G4Media.ro

Eurostat: Femeile sunt subreprezentate în funcțiile de conducere din companiile din Uniunea…

Eurostat: Femeile sunt subreprezentate în funcțiile de conducere din companiile din Uniunea Europeană / Doar un manager din trei este femeie, deși din totalul angajaților jumătate sunt bărbați și jumătate femei. Cum stă România la acest capitol

Peste 6,7 milioane de persoane ocupă funcții de conducere (managers) în companiile din cele 27 de state ale Uniunii Europene, dintre care 4,3 milioane, adică 63%, sunt bărbați, și doar 2,5 milioane, adică 37%, sunt femei, arată Eurostat într-un comunicat de presă dat publicității cu ocazia Zilei Internaționale a Femeii.

Când vine vorba de membrii Consiliilor de Administrație (board members), situația stă și mai prost pentru femei: doar puțin peste un sfert (28%) din aceste funcții sunt ocupate de doamne.

Cele mai puține femei se regăsesc însă în funcțiile de șef de departament (senior executive) – doar 18%.

Doar în Letonia numărul femeilor-manager îl depășește pe cel al bărbaților

Cel mai mare număr de femei în poziții de manager din Uniunea Europeană se regăsește în Letonia. 53% dintre letone ocupă funcții de conducere, ceea ce face ca această țară să fie singura din Uniune în care femeile-manager sunt mai multe decât bărbații-manager.

Letonia este urmată de Bulgaria, cu un procent de 49% de femei-manager, Polonia (48%), Estonia (46%), Slovenia (44%), Lituania, Ungaria și Suedia (toate cu 42%) și Portugalia (40%).

La polul opus, țările în care se regăsesc cele mai puține femei în poziții de conducere sunt Cipru (19%), Luxembrug (23%), Danemarca (27%), Italia (28%), Olanda (29%), Cehia și Germabia (ambele cu 31%) și Grecia, Croația și Austria (toate trei cu 31%).

Cu un procent de femei-manager 35%, România se află la mijlocul clasamentului, dar sub media europeană de 37%.

Sursa: Eurostat

Cel mai mare număr de femei membre în Consiliile de Administrație (CA) se regăsește în Franța

Franța domină clasamentul european cu 45% dintre funcțiile de membru în CA-uri ocupate de femei. Pe locul doi se situează Suedia (38%), Belgia, Germania și Italia (toate trei cu 36%), Olanda și Finlanda (ambele cu 34%).

În schimb, codașele acestui clasament sunt Estonia și Cipru (ambele cu doar 9%), Grecia și Malta (ambele cu 10%), Lituania (12%), Luxemburg, Ungaria și România (toate trei cu 13%), Cehia (18%) și Bulgaria (19%).

La nivelul Uniunii Europene, doar 28% dintre funcțiile de membru în Consiile de Administrație sunt ocupate de femei.

Sursa: Eurostat

România, țara cu cel mai mare număr de femei în funcții de șef de departament (senior executive)

34% dintre funcțiile de șef de departament din România sunt ocupate de femei, ceea ce propulsează țara noastră pe primul loc în acest clasament. Urmează Estonia (33%), Lituania (30%), Letonia (29%), Bulgaria și Slovenia (ambele cu 27%) și Suedia (24%).

La polul opus, arată Eurostat, se află țări precum Luxemburg (6%), Austria (8%), Cehia (11%), Croația și Italia (ambele cu 12%), Belgia și Slovacia (ambele cu 13%), Germania și Polonia (ambele cu 14%), Olanda și Portugalia (ambele cu 15%).

La nivelul Uniunii Europene, mai puțin de o cincime (abia 18%) dintre funcțiile de senior executive sunt ocupate de femei, un procent în creștere cu 8% față de 2012.

Sursa: Eurostat

Citește studiul în original – 8 March 2020: International Women’s Day Only 1 manager out of 3 in the EU is a woman… … even less in senior management positions

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

39 comentarii

 1. Cat rahat. Mai publicati sistematic cati din cei fara adapost sunt barbati, dar asa in fiecare saptamana de doua ori. Si mai cereti sa fie 50% femei.

  • P-asta probabil ca-l doare burta, ca-i sunt pe vine „ideile argumentate” de trol conservat si vrea ca atunci cand se duce el la veceu, sa fie si o femeie care merge, in acelasi timp. Asta a inteles postacul analfabet ca inseamna „egalitatea”.

