G4Media.ro

Europarlamentarul Ramona Strugariu, apel la Comisia Europeană despre desființarea SIIJ, deciziile CCR…

Sursa foto: Pixabay

Europarlamentarul Ramona Strugariu, apel la Comisia Europeană despre desființarea SIIJ, deciziile CCR și independența Justiției: ”Ne ducem inevitabil la lansarea procedurilor de infrigement. Nu ezitați să folosiți instrumentele existente”

Europarlamentarul Ramona Strugariu a făcut, marți, un apel la Comisia Europeană cu privire la desființarea Secției Speciale, deciziile CCR și independența Justiției din România, spunând că ”ne ducem inevitabil la lansarea procedurilor de infrigement”:

 • ”Nu ezitați să folosiți instrumentele existente”, a transmis eurodeputata Renew Europe vicepreședintei Vera Jurova și comisarului Didier Reynders printr-o scrisoare transmisă în 8 martie.

Strugariu le-a atras atenția celor doi oficiali europeni cu privire la îngrijorările exprimate de magistrații români care fac referire la faptul că legislația adoptată recent, în mandatul ministrului Justiției Cătălin Predoiu, nu dizolvă Secția specială, ci îi întărește rolul și nu restabileşte fostul cadru legislativ în care DNA era structura cu competența de a investiga faptele de corupție.

Europarlamentarul a mai spus că decizia Curții Constituționale a României care contestă supremația dreptului european, presiunea constantă, atacurile și excluderea magistraților incomozi, alături de refuzul evident de a respecta recomandările MCV cu privire la Secția specială ”descriu un climat general de ostilitate împotriva independenței puterii judecătorești și ne conduc inevitabil către lansarea unor proceduri de constatare a neîndeplinirii obligațiilor de către Comisie (proceduri de infringement), tocmai pentru a ne asigura că dreptul european este respectat şi implementat corect”, se arată în scrisoare.

Ramona Strugariu a mai amintit de cazul Poloniei și le-a cerut Verei Jurova și lui Didier Reynders ca România să nu ajungă într-o situație similară:

 • ”Vă solicit, aşadar, în calitate de gardian al Tratatelor, să va faceți vocea auzită cu privire la situația justiției din România și să nu ezitați să vă folosiți de instrumentele existente, inclusiv cele legate de constatarea neîndeplinirii obligațiilor, pentru a proteja independența justiției. Liniștea din partea Comisiei îi descurajează puternic pe acei magistrați devotați statului de drept și independenței profesiei lor. În plus, aceștia sunt, de multe ori, vânați de Inspecția judiciară. Vor renunta la această luptă, atâta timp cât nu vor primi sprijinul necesar și confirmarea eforturilor lor, de la nivel european. Haideți să nu așteptăm până ajungem într-o situație similară cu cea a Poloniei, sau mai rău”, se arată în scrisoarea eurodeputatei Ramona Strugariu.

 

Sursa foto: Pixabay/ geralt

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

29 comentarii

 1. CCR trebuie desființată.
  Au ajuns sclavii hoților Politici, plătiți Regește de hoți din munca Poporului.

  Ar trebui dați pe mâna Justiției și să suporte consecințele.

 2. Useristii cer sancțiuni la adresa României. Ce altceva e nou?

  • usr cere sanctiuni pt ca tu si amicii tai, ciolacu si citu, sa nu mai puteti fura.

  • si eu cer si nu sunt userist…. sa ne puna 75mil pe zi pana rezolvam legea cum trebuie…

  • Sa dea sanctiuni, pana isi reamintesc mioriticii mai de la est ce hartii am semnat cand am aderat la UE. In ultimii ani si-au luat borfasii tara inapoi, la TV, lapte si miere, cam ca in Rusia, nimeni nu critica, toti aplauda.

  • Gogu posteaza impotriva useristilor, indiferent de subiect. Ce altceva e nou?

  • Stai jos, nota 4. USR reclamă hoții nu Romania!

  • Problema fiind că TOȚI ROMÂNII plătesc amenzile de la UE nu hoții și nici trădătorii de la usere!

  • @garett amenzile alea sunt o mica parte din cat fura politicienii la adaposti Sectiei speciale.

 3. … la fel de inutile ca si justitia din Ro

  … la fel de toxice, precum justitia romana

  … la fel de mincinoase pentru ca dau false sperante, asa cum e si justitia noastra

  • Corect, „justiția” românească trebuie refăcută din temelii, în primul rând introdus sistemul cu jurați.

 4. Sper să realizeze și usr, după ce o să primească ignore de la comisie, comisar, și toate celelalte organisme, că statul de drept este doar o chestie de oportunitate pentru presiune asupra unui stat. Atât timp cât psd+ pnl sunt la guvernare, în parlamentul european, cele două grupuri ppe și social democrații o să controleze orice inițiativă împotriva lor. Cum se zice la Bruxelles, nu e nimic personal, e doar politică.

 5. Bravo, USR, nu i lasa , trebuie sa si respecte angajamentele

 6. Bravo USR, guvernul sa si respecte angajamentele

 7. Foarte bine usr, singurul partid care merita votat!

 8. Singura țară care se reclamă pe sine la comisie. Asta spune multe.

  • … pai de-aia usr nu mai intră în parlament data viitoare .. 😃😃😃

  • Mie mi se pare normal; exemplu: dacă tatăl tău i-ar aplica mamei tale o pedeapsa exemplara, in repetate rânduri, l-ai reclama la poliție sau l-ai lasă sa o pedepsească in continuare ?

  • La ce bătaie si-a luat de copil mic a început să ii placa… E din familie traditionala 😂

  • Nu e singura tara, si Polonia face la fel. Nu e vina Ramonei Strugariu, a USR-ului sau a oricui care sesizeaza CE pentru ca suntem condusi de hoti. E vina hotilor si a celor ce le dau mana libera (Iohannis, Citu, Ciolacu, Hunor & co.)

  • Daca tata si mama, o sula. Daca useristii aveau acceptul natiunii, puteau trece legi care sa infiinteze si sa desfiinteze orice nu e in Constitutie. Dar aceasta fofo isterica, realizand ca nu va putea convinge niciodata poporul roman cu mangleala ei de usa cortului, se pia pe dorintele romanilor.

   in definitiv, ca ii zice sectia speciala sau PITICOT, problema nu e ca un parchet exista. Problema femeii e ca in SIIJ nu poate numi ea colegii ei de Langley.

 9. Alta mai.mu.ta userista care actioneaza impotriva propriului stat!

  • Mai era unu Dragnea, acum cativa ani, de urla la toti ca sunt impotriva statului, statul fiind el…

 10. Nota 4. Nu reclamă statul, reclamă hoții!

 11. Bravo USR. Sa speram ca Johanis nu va avea nerusinarea sa promulge legea.

 12. Indiferent daca sunt la putere sau in opozitie, daca sunt pro sau contra ceva , politicienii alesi sau numiti vor si urmatoarele alte mandate, si sa locuiasca in capitalele renumite ale UE. Ceea ce se petrece este lupta pentru pozitiile confortabile in ierarhia sociala, pozitii care ofera profitorilor si familiilor lor sa duca o viata la standarde de lux, fara prea multa bataie de cap, promovati fiind cu ajutorul partidelor, nu afirmandu-se fiecare individual, pe baza pregatirii si experientei pe care le au .

 13. Cine este și cine a votat-o pe acesta panarama???
  Sa va a fie de scârbă!!!
  Turnătorii români trebuie sa fie năsui, drule, serbani…
  Mi-e scârba și mie!!!