G4Media.ro

EXCLUSIV Concursul de directori a fost suspendat la Colegiul Național „Gheorghe Șincai”…

EXCLUSIV Concursul de directori a fost suspendat la Colegiul Național „Gheorghe Șincai” din București, după ce un membru al comisiei s-a retras în timpul interviurilor

Concursul de directori 2021 a fost suspendat la Colegiul Național „Gheorghe Șincai” din București, potrivit Inspectoratului Școlar. Instituția a publicat situația de vineri, 26 noiembrie, a rezultatelor la concurs și a menționat în dreptul colegiului din Sectorul 4 „concurs suspendat”. Situația era una în premiară, fiind singulară la nivelul acestui concurs de angajare pentru directorii de școli, licee și grădinițe. În plus, una dintre candidatele pentru postul de director a primit o notă care a fost trecută în liste, dar anulată a doua zi, când sintagma „concurs suspendat” din dreptul celorlalți candidați a fost înlocuită fără nicio explicație din partea ISMB cu „reprogramat”, inclusiv pentru candidata care fusese notată. Proba de interviu pentru concursul de directori de la Colegiul Național „Gheorghe Șincai” din București a fost programată vineri, pe 26 noiembrie 2021. La interviu s-au înscris 4 candidați, din care doi concurează și pentru postul de director adjunct și pentru cel de director principal. Urmau, așadar, să aibă loc patru interviuri, conform listei publicate de Inspectoratul Școlar București. Vineri seara, după încheierea probelor, pe site-ul ISMB a fost publicată situația notelor din ziua respectivă, conform metodologiei de concurs. „Concurs suspendat” a apărut în dreptul a 3 dintre candidați. Unul dintre candidați avea o notă – 6,75 – în dreptul interviului pentru funcția de director, notă care ar fi însemnat o candidatură respinsă, pragul de admitere fiind nota 7. Era pentru prima dată când se suspenda acest concurs, suspendarea nefiind trecută în procedura operațională de interviu și nici în metodologie. Articolul integral, pe Edupedu.ro Foto: Google maps

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

7 comentarii

 1. „Unul dintre candidați avea o notă – 6,75 – în dreptul interviului pentru funcția de director”

  Pentru functia de manager la Poliția Locala nu cred ca se pune problema notei la interviul final.

  Eu am crezut intotdeauna ca motivarea nu e data de nota ci de promisiunea lucrarilor ce urmeaza a fi bine facute de catre echipa din care face parte…

 2. Nu știi despre ce este vorba în acest caz.
  A venit omul primarului și i-a dat candidatului nota 3.
  A fost un fel de mascaradă premeditată.

 3. La Sincai este directoarea aceea care nu vrea sa intre in rand, nu? 💡

  Cu reabilitatea, cu relocarea, cu matrapazlacurile primariei …

 4. Se pare ca „don premare” continua sa-si faca jocurile MURDARE ! Ca absolvent al acestui liceu – de veche si buna traditie – in special de mare ajutor pentru copiii celor saraci din mahalaua Serban Voda – dar nu numai – PROTESTEZ impotriva acelui gangster de la primarie si cer vehement : JOS LABELE MURDARE de pe Liceul Gh. Sincai don premare ! Se aude ?

 5. Situatia de la CN Gh. Sincai este una speciala, tinand cont de disputele de acolo in care a fost implicata si primaria de sector.
  Dincolo de cazul acesta particular, Ministerul Educatiei a atras atentia asupra nelegalitatii modului in care a fost organizata proba de interviu, printr-o adresa trimisa ISMB, semnata de sefa Direcției Generale Juridice și Control (dna Mirela Gabriela Toma) si de dl secretar de stat Sorin Ion. Aspectele semnalate de minister ca nelegale au fost intalnite insa si in provincie, nu doar in Bucuresti.
  Ce este interesant, daca chiar seful comisiei nationale (dl Sorin Ion), Ministerul Educatiei constata si semnaleaza o serie de nelegalitati in desfasurarea probei de interviu, fara a lua masurile necesare ( anularea probei viciate si reluarea ei avand comisii legal constituite) inseamna complicitate la savarsirea unei nbelegalitati.
  In plus, sunt create premisele anularii in instanta, invocand-se procedura viciata, chiar nelegalitatile semnalate de minister si necorijate de catre acesta.
  Un nou exemplu privind modul in care prin aplicarea abuziva , discretionara a legii, prin incompetenta si anumite interese, Ministrul Educatiei (in mod direct sau prin structurile subordonate) provoaca incertitudine si haos in sistem.
  Dar acest caz e doar unul dintre multe altele, unele dintre ele de natura penala.
  Oare institutiile statului cu atributii in acest sens mai exista?

  Pentru a va edifica, poate ar trebui solicitate (in baza legii privind accesul la informatii de interes public) o serie de date privind nr de procese in care MInisterul Educatiei a fost implicat in ultimii ani in cauze privind aplicarea/interpretarea abuziva a legilor si in cea ce priveste acordarea unor drepturi banesti si cate din ele au fost castigate de minister.
  La fel, ar trebui solicitate informatii privind numarul de plangeri prealabile si la cate din ele a raspuns ministerul. Daca vor da un raspuns sincer (daca…), veti constata cu usurinta modul in care acest minsiter trateaza cetateanul, respecta legea si Justitia. Comportamnetul tipic de stat in stat.
  Potrivit legii, toate aceste informatii sunt de interes public si o buna parte ar fi trebuit deja publicate in acel raport anul (cel putin) , dar pe care Ministerul Educatiei nu l-a mai facut din 2017.

  • Inca odata se incearca discreditarea si – eventual – inchiderea, oprirea activitatii educationala – la acest liceu ! Actiunea a inceput de „primarul de sector” un jalnic actividt de partid (stit Dv. care partid este fruntas la pungasii !?) cerand inchiderea activitatii didactice pentru lucrari de renovare – consolidare ! Asa cum se vede si din fotografia aeriana a liceului lucrarile – daca intr-adevar sunt necesare ? – se pot executa pe cel putin doua sectiuni – MENTINANDU-SE FUNCTIONAREA PROCESULUI DE INVATAMANT ! Ca fost absolvent al acestui Liceau solicit : 1/ Studiu calificat privind necesitatea unor lucrari de consolidare 2/ Programarea – planificarea acestora in doua etapa , CU MENTINEREA PROCESULUI DE INVATAMANT 3/ Stabilirea societatii care va executa lucrarile PRIN LICITATIE PUBLICA ! Mentionez ca tot SCANDALUL de la Liceul Gh. Sincai a inceput DATORITA primarului de sector – CARE A CERUT ILEGAL ca liceul sa incheie contract pentru lucrari cu o companie arbitrar aleasa de el !!! Gainerie politica cu iz de pungasie ordinara ! Conducerea liceului a refuzat sa semneze la ORDINUL primarului si …. s-a dus ciubucul ?? Sa se intre in legalitate !