 2. G4Media, majoritatea covarsitoare a oamenilor strazii si a puscariasilor e compusa din barbati. Eu zic sa vina mai multe femei! Egalitate frate, sau ce plm?

  • Pe mine ma ingrijoreaza procentul foarte mic de femei printre spargatori! Sa se faca egalitate!!! 😆

  • Ce bine se inteleg cei doi batrani postaci trogloditi care impartasesc aceleasi „valori”: conservatorismul de tip retrograd, intoleranta, autoritarismul, xenofobia, misoginismul, uniformitatea, disciplina impusa cu forta, practicarea abuzului fata de cei mai slabi, dispretul fata de cei care sunt altfel.

 3. Sper sa observati, problema e ca e la „nivelul conducerii” :)). Nu le pasa de vidanjori, sudori, padurari, muncitori. Doar daca postul are de-a face cu un loc caldut conteaza. Retardoeuropati.

  • Am citit acest articol mai mult ca sa vad comentariile, care asa cum ma asteptam sunt toate negative la adresa ideii de promovare a femeilor. Sigur ca e usor sa ne gandim la situatii in care lucrurile stau invers, dar per ansamblu femeile sunt in continuare defavorizate in lume. Si da, sunt exemple de lideri femei jenanti precum Dancila, dar oare lideri barbati jenanti si infecti cati sunt in politica? Nu ne ajunge spatiul sa ii enumeram. Din cauza testosteronului, noi, barbatii suntem mai predispusi la violenta si tendinte de dominare, ceea ce a dus si inca duce la multe din problemele lumii (razboaie, lacomie, poluare, violuri etc.). Aceste predispozitii ne favorizeaza in mare parte si in obtinerea posturilor de conducere si pozitiilor de putere. Pe masura ce femeile au fost implicate mai mult in societate (ca a fost vorba de munca, vot, educatie, leadership etc.) efectele au fost in general benfice si societatea a progresat. Nu sunt perfecte nici ele desigur, dar in medie sunt mult mai putin nocive, iar adesea sunt de-a dreptul mai benefice pentru bunul mers al lucrurilor. Merita mult mai mult respect decat li se ofera inca si de regula tot frustrarile preponderent masculine de diferite tipuri sunt cele care determina reactiile acestea impotriva promovarii lor. Fiti mai calmi si toleranti dragi domni. La multi ani dragi doamne de pretutindeni. 🙂

  • @Alexandros: Depinde de ce semnificatie dai tu termenului promovare.
   Daca intelegi egalitate de tratament, atunci te inseli grav.
   Daca insa intelegi egalitate de rezultat, atunci ai dreptate.

   Uite aici o discutie elocventa: https://www.youtube.com/watch?v=9DlvyWH7GSY

   Deci, zi-ne ce intelegi prin „promovare”, care sunt mijloacele si care e scopul urmarit.

  • Egalitate de rezultat: cum se face ca fetele in majoritatea lor au rezultate mult mai bune la scoala decat baietii?

  • @Dascal: Pe fete le favorizeaza invatatoarele si profesoarele, care sunt in majoritate femei! LooooooL :)) Discriminareeeeeeee! 😆

  • @Sanitarul Adevarat! Sunt o victima a discriminarii profesoarelor asa ca nu am avut de ales decat intre posturile de sudor, vidanjor, puscarias si postac putinist. Va las sa trageti singuri concluzia.

  • Ce concluzie pot sa „traga” doi postaci primitivi, cum sunt dascalul si sanitarul? Lipsa de educatie, nivelul intellectual redus, cultura precara pe care le manifesta isi spun cuvantul . Asa tampenii ce spune fiecare dintre, unul mai mari decat celalalt, mai rar.

