G4Media.ro

Eugen Tomac: Consiliul European poate impune Consiliului JAI o decizie pe Schengen/…

Sursa foto: ELVIS BARUKCIC / AFP

Eugen Tomac: Consiliul European poate impune Consiliului JAI o decizie pe Schengen/ Ar fi cel mai grav lucru să renunțăm la Bulgaria

Consiliul European poate impune Consiliului Justiție și Afaceri Interne o decizie pe Schengen, a declarat  eurodeputatul Eugen Tomac, liderul PMP, luni, la Știrile B1 TV.

Întrebat despre poziția Germaniei și pașii următori, eurodeputatul român a afirmat: „Germania a transmis un mesaj corect și nu putea spune altceva, având în vedere că avem și un președinte al României de origine germană, și mă bucur că Germania sărbătorește Ziua Unității, și noi românii trebuie să avem această ambiție de a repara erorile din trecut, însă revenind la prezent și chestiunea Schengen, trebuie să spun următorul lucru, că nu sunt suficiente declarațiile de compasiune și de solidaritate cu România și avem nevoie de acțiune”.

„Această acțiune se numește ședință a Consiliului European din 25 octombrie, din această lună, unde se poate discuta această chestiune. Președintele României împreună cu cancelarul Germaniei pot cere ca pe ordinea de zi a Consiliului European să se discute acest subiect, pentru că Consiliul European poate impune Consiliului JAI o asemenea decizie. În rest, rămânem la acest capitol al dezideratelor și neîmplinirilor pe care le dezbatem de mai bine de un an”, a continuat Eugen Tomac.

El a avertizat că „ar fi cel mai grav lucru să renunțăm la Bulgaria”.

„La fel cum Bulgaria, dacă ar avea de gând vreodată să adopte o strategie proprie, ar intra într-o mare capcană. Am intrat împreună în Uniunea Europeană, am investit împreună în proiectul Schengen și trebuie să rămânem într-un proiect comun pentru că este în interesul ambelor state. Resping categoric orice scenariu prin care am exclude Bulgaria”, a adăugat liderul PMP.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. Nimeni și nimic nu poate impune unui stat să voteze într-un anumit fel, pentru ca ar fi împotriva Tratatelor. Dacă nu glumește, domnul Tomac generează așteptări nerealiste, ceea ce poate fi o eroare majoră.