G4Media.ro

EXCLUSIV: DNA a deschis anchetă în cazul licitației de 27 de milioane…

Sursa Foto; Colaj G4Media

EXCLUSIV: DNA a deschis anchetă în cazul licitației de 27 de milioane de euro de la Sectorul 3, condus de Robert Negoiță / În afacere sunt implicați oameni din anturajul Sorinei Docuz, apropiata premierului Ciolacu / Voineag: Dosarul a fost deschis la începutul anului

Direcția Națională Anticorupție a deschis dosar penal în cazul licitației de 27 de milioane de euro de la Sectorul 3, condus de Robert Negoiță, contract atribuit unei companii din anturajul Sorinei Docuz, fosta soție a primarului și o apropiată a premierului Marcel Ciolacu. Procurorul șef DNA, Marius Voineag, a declarat, într-un interviu pentru G4Media.ro, că dosarul a fost înregistrat la începutul anului și că procurorul s-a autosesizat din presă, la fel ca în dosarul vaccinurilor. Voineag nu a oferit alte detalii referitoare la persoanele vizate de anchetă, motivând că este vorba de un dosar în lucru.

Vezi fragmentul despre dosarul de la sectorul 3 la minutul 12.18 din interviul cu șeful DNA

Filmare, montaj și foto: Inquam Photos/ Ovidiu Micsik/ Alexandru Bucșă/ George Călin

Fragment din interviul G4Media cu șeful DNA, Marius Voineag:

Rep: În dosarul vaccinurilor am văzut că procurorul de caz s-a autosesizat din presă. Dar tot presa și G4Media a scris seriale întregi despre  licitații suspecte de zeci de milioane de euro, cum ar fi, de pildă, licitația de 27 de milioane de euro de la Sectorul 3, de care n-am auzit să se fi autosesizat cineva.

Marius Voineag: Avem cauză deschisă în lucru

Rep: La Sectorul 3?

Marius Voineag: Da, avem o cauză deschisă în lucru.

Rep: Ne puteți da detalii?

Marius Voineag: Nu. Dosarul este deschis cred că la finalul anului trecut sau începutul acestui an. Suntem foarte, foarte interesați de tot ce pare în zona de media, fie că se numește jurnalism de investigație, fie că se numește jurnalist de expunere publică, eea ce s-a întâmplat aici. Din punctul nostru de vedere, ne ajută foarte mult ca noi să putem să avem muniție în anchetele noastre.

Rep: Ne puteți spune pe cine vizează ancheta?

Marius Voineag: Nu, nu. E un dosar deschis.

 • Rămâi pe G4Media.ro pentru interviul integral cu procurorul șef DNA Marius Voineag

Context

G4Media.ro a dezvăluit în noiembrie 2023 că un contract cadru de 133 de milioane de lei scos la licitație de Primăria Sectorului 3, condusă de Robert Negoiță, este pe punctul de a fi semnat cu o firmă din Buzău cu cifre de afaceri 0 între 2014 și 2021, după ce a fost câștigat într-o procedură de atribuire cu multe semne de întrebare.

Pentru îndeplinirea unei condiții-cheie de participare, firma Gab Pavolux din Buzău avea ca terț susținător o firmă din domeniul construcțiilor al cărei patron și soția lui au fost finanțatori PSD în mandatul actualului președinte al formațiunii, premierul Marcel Ciolacu. Mai multe documente și indicii descoperite de G4Media.ro au dezvăluit faptul că în spatele micii firme care țintește banii de la Sectorul 3 s-ar afla membri a două familii – Docuz și Arghir –, apropiate de actualul primar al Sectorului 3 și de președintele PSD, Marcel Ciolacu.

După dezvăluirile G4Media.ro, afacerea a căzut. Societatea Gab Pavolux SRL nu și-a mai prelungit valabilitatea ofertei pe care a depus-o la o licitație în valoare de 27 de milioane de euro organizată de Primăria Sectorului 3, urmând să fie descalificată.

Firma a încasat, totuși, circa 250.000 de euro din acest contract, printr-o procedură atribuită direct, justificarea fiind urgența asigurării serviciilor de catering pentru elevii din sector care au rămas în școli după ore, după cum rezultă dintr-o factură de pe site-ul primăriei Sectorului 3 consultată de G4Media.ro

Informația privind faptul că Gab Pavolux nu a mai prelungit valabilitatea ofertei pe care a depus-o în cadrul unei licitații organizată de Primăria Sectorului 3 apare într-o decizie din data de 27 decembrie 2023 a Consiliului Național pentru Soluționarea Contestațiilor, document postat în portalul destinat achizițiilor publice pe 4 ianuarie 2024.

Decizia a fost luată în urma unei plângeri a firmei Oceanul Indian, societate contracandidată a Gab Pavolux și Titan Edilitara în tentativa de a câștiga un contract de 27 de milioane de euro atribuit de Primăria Sectorului 3 pentru a asigura hrană elevilor din sector care, timp de patru ani școlari (2023-2027), rămân în unitățile de învățământ după ore, îm regim after-school.

Sorina Stan Docuz este protejata președintelui PSD, premierul Marcel Ciolacu și este fosta soție a primarului Sectorului 3, Robert Negoiță. Instituția celui din urmă a închiriat către Gab Pavolux, printr-o procedură suspectă, un restaurant de lux în care investise circa 2 milioane de euro, acesta urmând să devină ”cartierul general” al operațiunilor de catering ale firmei.