 4. Pamflet
  Dar sunt si domenii in care imensa majoritate e formata din femei, ca de exemplu: justitia, invatamantul, sanatatea, functionarii din primarii si din alte institutii.
  Adica exact domeniile cele mai corupte, cele mai supuse politic si cele care tin tara in loc.
  Dar asta nu din cauza ca femeile ar fi mai rele decat barbatii, ci datorita faptului ca in general, la angajarea femeilor se tine cont de alte criterii decat competenta. La angajarea femeilor cel mai mult conteaza (in cazul in care femeia nu e ruda celui care o angajeaza, sau pila cuiva) varsta tanara care e un avantaj, aspectul fizic placut
  si frumusetea, lipsa de prejudecati, disponibilitatea si nonconformismul. Ceea ce le dezavantajeaza pe femeile trecute de o varsta, capabile si serioase. Acestea din urma, raman in functie in general, dupa o anumita varsta sau chiar dupa pensionare doar daca au pe cineva care sa le sustina.
  La fel, institutele de cercetare si altele echivalente sunt pline de pipițe care au cu totul alte caliati decat cele care sunt necesare pentru postul respectiv. Cine nu crede sa se uite in partide si in institutiile in care au acces

  • Frustrati rau de tot barbatii astia adevarati, se vede ca au o viata implinita, mai ales pe plan sexual. De ce nu mira pe nimeni ca toti ratatii astia sunt in acelasi timp si troli ai mafiei PRO-PSD si fani ai „dreptei de conserva”?

 5. @Monica,
  foarte corect ce spui, subscriu

 6. Femeile sa fie mame si sotii si sa creasca copiii. Niciodata o femeie nu va fi egala barbatului.

 7. Jenante comentarii.
  La nivel de Coalitia pt Familie, combinat cu o manastire de calugari ortodocsi radicalizati.

  Stiati, dragi troli propagandisti, ca ideile astea crete provin din evul mediu, la propriu? Cam acolo va aflati. Doar in evul mediu intunecat, si doar din mintea unui calugaras fanatizat, putea sa provina o asemenea idee, cum ca femeile sunt inferioare. Idee care debilizeaza societatea la propriu si o lipseste de aportul intelectual si creator al unei jumatati dintre membrii societatii, timp de secole.

  Pe de alta parte, atacurile astea furibunde arata 2 lucruri:
  1. ca lucrurile merg in directia cea buna: femeile incep sa-si recastige locul corect in societate.
  2. Ca troli traditionalisti (aka rusnaci) sunt oricand la datorie cand apar subiecte despre egalitatea de gen.

  Si a propos : LA MULTI ANI, doamnelor si domnisoarelor!
  (Stiti ca maine e ziua femeilor, trolilor? Voi cum o petreceti? Mergeti beti acasa si va luati nevasta la palme?)

  • Nevasta mea nici palme nu mai ia de la mine. Înainte, era o chestie, acum iau maimuța la palme.

   Un troll rusesc,
   Sandojan

  • Toate comentariile ironice de mai sus au o singura tinta: statistica respectiva NU SERVESTE ideea declarata, si anume lupta impotriva discriminarii femeilor. Sa zici „argumentul este slab/inadecvat” nu echivaleaza cu a zice „teza este corecta” ❗

   Dupa ce se invalideaza argumentul asta statistic, se poate trece la pasul doi: teza. Nu este enuntata clar, asa ca avem doua situatii:
   1) Teza egalitatii de tratament (a fi impotriva, este de Ev Mediu, ai dreptate).
   2) Teza egalitatii de rezultat (a fi impotriva este ceva cu care banuiesc ca esti chiar si tu de acord).

   Este aceeasi problema a alegerii de principiu intre egalitatea de sanse (socialistii) si egalitatea de tratament (liberalii). Uite un exemplu simplu:

   Un socialist autentic, adept al egalitatii de sanse, care are un fiu talentat la pian si un fiu talentat la fotbal, ii va pune profesor de pian fotbalistului si antrenor de fotbal pianistului iar la majorat ii va evalua pe amandoi cat mai obiectiv iar celui mai bine pregatit ii va da mai putini bani decat celui mai putin pregatit, pentru a-si face fiecare un viitor in viata. 🙂
   Un liberal autentic, adept al egalitatii de tratament, ii va pune profesor de pian pianistului si antrenor fotbalistului, iar la majorat le va da aceeasi suma de bani pentru a-si face un viitor in viata.

   Cam asa si cu egalitatea de rezultat in ceea ce priveste femeile: daca ii lasi pe oameni sa aleaga si sa faca fara piedici ceea ce vor ei, in final nu vei obtine numar egal de femei si barbati in cele mai multe domenii (de la spargatori la asistente medicale si de la CEO la cercetatori).
   Dealtfel, contrar simtului comun, cu cat e mai egalitarist statul, cu atat mai diferite sunt alegerile cetatenilor (femei si barbati) fata de idealul egalitatii de gen (n-am link, dar sunt studii facute in Suedia/Norvegia).

