G4Media.ro

EXCLUSIV Alfabetizarea copiilor de la sate printr-un program național, dorită de aproape…

EXCLUSIV Alfabetizarea copiilor de la sate printr-un program național, dorită de aproape 90% dintre români – Sondaj

Aproape 90% dintre români ar fi de acord cu demararea unui amplu program național de alfabetizare a copiilor și adolescenților de la sate. În același timp, 41% consideră că sistemul de educație din România de dinainte de Revoluție era mai slab decât școala de azi. Rezultatele aparțin sondajului “Percepții publice asupra educației din România” realizat de Avangarde în săptămâna în care președintele Klaus Iohannis a lansat raportul final România educată, raport care se va transforma în lege, potrivit promisiunilor făcute de premierul Florin Cîțu.

Sondajul a fost realizat de Avangarde în perioada 11.07-20.07.2021, pe un eșantion format din 900 de persoane, prin metoda CATI (interviuri telefonice), cu o marjă de eroare de 3,2% pentru un nivel de încredere de 95%. Vezi mai jos, în exclusivitate, rezultatele integrale ale Barometrului “Percepții publice asupra educației din România”.

Peste 30% dintre respondenți susțin că actualul sistem de învățământ NU este unul în mod real gratuit, în timp ce 28% nu știu/nu răspund.

La întrebarea “Dumneavoastră personal ați fi de acord că guvernul să demareze un amplu program național de alfabetizare a copiilor și adolescenților de la sate?”, doar 1% au răspuns “Nu” și 11% “Nu știu / Nu răspund”, în timp ce 88% s-au declarat de acord cu un astfel de proiect.

 

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

5 comentarii

  1. Starea României educate. No comment.

  2. as merge in paralel si cu parintii asa ca-n anii cinzeci cind taranul statea la coada la biblioteca sau caminul cultural al satului Comparati statisticile

  3. Comentariile, în morții mamii voastre de gunoaie pluseriste!

  4. Interesant lucru, in 1861 Cuza promulga Legea instructiunii publice, altfel spus incepea alfabetizarea in masa. Dupa al doilea razboi, parca prin 1948 incepea alfabetizarea si invatatorii alergau prin sate cu sarcina de partid, alfabetizau pe toata lumea nestiutoare de carte. Acum incepe din nou.
    In 160 de ani ne alfabetizam de trei ori.Asta inseamna ca , in general, economia nu functioneaza
    indiferent de oraduirea sociala, organizare de stat, forma de guvernamant si nu mai putem da vina pe nimeni.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.