Pentru a putea îndeplini una dintre cerințele din caietul de sarcini, Gab Pavolux, care a avut cifre de afaceri 0 între 2014 și 2021, și este deținută, în acte, din octombrie 2022, de un fotomodel din Dubai căsătorit cu o verișoară a Sorinei Stan Docuz, a avut drept terț susținător o firmă de construcții al cărui patron a finanțat PSD în mandatul de președinte al lui Ciolacu.

Ulterior articolelor G4Media.ro pe marginea acestui subiect, site-ul și conturile de pe rețelele de socializare ale afacerii de catering Gab Pavolux au fost închise.

Vezi aici interviul integral cu Marius Voineag (41 minute)

Citește și

INTERVIU Care este modelul de procuror al șefului DNA: Morar, Kovesi sau Licu? Marius Voineag: Un mix dintre primii doi, dar cu semnătura mea proprie în spate / Avem cazuri de mare corupție în administrația centrală din București / Sunt în lucru

INTERVIU Voineag: DNA nu a solicitat informații de la SRI care pot deveni probe în dosarele de corupție, dar va solicita pe viitor / De ce l-a schimbat pe procurorul care ancheta o achiziție făcută de SRI? Cum explică închiderea dosarului BMW

INTERVIU Marius Voineag: Avem procurori cu zero rechizitorii / Salariile au crescut, suntem bine plătiți și trebuie să mai livrăm și noi ceva înapoi/ DNA a avut câștig de cauză în două acțiuni în care a aplicat decizia CJUE privind prescripția / Îmi doresc al doilea mandat

 

 

 

 

 

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

20 comentarii

 1. Un dosar deja pierdut de DNA…..

 2. Praf în ochi, ca de obicei. A pățit negoiță ceva în vreunul din multele dosare de corupție? Politicieni escroci ca și cei de la DNA.

 3. dna deschide dosare sa se asigure ca nu le solutioneaza altcineva, teapa! nu exista altcineva :DD

  • Deschid dosare sa fie siguri ca le prescriu. Daca nu-i intreba cineva, taceau malc.
   Problema (mea) in afara prescrierilor este ”continuarea”. Ce se intampla de ex cu anul de dosare 2023?
   2 Mai, Crevedia, spitale, judetul. Prahova cu incendii si corupti, azilele groazei in toata tara si la Firea in Voluntari, primari cu 14 case, droguri?

  • Daca a aparut in presa cred ca chiar cei doi interesati au cerut DNA sa deschida dosar , sa se asigure ca nu patesc nimic………

 4. Sincer eu aș închide toate instituțiile astea ale statului , împreună cu ministerul justiției condus de un infractor fără egal . Abia se mai face economie la buget . Lăsăm ChatGPT să analizeze probleme și să dea verdicte în toate dosarele

  • In conditiile actuale si eu as merge pe stabor, pe dat cu banul ….. Pe ChatGPT ar fi lux ca ar fi mai aproape de realitate decat e acum. S-ar alege multi cu mai mult de cateva zile in arest preventiv si motivatii de decizii mai logice si in spiritul legii decat ce avem acum…….

 5. asa, si o sa il inchideti de Paste, ca sa nu ii stea in gat la domnu’ marcel

 6. Afirmatia procurorului e cam vaga. Nu e excls sa o fi dat ca sa iasa din incurcatura si sa nu fi inceput nimic in cazul despre care a fost intrebat, l-a „confundat” cu altul .
  Dar, l-ati incoltit bine. Felicitari!
  Daca a incercat sa minta, va iesi scandal. Cel putin in presa libera.

 7. Nu avem voie sa scriem comentarii.

 8. Când se prescrie, că nu mai am răbdare (!!)

 9. E foarte bine că DNA se sesizează din oficiu pe baza investigațiilor jurnalistice,dar e vorba până acum de o sesizare in rem cu privire la faptă și calificarea ca infracțiune depinde de producerea rezultatului sau urmării socialmente periculoase cerute de lege.

 10. Nu se mai ajunge la prescriere, pentru ca fapta nu exista, deoarece nu s-a mai continuat cu licitatia dupa devoalarea afacerii de catre G4Media. Ar mai fi cei 250.000Euro dar o sa se invoce procedura de urgenta, alocare directa si este maruntis in fata altor sume vehiculate in alte contracte.
  DNA se face ca lucreaza, are incarcare cu autosesizari pe care o sa le inchida pana la Paste sau pana la Craciun, sa aiba o raportare frumoasa.

 11. În sfârșit!!! Apropo, ce mai face ANAF-ul cu gaura aia de vreo 35 mil. euro a lui Negoiță?

 12. La sfarsitul anului constata ca fapta nu exista ! Se vor deschide multe dosare anul asta, in sensul : Deschid fereastra, o inchid, In tine ma incred Partid ! Procurorii ”lupta”si ei pentru stabilitatea decretata de alianta. Adica, stabilitatea coruptiei, ce altceva credeati ?!

 13. Ce ne mai place sa ne bagam in pasare, ceva de speriat :! Sustin…ca nici gologanii mei n-au gauri!

 14. Urmeaza prescriptia .Se tergiverseaza dosarul atat de tare incat doar prescriptia il mai salveaza (de justitie) .O manuta mica de mafioti destepti conduc o tara de prosti .(cu mine inclusiv )

 15. Decât AUR mai bine tinichele !