G4Media.ro

Eugen Iordănescu, directorul Camerei de Comerț Sibiu, are decizie definitivă de colaborator…

Sursa foto: Turnul Sfatului

Eugen Iordănescu, directorul Camerei de Comerț Sibiu, are decizie definitivă de colaborator al securității / Avea numele conspirativ ”Immanuel Kant” și dădea note informative despre colegii de facultate

Înalta Curte de Casație și Justiție a României a decis joi că actualul director al Camerei de comerț Sibiu și unul din cei mai influenți oameni din jurul administrației județene a fost colaborator al Securității, informează Turnul Sfatului.

”Respinge recursul declarat de pârâtul Iordănescu Eugen împotriva sentinţei civile nr. 520 din 2 octombrie 2019, pronunţată de Curtea de Apel Bucureşti – Secţia a VIII-a contencios administrativ şi fiscal, ca nefondat. Definitivă”, se arată pe site-ul instanței.

Calitatea de colaborator al lui Eugen Iordănescu a fost constatată, inițial, de Consiliul național de studiere a arhivelor Securității (CNSAS), în urma unei solicitări a redacției Turnul Sfatului.

CNSAS a descoperit note informative semnate în vremea studenției, în care relata despre relațiile colegelor sale cu studenți străini, despre atitudinea acestor studenți străini față de România sau despre situații în care vreunul din colegii săi îl imita pe Nicolae Ceaușescu. Immanuel Kant era numele său de cod.

Deocamdată, Eugen Iordănescu este în concediu din funcția de director al Camerei de comerț, după ce Curtea de Apel Alba Iulia i-a interzis să mai exercite această funcție, fiind urmărit penal într-un dosar de spălare de bani.

Eugen Iordănescu este unul din cele mai influente persoane din jurul administrației județului Sibiu.

Actuala conducere liberală a Consiliului Județean Sibiu și-a manifestat susținerea pentru el public în mai multe rânduri, oferindu-i diferite poziții din care să reprezinte județul.

Sursa foto: Turnul Sfatului

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

11 comentarii

 1. altul de la sibiu, alt tradator

  • Interesant e că sunt pedepsiți „colaboratorii” securiștilor dar securiștii nu 😂😂😂
   Securiștii sunt bine mersi in PCR-USL , AUR și UDMR și primesc pensii speciale 😂😂😂

 2. După ce au ciordit tot ce se putea prin tara asta.

 3. Omul este în concediu. Nu trebuie deranjat mai ales dacă are și susținerea ciumei galbene și a mafiei din Sibiu.

 4. Ce impietate, sa-l numeasca cu numele marelui filosof al Luminilor! Ce abjecta securitatea asta!

 5. Securiștii conduc România, iar voi tot îi votați.

 6. Ce sa spun, după 30 de ani îi deconspira. Până acum au tăcut. Parcă e prea târziu. Cineva și-a cam bătut joc de acest popor în acest sens: foștii securiști și colaboratori nu doar ca nu au fost sancționați, dar au fost promovați politic și economic.
  La acest ceas al istoriei, e praf în ochi!

 7. Asaaaa? Dar oare, nu ajungem și la cel care l-a introdus în ULBS și care l-a inpins la CCIA. Este vorba de ” renumitul profesor” Dan Popescu. Cel care a ruinat prin aranjamentele sale cariera multora din Facultatea de Studii Economice din Sibiul.
  Acum aștept ca moderatorul sa nu aprobe afișarea, demonstrând ca este și el implicat…

 8. Era mai potrivit Immanuel Canto ori Dante.