G4Media.ro

Eurodeputatul USR, Vlad Gheorghe, factură de peste 11 miliarde de euro pentru…

sursa foto: facebook

Eurodeputatul USR, Vlad Gheorghe, factură de peste 11 miliarde de euro pentru Austria, care lasă România din nou în afara Schengen

Euredeputatul USR Vlad Gheorghe simulează, în baza unei facturi, cât ar trebui să plătească României, politicienii austrieci pentru decizia lor de a respinge din nou aderarea țării nostre la spațiul Schengen. Politicianul subliniază că le-a dat austriecilor la ei acasă, la Viena, factura de peste 11 miliarde de euro.

„(…) 11.000.000.000 de Euro, atât ar trebuie să plătească Austria românilor pentru că ne-au lăsat iar în afara spațiului Schengen. Atât ne costă anual statul pe la cozi din cauza celor care ne discriminează – fără TVA, că suntem în UE”, spune Vlad Gheorghe.

Acesta consideră că „Herr Nehammer” ar trebui să zică mersi pentru că factura reprezintă un singur an la plată, deşi din 2011 România îndeplineşte toate criteriile de aderare la Schengen. De asemenea, Vlad Gheorghe semnalează că guvernul PSD-PNL nu e în stare să impună respectul pe care România îl merită.

„Să zică mersi c-am calculat doar costurile obiective, fără daune civile – toți nervii, toată umilința, toate orele din viață pierdute de românii din țară şi din diaspora, precum şi de ceilalți cetățeni europeni ținuți aiurea pe la granițe ca să-şi facă Nehammer campanie electorală pe spatele lor. Să fie foarte clar: decizia guvernului austriac de a lăsa iar România în afara Schengen este una profund arbitrară şi discriminatoare, aşa cum scrie şi în Rezoluția pe care am propus-o şi care a fost votată de Parlamentul European în iulie la Strasbourg.  Acum că s-a încheiat campania în Austria, Karl Nehammer tot se-ncăpățânează să ne discrimineze – că aşa-i zice prietenul de la Moscova, că aşa îi zice prietenul de la Budapesta, nu ne interesează.  Ori intrăm în Schengen – cum merităm de peste 10 ani, ori guvernul Nehammer are de plată 11 miliarde anual către România.  În viața reală orice faptă are consecințe, iar dacă guvernul PSD-PNL nu e în stare să impună respectul pe care România îl merită, atunci ne ocupăm de la Bruxelles să facem politicienii austrieci care ne discriminează să plătească”, afirmă Vlad Gheorghe.

factura pentru Austria, Vlad Gheorghe

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

11 comentarii

 1. Pasărea mălai, visează…
  Mototolii din guvernul PSD-PNL nu au capacitatea sa obțină acesti bani, de la Austria!

 2. Înainte de a le tăia Schengenul românilor, Nehammer al Austriei s-a asigurat că nici guvernul, nici intelectualii nu vor reacționa notabil. Ce, boicotăm șnițelul?

 3. livache îi fura în două săptămâni…
  nu-i fura, îi „accesa”.

 4. De ce 11? 11x 12 + anii următori.

 5. ‘factura’ aia trebuie platita romaninlor de junta militaro-mafiota, asta printre multe altele.

 6. USR nu ar trebui sa dea vina pe Austria ci pe adversarul lor politic, mafia USL care ne împinge constant în afara Europei prin corupția și incompetenta lor.

 7. Da, europarlamentarii vor să-și facă reclamă pe nume propriu, fără bani. Unul dă în judecată Consiliul European, fără participarea statului român iar altul trimite o factură în nume propriu. Fără Min. de finanțe sau Externe sau Interne. Așa de capul lui. Și cineva din Austria poate să emită o factură României pentru toate persoanele care trec ilegal în Austria din Ro, cheltuieli juridice, cazare, masă, expulzare, pagube provocate pe teritoriul austriac etc. Chiar suntem duși cu capul? În cazul acesta este vorba de un Eurodeputat. Să nu uităm că și V. Dăncilă a fost 8 ani eurodeputată. Respectivul Eurodeputat mai apare și la TV cu factura. Are cod fiscal, are cont??? Unde să o plătească austriecii??

 8. Vlăduț: te-am crezut patriot! Tu ai primi un hoț in casa ta? Cam așa suntem noi pt vestici! Atâta timp cât am avut premier plagiator! Majoritatea membrilor guvernului au încălcat legea într-un fel sau altul dar în toate cazurile au produs pagube financiare poporului român! Ar trebui să ne bucurăm că ne mai țin în UE și NATO!! Tu ar trebui sa lupți pt eradicarea corupției din politica românească!! Noi nu avem autostrăzi, spitale fără doctori șpăgari, școli cu toaleta in interior pt că nu suntem în Schengen??

 9. Un gest infantil de autopromovare.