G4Media.ro

Europarlamentar bulgar: Întârzierea admiterii noastre în Schengen se datorează intereselor Germaniei şi…

sursa foto: ELVIS BARUKCIC / AFP

Europarlamentar bulgar: Întârzierea admiterii noastre în Schengen se datorează intereselor Germaniei şi Tărilor de Jos / ”Dacă Bulgaria şi România sunt în Schengen, cele mai mari porturi europene din Europa vor deveni Constanţa, Varna şi Burgas, Pireu şi Salonic”

Europarlamentarul bulgar Anghel Djambazki (VMRO/Grupul Conservatorilor şi Reformiştilor Europeni din Parlamentul European) susține că întârzierea admiterii Bulgariei în Schengen se datorează intereselor Germaniei şi, într-o oarecare măsură, ale Ţărilor de Jos.

Potrivit acestuia, Germania nu doreşte să-şi impună dreptul de veto, însă găseşte alte ţări care să o facă. „Este un vechi truc politic, celebru în relaţiile internaţionale. Când ai un rol principal undeva, cum este cazul Germaniei, nu este bine să fii tipul rău, aşa că găseşti pe altcineva care să o facă în locul tău. Este exact cazul Austriei. Austria are o problemă cu migraţia, însă principala problemă a Austriei legată de migraţie este Germania, nu Bulgaria”, a explicat Djambazki, citat de Novini și preluat de Agenția de presă Rador.

Potrivit europarlamentarului bulgar, Germania nu s-a descurcat cu migranţii, aşa cum declarase anterior. „Inundarea Europei cu migranţi care susţin Palestina împotriva Israelului în acest moment, ceea ce este o problemă uriaşă şi un şoc imens pentru ei, se datorează comportamentului german şi nu are nimic de-a face cu Bulgaria”, a adăugat Djambazki, precizând că migranţii ilegali care intră în Austria nu au trecut prin Bulgaria. „Un număr mic dintre aceştia s-a deplasat prin Ungaria pe ruta Balcanilor de Vest, care este finanţată de organizaţii neguvernamentale care plătesc traficanţii.

Europarlamentarul a susţinut categoric că motivul pentru care Bulgaria se află în afara Schengen este financiar şi de transport, iar obiectivul este ca porturile din vest să funcţioneze ca şi până acum. „Dacă Bulgaria şi România sunt în Schengen, cele mai mari porturi europene din Europa vor deveni Constanţa, Varna şi Burgas, Pireu şi Salonic, pentru că drumul mărfurilor se va scurta şi vor ajunge în Europa de Vest în şapte-opt zile. În timp ce pentru acostarea în porturi precum Rotterdam, Copenhaga, sunt necesare încă două săptămâni.

Menţinând Bulgaria şi România în afara Spaţiului Schengen, calea mărfurilor este întârziată din cauza aşteptării la graniţele de intrare-ieşire ale ambelor ţări. Aceasta costă Bulgaria 100 de milioane de euro pe an daune directe numai pentru transporturi, fără a lua în calcul celelalte afaceri conexe. Iată explicaţia cea mai simplă şi absolut adevărată”, a subliniat Anghel Djambazki.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

6 comentarii

 1. Balcanism tipic. Să fie el sigur că nu o să fie cele mai mari porturi. E incomparabil Atlanticul cu Mediterana și mai ales cu Marea Neagră în ce privește transportul naval.

  Ar trebui să se uite mai bine la ei în oglindă și la corupția care domnește în Bulgaria.

  • Pai tocmai corupția asta balcanica face porturile respective mult mai tentante pentru comercianții asiatici decât cele vestice.

 2. Desigur, trolii proruși vor milita pentru neadmiterea României în Schengen.

  Pe de altă parte, probabil Pireu ar deveni cel mai important port, nu Varna, nici Constanța.

 3. Mare descoperire. Asta era mai mult decât evident

 4. Are parțial dreptate.

 5. Daca va lasa Turcia Porturile de la Marea Neagra se pot dezvolta doar cu acordul Turciei care controleaza accesul prin Dardanele Nu degeaba chinezii (care gandesc de 10 ori si taie o data) au investit masiv in Pireu singurul port din zona care nu e controlat de o putere straina si care are un potential enorm avand tot spatiul balcanic si al Europei de E ca potentiali clienti