   # # # # # # # # #
   PS: Comentariul tau este singurul care profereaza jigniri. Si mai sufera si de un final lovit de o eroare de logica, pe numele ei de manual „falsa dilema”. 😈

   Apropo de corectitudinea ta politica: care este diferenta, astazi, intre domnisoare si doamne? 💡

  • Ce mai vorbaraie goala, cata polologhie fara sens, e greu sa gasesti pe cineva care sa o ia pe aratura mai rau ca trolul sanitar. Specialistul in coprocultura crede ca daca insira niste prostii fara cap si fara coada si mai spune si de „falsa dilema” desi e clar ca nu stie ce inseamna din moment ce o foloseste in acest context, automat devine credibil. Poate printre tovarasii lui troli sputnikari, aia cu „suptul” si cu „mortii” care explica incalzirea globala. Degeaba e pervers si face pe desteptul, ca se tradeaza usor cat de incuiat e la minte, si ca „ia maimuta la palme”si el, d-aia ii e si greu sa le deosebeasca pe doamne de domnisoare.

  • Argumentele prezentate de Sanitarul nu numai ca fac sens dar sunt perfect consistente!
   Dar cu siguranta nu fac parte din linia de ”argumentare” a statisticilor selective si a studiilor convenabile si nici din retorica misandrista care propaga mentalitatea de victima si antagonismul de gen (ca metamorfozare a ”luptei” de clasa) in randul societatii.
   Neo-marxistele mai mult sau mai putin radicale se oparesc pentru ca nu vor egalitate ci privilegii. Incerca sa convinga populatia ca ”the equality of outcome” ar fi ceva bun si nicidecum profund daunator cum e in realitate. Competenta si meritocratia sunt singurele criteriile corecte de promovare.
   Cel mai bun trebuie sa castige si tot cel mai bun trebuie sa conduca indiferent de gen!!!!!. Asa e normal, eficient , moral, competitiv .

  • Ca întotdeauna, ”argumentele prezentate de sanitar”, la fel ca și cele ale tovarășilor lui troli ”sunt perfect consistente”, cum puteau fi altfel, din moment ce ei servesc mafia PRO-PSD? Sunt incluși aici și cei care fură nickname-uri pentru că au hoția în sânge, așa cum au fost educați în marxism-leninism și cei care-și răspund singuri ca să pară că le dă cineva dreptate, chiar și cei curajoși care își susțin ”linia de argumentare” din spatele unor fantoșe de împrumut. În vreme ce ”studiile” lor nu sunt ”convenabile” ca ale altora, ”statisticile” pe care le folosesc sunt, bineînțeles, revelate și universale, nicidecum ”selective”. La fel e ”retorica misandrista care propaga mentalitatea” de stăpâni a unora ”pentru că putem” ”și antagonismul de ”rasă” (ca metamorfozare a ”luptei” de clasa)” sau superioritatea unor cromozomi față de alții ”in randul societatii.”

   Stalinist- marxistii ”mai mult radicali” decât ”mai puțin se oparesc pentru ca nu vor privilegii” pentru toți, cum sunt acelea de a trăi decent, de a fi respectați, de a fi ascultați, ”ci egalitate”, între ei, pe un palier și între restul po-pulimiii, pe unul mai jos. Cum au ”prins” ei pe vremea când erau tineri și aveau carnet roșu. Ei ”incearca sa convinga po-pulatia” că ” singurele criteriile corecte de promovare” sunt ”competenta si meritocratia” date de diplome obținute prin plagiat, de relații și combinații, de tupeu, de influența exercitată prin șantaj, de șemecherie, de șpagă, de banii luați din furăciuni și nu de cunoștințe, abiliități și comportament etic. Iar ”the equality of opportunity” nu e ”ceva bun, eficient, moral, competitiv” ci ”ar fi ceva profund daunator” pentru că ar lăsa să li se vadă ”competența” și ”valoarea” lor de nimicuri și că există riscul ca ”cel mai bun” chiar să ”câștige” și ”să conducă, indiferent de gen” nu doar în ”argumentele” ipocrite care ”fac sens” numai la nivel declarativ, dar și ”în realitate”.

