensii dublate / triplate/ înzecite, constituționale „.
  Clanurile din justiție , slugile politicienilor, alaturi de securiști fac legea în România.
  Iohannis doarme . Nu mai vede . Geaca roșie a aruncat-o.la gunoi .

 14. La astia dosarele sunt vinovate,pentru ca exista,nu faptasii din ele.Cel mult pe la banalele dezertari mai fac cate ceva,daca mai exista.Aceasta institutie, de cand s-a infiintat,hat hat,este supapa prin care scapa,în ultima instanta,mai toata lumea buna penala si în primul rand cei cu stele mari si multe.
  Apropo,a facut cineva vreo analiza a activitatii instantelor militare si a raportului dintre procurori si judecatori in functie de volumul de activitate?Eu cred ca judecatorii militari sunt,pe salarii uriase,raportat la volumul de munca al judecatorilor civili,în somaj tehnic la locul de munca.Dar nu conteza,important este sa raspunda la ordin.Daca trimite dosarul la cimitir sau îl aduce la lumina dreptatii,cum rar se întampla aceasta din urma varianta.In orice caz,parchetul militar este marele cimitir si a dovedit,de-a lungul timpului,ca este marea slabiciune a statului roman.Este locul unde legile,de regula,se fac „țăndari”. Aici gura dreptatii striga în pustiu.

 15. Cercetat de parchetul militar înseamnă ca a scăpat, parchetul militar nu are treabă cu justiția, ci cu mafia!

 16. O mare labareala, normal ca Alba Iulia și bărbatul ei vor fi inlocuiti din funcție și vor fi puși într-un departament cu un salariu mai mare, poate și grad, dar undeva unde nu poate sa mai vorbească.