G4Media.ro

Europarlamentarul Nicu Ştefănuţă a sesizat Comisia Europeană în legătură cu ursul împuşcat…

Foto: Europarlamentarul Nicu Ștefănuță / Sursa: Facebook

Europarlamentarul Nicu Ştefănuţă a sesizat Comisia Europeană în legătură cu ursul împuşcat de prințul austriac în România

Europarlamentarul Nicu Ştefănuţă (USR PLUS) a sesizat Comisia Europeană în legătură cu ursul împuşcat de prinţul de Liechtenstein, „prin derogare de la legile naţionale şi europene”, potrivit unei postări pe pagina personală de Facebook a politicianului.

„Prinţul Arthur de România. Am sesizat Comisia Europeană! Am primit ştirea împuşcării ursului trofeu prin derogare de la legile naţionale şi europene de către prinţul de Liechtenstein. Este un nou exemplu că, pentru bani, în România se închid ochii la reguli. Eu nu vreau însă ca ţara să fie destinaţie de safari pentru niciun prinţ al lumii”. a scris Nicu Ştefănuţă pe Facebook.

Ştefănuţă i-a adresat o interpelare comisarului european Virginijus Sinkevicius, în care scrie că „prin Directiva habitatului şi legislaţia existent în România, vânătoarea de urşi este interzisă. Ministerul Mediului aprobă însă cote de vânătoare cu scopul de a reduce efectivele considerate prea numeroase şi dăunătoare populaţiei. Aceste derogări de la legislaţia română şi europeană permit însă împuşcarea în scopuri recreative prin partide de vânătoare şi vânători de trofee care costă între 5.000 şi 20.000 de euro”.

Europarlamentarul român întreabă Comisia Europeană dacă are un „recensământ detaliat al urşilor în Europa sau intenţionează să aibă un program care să sprijine statele membre în demararea unui astfel de recensământ? Pot statele membre să ofere derogări fără a avea un astfel de recensământ şi fără a avea cunoaşterea exactă a efectivelor? Poate un stat membru să dea o derogare pentru uciderea unui animal fără a implementa măsuri de prevenţie pentru specia respectivă? Poate un stat membru să ofere derogări într-un sit Natura 2000 dacă animalele nu prezintă niciun pericol şi vânarea nu respectă criteriile stipulate în Directivă? Aţi primit din partea statului român un raport detaliat privind derogările de la Directiva habitat pentru 2019-2020?”.

Citește și – Agent Green: Arthur, cel mai mare urs din România, a fost împușcat de un prinț austriac într-o arie protejată din județul Covasna / Berceanu: La nivelul Gărzii de Mediu, am demarat o anchetă / Tanczos Barna: E extrem de complicat să se stabilească exact ursul care a fost împușcat

Foto: Europarlamentarul Nicu Ștefănuță / Sursa: Facebook

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

5 comentarii

  1. Bravo, omule, dar nu te opri aici! Vor veni ‘emancipații’, ‘europenizații’ ca să nu mai spun de harcov – nu pădure, nu urși, nu nimic in Romania, totul pt ungaria, aia țară emancipată!

  2. Nu vă dați în stambă, domnilor USR+. Schimbați legile și apoi plângeți-vă.

    • Pai da, daca tot se dau in stamba pe la Bruxelles, sa ia aminte de la ventriloaca Viorica cum se face.

  3. Ministrul Mediului e vinovatul. El a dat derogarea. Sa speram ca va fi cu folos, totusi. Occidentalii sunt receptivi la problemele de mediu si de protejare a animalelor. La noi e mai rudimentara perspectiva…