  • Muie PSD, muie ciumei rosii , muie neo-comunistilor!
   Si tuturor tutelor care cred ca daca fac o omleta stupida din argumentele pe care nu le pot combate rational ”ti-au zis-o”. Inganarea asta idioata poate e ok la 10 ani , altfel trebuie sa fii dusa cu pluta sa apelezi la ea.
   Intelegi ca ai pierdut si-ti ramane doar atacul la persoana sa mistocareala de 2 bani ! Penibil.
   Egalitatea de rezultate si manipularea adevarului sunt caracteristicile de baza practricate de extremistii stangisti si de sleahta SJW .

  • Păi cum să fie ”mistocareala” altfel decât trolii cărora le este dedicată, care sunt troli ”de 2 bani”? Și de unde ”atac la persoana”, de când e ”persoana” toată ”sleahta” de boți sanitari care asta fac, de fapt, ei: atac la persoană ? Cât despre ”argumente”, e mai greu pentru oricine să le ridice la nivelul ”rational” de ”muie” folosit de trolii derbedei îmbătrâniți în rele care fac pe intelectualii simandicoși sau să ”combată o omletă” de afirmații generale, refulări, fake-uri, manifestări schzioide, interpretări tâmpite și minciuni scornite cu scopul de a ”manipula adevarul”.
   Tare ”stupizi” sunt postacii care, când ”inteleg ca au pierdut”, folosesc tehnica aia ”penibilă” a securiștilor care încearcă să își discrediteze ținta acuzând-o chiar de ”practicile” lor proprii: după ce ”ti-au zis-o”, imediat țipă că celalalt a făcut asta. Și tare ”dusi cu pluta” sunt cei care nu-și dau seama că ”inganarea” este fix reproducerea celor spuse de ei și e normal să fie ”idioata” pentru că reflectă fidel ”idiotenia” autorului. Asta e și ideea de care și un copil de ” 10 ani” se prinde, mai puțin niște troli reduși mintal din cauza spălăturilor pe creier la care sunt supuși de ”extremiștii” de orice fel.
   Cu siguranță că trolul ăsta hoț, care fură nick-ul altuia, o face pentru că e un bărbat alb, puternic și curajos, un ”naționalist” care nu vrea ca ”țara” să încapă pe mâinile migranților, ci să rămâna la cheremul mafiei, un tată de familie adevărat care-și snopește din bătaie copiii și își umple de sănge nevasta, un bărbat destoinic care bea, râgâie și se bese și nu o zdreanță penală înecată în labă făcută cu ”dreapta”, care visează războaie dar își ridică speriată fustele în cap când aude o scârțâitură, o sclifosită care se plânge de jeg în preajma cuiva care are o altă culoare a pielii, o râzgâiată servită cu grișuleț la pat de mămicuța pâna la 25 de ani care consideră că femeile există ca să-i slugărească pe bărbați, o manglitoare de felul în care crede că sunt țigăncile alea la vederea cărora leșină.

 8. astea sunt ultimele noutati feministe?

 9. „Exista mamele si exista curvele”

 10. Talibanii care se mint că femeile nu prea vor să conducă, de-aia nu sunt promovate, nici n-ar merita să fie angajați pentru că ar strica zenul în orice echipă de oameni normali la cap. Le recomand să se mute în Iran sau Arabia saudită, acolo mentalitatea lor va fi apreciată la adevărata valoare.

 11. Desigur, Nedezba-tuta a ajuns in functie pentru ca mafia PRO-PSD-ALDE face „political correctness”, se stie, sunt mari fani toti

 12. Aceasta lupta, zisa de „emancipare a femeii” e un jeg.
  Intr-o societate cu mintea limpede conducatorii (directori, ministri) sunt alesi pe baza competentei.
  Ni se spune ca e interzisa discriminarea pe baza de sex, dar vrem sa-i înlaturam pe unii (manageri, shefi mai mici, …) pentru ca n-au sexul adecvat. Ce vremuri traim…

  • Grele ‘vremuri”, mai ales pentru „unii ursi” obisnuiti sa hiberneze sub pamant de cand se nasc si pana mor.

