G4Media.ro

Evgheni Prigojin, „bucătarul lui Putin”, desemnat de către OCCRP cel mai reprezentativ…

Sursa foto: Alexey DRUZHININ / SPUTNIK / AFP

Evgheni Prigojin, „bucătarul lui Putin”, desemnat de către OCCRP cel mai reprezentativ personaj pentru crima organizată și corupția din lume în 2022

Evgheni Prigojin, „bucătarul lui Putin”, a fost desemnat de către rețeaua transfrontalieră de jurnaliști de investigație OCCRP drept cel mai reprezentativ personaj pentru crima organizată și corupția din lume în anul 2022.

„Încă de la începutul invaziei Rusiei în Ucraina, unele dintre cele mai aprige bătălii ale Kremlinului au fost purtate de o armată privată nelegiuită, ale cărei rânduri au fost îngroșate de infractori condamnați. În fruntea acesteia se află Evgheni Prigojin, un oligarh rus și lider de mercenari, care anul acesta a devenit probabil cel mai vizibil avatar a tot ceea ce este mai întunecat în ceea ce privește patria sa. În lumea sa de bani câștigați necinstit și violență brutală, cinismul său batjocoritor și impunitatea sa în fața chiar și a legii ruse, el întruchipează răutatea corupției sponsorizate de stat într-un mod pe care puțini îl pot egala”, notază OCCRP.

Co-fondatorul OCCRP, Drew Sullivan, spune că Prigojin, șeful grupul paramilitar Wagner, a câștigat această distincție pentru eforturile sale neobosite de a „extinde aria de acoperire vicioasă și coruptă a Rusiei, de a fura pentru Vladimir Putin și de a-i pedepsi pe cei care se opun”.

Cei care au primit distincția negativă în anii anteriori:

2021: Alexandr Lukașenko, președintele Belarusului
2020: Jair Bolsonaro, președintele Braziliei
2019: Joseph Muscat, premierul Maltei
2018: Danske Bank
2017: Rodrigo Duterte, președintele din Filipine
2016: Nicolás Maduro, președintele Venezuelei
2015: Milo Djukanovic, premierul Muntenegrului
2014: Vladimir Putin, președintele Federației Ruse
2013: Parlamentul României
2012: Ilham Aliyev, președintele din Azerbaidjan

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

4 comentarii

  1. Parlamentul Romaniei e si el in acest clasament select de scur sori. Mandru ca sunt roman…

  2. Parlamentul Romaniei si-a castigat cu magna cum laudae locul pe lista rusinii! Oare de ce nu ma mir???

    • Fiindcă te-ai obisnuit cu raul.Daca nu era razboiul,Parlamentul nostru iar „se batea”😆 pentru primul loc.Cu Vicol Laura,avocata interlopilor,la conducerea Comisiei Jiridice,cu patidul AUR,plin de infractori,cu Ciolacu fostul ucenic al lui Haisam,cu ….
      Dar „diploma”asta😆 este inramată sau este o insignă,care se pune in piept.Nu de alta,dar asa i-am putea vedea mai bine,ca p-aia din 2013 n-a vazut-o nimeni.”Stralucea”asa de tare incat n-a putut fi filmată pentru a fi dată la televizor.😁

  3. Pe cat dati pariu ca Bucatarul, va primii Premiul Nobel-Putin pentru pace ? Premiul se va infiinta imediat dupa terminarea razboiului.