G4Media.ro

EXCLUSIV Eugen Teodorovici i-a cerut președintei Fiscului să-l înlocuiască pe Ionuț Mișa…

EXCLUSIV Eugen Teodorovici i-a cerut președintei Fiscului să-l înlocuiască pe Ionuț Mișa de la șefia Direcției Mari Contribuabili până la finalul lunii aprilie dacă nu emite deciziile de restituire a taxei auto

Ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, a declarat miercuri pentru G4Media.ro că i-a cerut președintei ANAF, Mihaela Triculescu, să-l schimbe de la șefia Direcției Mari Contribuabili pe Ionuț Mișa până la finalul lunii aprilie dacă direcția pe care o conduce nu emite deciziile de restituire a taxei auto. Potrivit unei informări trimise de Ministerul Finanțelor către ANAF, e vorba de circa 200.000 de decizii, din care mare parte trebuie emise chiar de Direcția Mari Contribuabili.

”Nu pot să accept întârzieri pe motive administrative. Oricine nu-și face treaba trebuie să plece. Cred că v-ați obișnuit că eu nu fac cereri aberante, nici fără temei: oamenii așteaptă ca aceste decizii de restituire să fie puse în practică. De asemenea, ANAF trebuie să intre în ritmul impus de mine”, a declarat Eugen Teodorovici pentru G4Media.ro.

Potrivit informațiilor G4Media.ro, Teodorovici i-a trimis marți Mihaelei Triculescu o cerere formală de înlocuire a conducerii Direcției Generale de Administrare a Marilor Contribuabili (DGAMC) în cazul în care aceasta înregistrează întârzieri în ”fluidizarea procesului de emitere a deciziilor de restituire”, dat fiind că cea mai mare parte a deciziilor de restituire ce urmează să fie emise se află chiar în competența acestei direcții.

Întrebat de G4Media.ro cine va veni la conducerea Direcției Mari Contribuabili după plecarea lui Ionuț Mișa, Eugen Teodorovici a refuzat să răspundă. Surse politice au declarat pentru G4Media.ro că în cărți pentru acest post este un apropiat al lui Darius Vâlcov, la fel ca și șefa ANAF, Mihaela Triculescu.

Direcția Generală de Administrare a Marilor Contribuabili (DGAMC) este structura din ANAF care gestionează relația cu cele mai mari companii din România.

Ionuț Mișa a ajuns la șefia Direcției Mari Contribuabili după ce a fost dat afară de la șefia ANAF chiar în urma cererii lui Eugen Teodorovici, la începutul anului.

Foto: Ionuț Mișa (InquamPhotos / Octav Ganea)

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

5 comentarii

  1. Sa mori tu ca ANAF-ul a avut fonduri pentru rambursarea taxelor? Eu am castigat in instanta in 2014. Cine mm a dat OUG cu suspendarea tuturor hotararilor definitive ale instantelor privitor la returnarea taxelor de mediu incasate abuziv?

  2. Cand e vorba de raspundere evident ca altul e vinovat. Pai nu e Teodorovici min Finantelor care are in subordine sefa ANAF care la randul ei are in subordine pe zevzecul asta. Sa nu cumva sa-si pateze chiparosul imaginea. O sa spuna ca nu s-a aprobat bugetul la timp, de aceea nu se returneaza taxele auto. Si pt 2018 care era scuza? Aaa…nu au fost fonduri destule pentru toti. Am fost si eu la ANAF sa intreb de stadiul returnarii? Stiti ce mi-a spus un functionar? ”… Umbla vorba pe aici ca abia copii dvs vor recupera taxa!” Am 27 de ani, faceti un calcul.

    • Eu am primit decizia de la ANAF. Am decizia dată în instanță. Dar bani nu se dau.nu sunt fonduri alocate.

  3. Nesimtire curata va bateti joc de oameni,,cu banii nostri munciti din greu ati ajuns sa fim sclavii vostri,,huuu Hotilor!

  4. A trebuit să merg la ANAF..Bragadiru..că sa vad ce sa făcut cu cerea de restituire a taxei ,depusă cu doi ani an urma..O salariata mi.a amânat o decizie din anul 2019, spunea ndu.mi că voi primi banii la sfârșitul lunii iunie,2019,dar fără dobândă,aceasta urmând a.mi fi data ulterior…Mă antreb …acestora cine le blochează salariile,când ei fac atâtea abuzuri cu cetatenii…