 13. Tema este,in opinia mea, falsa. S-a ajuns la discriminare pozitiva pe simplul motiv ca vezi doamne sunt femei. Ce sunt alea rezultate, calitati sau aptitudini cand totul e redus la trebuie sa o promovam ca avem cote de gen. Daca este candidatul cel mai bun nici nu conteaza. Parca discutam de aceeasi tampenie ca la licee si facultati cu locurile rezervate pentru tot felul de tantalai din tot felul de categorii. Rezultatele si calitatile ar trebui sa fie totul. Restul e gargara.

  • Un comentariu venit din partea cuiva care se considera, cu siguranta, dintre cei „mai buni”, chiar daca nu stie sa scrie si se exprima in acelasi hal in care si gandeste.

 14. Să mor io, cred că femeile astea în posturi de conducere i-au pus pe comentatorii de pe g4media să-și strângă singuri șosetele murdare, altfel nu-mi explic vaietul și plângerea.

 15. Interesant e ca femeile doresc sa ajunga in acele pozitii doar pentru ca sunt femei, nu pentru ca sunt competente, cele care joaca dupa reguli si demonstreaza ajung oriunde.

  1. Din comentarii se vede ca nu au niciun argument serios cei care vor asa-zisa egalitate de gen. Sunt doar foarte agresivi, e o thenica destul de rudimentara.

  2. Suntem programati biologic sa urmam lideri barbatii, imi pare rau, dar e la fel cum o femeie psihic sanatoasa va fi atrasa intotdeauna de un barbat nu de o femeie.

  3.Femeile, care demostreaza competentele necesare sa fie in conducere (agresivitate, lipsa de scrupule, orientare doar spre rezultat, determinare obsesiva), consider ca ar trebui sa fie acolo. Problema e ca atunci ele nu mai au nimic feminin in ele. Devin un fel de barbat cu vagin, ceea ce eu consider scarbos.

  • Vești proaste pt tine:
   1. Pe femeile astea educate si cu cariera nu prea le intereseaza tipii care debiteaza asemenea tîmpenii.
   2. In Romania lucrurile arată din ce in c e mai rau pentru ăștia ca tine. Din ce in ce mai multe femei isi asuma traiul independent încă de la 25 ani (casa, masina, serviciu sau business prorpiu) in timp ce tot mai mulți feti frumosi stau in casa părintească, langa oala cu ciorba a mamacai pana după 30.
   Statistic va cam duceți in derizoriu cu tot cu propaganda si prejudecățile voastre.

  • @Provest – un argument ai?
   Asta e nivelul de argumente? atat se poate? A zis cineva ca femeile n-ar trebui sa fie independente? Sa fii independenta nu trebuie sa fii sefa.
   Ce sa vezi nici pe mine nu ma intereseaza femeile de cariera, ele sunt indragostite de cariera…
   Ele nu inteleg din scopul vietii, s-ar simtii mult mai implinite cu o familie fericita si copii acasa, dar din cauza unor mame frustrate si needucate au fost crescute sa isi doreasca cariere…
   Cu un lucru sunt de acord , barabtii se duc in derizoriu, pentru ca niste femei lipsite de orice fel de idee despre viata le spune de mici ca nu e ok sa fie agresivi, ca trebuie sa respecte reguli, si alte mizerii si astfel ies din scoala deja feminizati.
   Barbatii sunt azi cei care-si pierd identitatea si ei ar trebui sprijiniti.
   Din cauza ca Merkel nu a avut curajul si sangele rece sa refuze emigrantii in 2016 azi Regatul Unit nu mai face parte din UE, azi in unele orase din Franta/Anglia/Suedia, localnici sunt terorizati de acesti refugiati.
   Sunt doar cateva exple pentru care e extrem de periculos sa ai la conducele persoane nepotrivite. Ceea nu le face pe femei mai slabe sau mai proaste, le face doar potrivite pentru ale roluri, pentru ca natura nu a dorit ca cineva cu rautate si agresivitate sa aiba grija de copii, de asta femeile adevarate sunt capabile de sacrificii enorme pentru copii si de iubire si capabile sa aiba grija, sa fie mult mai empatice etc. Astfel ele se potrivesc mult mai bine decat barbatii in meserii care necesita aceste calitati (Asistente, ingrijtoare, medici, design interior, moda)

 16. Este interesant ca 100% din cazurile de cancer la prostata sunt la barbati. Pe mine ma ingrijoreaza asta enorm si sunt curios de ce nu sunt afectate femeile.

  Se poate un articol despre asta?