G4Media.ro

Eurostat: 3,1 milioane de români cu vârsta între 15 și 64 de…

Sursa Foto: Voluntari in Europa

Eurostat: 3,1 milioane de români cu vârsta între 15 și 64 de ani au rezidența în statele membre UE, plus Elveția și Norvegia

3.138.700 de cetățeni români apți de muncă (având vârsta între 15 și 64 de ani) aveau în anul 2018 rezidența în statele membre UE sau membre EFTA (Elveția, Norvegia, Islanda, Liechtenstein), potrivit datelor Eurostat.

Numărul românilor cu rezidența în statele UE/EFTA era mai mare în 2018 cu 206.200 decât în 2017, potrivit Eurostat, cea mai mare creștere de la un an la altul în ceea ce privește migrarea populației în interiorul UE. Pe locurile următoare vin Italia (migrație de 72.500), Bulgaria (46.900) și Grecia (39.100), potrivit FinancialObserver.

Institutul Național de Statistică arăta în luna august că România continuă să fie o ţară de emigrare, doar în 2018 plecând din țară 238.926 de români.

Soldul migraţiei internaţionale în România în anul 2018 a fost negativ, numărul emigranţilor depăşind numărul imigranţilor cu peste 57.000 de persoane.

Foto: Români la coadă la vot în Diaspora (Sursa: Voluntari in Europa)

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

17 comentarii

 1. Adaugati-i pe cei care au obtinut o alta cetatenie, pe care au renuntat la cetatenia romana si pe cei care nu locuiesc in UE si veti avea avea cifre aproape de realitatea celor care au parasit Romania.

 2. ma enerveaza articolele astea cu titlu incomplet
  Na:
  „DIN CAUZA SARACIEI SI CORUPTIEI DIN ROMANIA, 3,1 milioane de români cu vârsta între 15 și 64 de ani au rezidența în statele membre UE, plus Elveția și Norvegia”

 3. Ne pleaca cei mai cu carte si cei mai muncitori.
  Peste 10-15 ani suntem in plop cu sistemul de pensii.

  • Erata: suntem in pom demult deja, doar ca inca ne permitem sa nu recunoastem.

   Realitatea ne va plesni peste ochi mai devreme decat spera politicienii…

 4. Penultimul (sec. XIII-XIV) si ultimul (sec. XX-XI) popor migrator din Europa.

 5. Badalache asta ca sa stii si tu. Cand aplici pentru rezidenta de obicei trebuie sa dai detalii si despre locul de munca sau cine te are in intretinere.

  Badalache pe tine cine te intretine ca de muncit nu prea? Poporul roman…el e sponsorul tau.

 6. Cand s-o ajunge de la Giurgiu la Maramures cu trenul in 2 ore s-or intoarce. 🙂
  Trebuie sa puna Iohannis inginerii pe jar, nu sa-i tina-n puscarie. :))

  Momentan, scade glicemia doar daca te gandesti.

 7. Cum ar fi arătat realitatea zilelor noastre dacă acești romani, în loc sa plece departe de tara, ar fi pus alături de ceilalți romani presiune pe guvernele post decembrie?!? Presiune din care sa rezulte ideea ” noi de aicia nu plecam, nu plecam acasă, pana nu ne oferiți ceea ce e legal și drept pt noi”. Trist rămâne faptul ca alegem sa fugim de realitate, în loc sa o înfruntam împreună. Nu e un reproș adus romanilor plecați, e tristetea faptului ca sunt plecați departe de familie, copii. Departe de ai lor. Despărțiți de frații romani ne simțim împuținati și oarecum vulnerabili.

  • Natura Bipolara On-Line, Radulescu Marcel … Pai, ori esti tare, ori esti moale ? Lasa, ca dai zilnic de cocalari pe strada, s-au dus sa mai fure si-n alta parte, din pacate, tot aici fac puscaria.

   Presiunea n-o pui daca deschizi o fraza optimist si -o termini pesimist, ce mai vrei ? Fii barbat. Lasa lametatiile. Fa ceva. Injura prostii / trolli / injura-ma pe mine. 😀 Fa-i sa se simta, sa schimbe jegul din ei.

 8. si toti se pi*a pe badalau

 9. In Romania se da foc la lana, ce mai vreti ? Ciobanii s-au dus zidari in Anglia. Nu se prelucreaza, vindem brut si cumparam net, ca prostii, zmeura/mobila/compot etc.

  O lista cu prioritatiile Romaniei cand ? Nu stie nici dracul care-i capul si care-i coada.

 10. Nu sunt luati in calcul cei peste un milion din State, Canada, Australia samd.

 11. „doar în 2018 plecând din țară 238.926 de români”.
  „numărul emigranţilor depăşind numărul imigranţilor cu peste 57.000 de persoane”

  Cei 181,926 care au imigrat de unde sunt, ca nu înțeleg ?