G4Media.ro

Este nevoie de un nivel nou fundamental de sprijin medical pentru armata…

sursa foto: Facebook/ Volodimir Zelenski

Este nevoie de un nivel nou fundamental de sprijin medical pentru armata Ucrainei, afirmă Volodimir Zelenski

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a afirmat, duminică, într-un nou discurs, că armata Ucrainei are nevoie de un nivel nou fundamental de sprijin, el precizând că s-au identificat priorităţile şi rezultatele vor apărea, transmite News.ro.

“Astăzi avem o decizie importantă în privinţa personalului. La propunerea ministrului Apărării, am schimbat comandantul Comandamentului Forţelor Medicale al Forţelor Armate ale Ucrainei. În locul generalului-maior al Serviciului medical Tetiana Ostashchenko, l-am numit pe generalul-maior al Serviciului medical Anatoliy Kazmirchuk, şeful Centrului clinic medical militar naţional „Spitalul clinic militar principal” din Kiev, în calitate de nou comandant. Sarcina este evidentă – şi acest lucru a fost discutat în mod repetat în societate, în special în comunitatea medicilor noştri de război – este nevoie de un nivel nou fundamental de sprijin medical pentru armata noastră. De la turnichete de înaltă calitate la digitalizare completă şi transparenţă în aprovizionare, de la instruire de înaltă calitate la o comunicare sinceră cu medicii de luptă în acele unităţi în care asistenţa medicală este organizată cu adevărat corect şi cu adevărat eficient. Experienţa eficacităţii unităţilor specifice ar trebui să fie extinsă la toate forţele de apărare. Astăzi, în cadrul unei întâlniri cu ministrul apărării Umerov, am identificat priorităţile şi nu va trece prea mult timp pentru a aştepta rezultatele. Schimbările trebuie să fie făcute rapid”, a spus Zelenski.

Ucraina pregăteşte în continuare evenimentele internaţionale planificate pentru această săptămână, a menţionat Zelenski. “Va exista o activitate importantă – o nouă comunicare cu partenerii noştri. Lucrul esenţial acum este să ne asigurăm că sprijinul pentru Ucraina va fi suficient şi anul viitor. Le mulţumesc tuturor ţărilor care iau în considerare această problemă în acelaşi mod ca şi noi. Acest semnal trebuie transmis Rusiei: indiferent de ceea ce face, lumea nu va obosi să apere libertatea şi ordinea internaţională. Aş dori să apreciez astăzi Olanda – în această săptămână, guvernul olandez a prevăzut peste 2 miliarde de euro pentru anul viitor, în principal pentru sprijinul de securitate pentru Ucraina. Vă mulţumesc, Mark, domnule prim-ministru, şi sunt, de asemenea, recunoscător întregii societăţi olandeze. Acesta este un semnal oportun. Este important să simţim că apărarea libertăţii este susţinută de un sprijin fiabil şi sincer”.

Volodimir Zelenski a mai spus că în fiecare săptămână a acestui război mii de ucraineni îşi arată cel mai bun caracter, cele mai puternice calităţi ale oamenilor. “Atunci când vorbim despre unitate în apărarea Ucrainei, vorbim întotdeauna nu despre ceva abstract, ci despre lucruri foarte specifice – despre oameni care fac ceea ce trebuie să facă, ceea ce ar trebui să facă, ceea ce îi sprijină pe ceilalţi şi, în cele din urmă, permite Ucrainei să stea în picioare, să lupte, să răspundă inamicului şi să reuşească în bătălii, să consolideze statul nostru, să salveze vieţi”.

Liderul de la Kiev le-a mulţumit angajaţilor Serviciului de Stat pentru Situaţii de Urgenţă din Ucraina – “cei care salvează vieţi în fiecare zi”.

“Cei care îşi riscă viaţa. Cei care au fost răniţi de bombardamentele ruseşti. Mulţumesc întregului personal al Serviciului de Stat pentru Situaţii de Urgenţă! Şi în special sergentului Vladyslav Dordiy, sergentului major Oleksiy Suschevsky şi sergentului şef Oleksiy Shabal – pompieri şi salvatori care lucrează în regiunea Zaporizhzhia. Aceştia au fost răniţi miercurea aceasta în timp ce acordau asistenţă în satul Zarichne. Băieţi, vă doresc însănătoşire grabnică! Vă mulţumim pentru serviciile voastre.

Regiunea Doneţk. Salvatori care s-au remarcat în mod deosebit în ajutorarea oamenilor după atacul rusesc asupra oraşului Selydove. Sergentul Artur Taranenko şi căpitanul Viktor Kartashov. Vă mulţumim!

Regiunea Kherson. Sergenţii Oleksandr Chastukhin, Yevheniy Tyshyk, maiorul Serhiy Kovalenko. Aceştia au fost implicaţi în mod repetat în lichidarea consecinţelor loviturilor ruseşti şi fac întotdeauna tot posibilul pentru a salva cât mai mulţi oameni. Bravo, băieţi! Bravo! Vă mulţumim foarte mult

Şi, bineînţeles, medicilor ucraineni. Vă mulţumesc tuturor! Aş dori să o recunosc în mod special pe Tetiana Hurska, şefa Departamentului de Urgenţă Hulyaipole, şi pe Oleksandr Ilyenko, anestezist la Staţia de Urgenţă Zaporizhzhia. Vă mulţumim!

Kherson. Volodymyr Pyatyhorets, un chirurg care a operat 16 pacienţi cu răni provocate de explozia unei mine numai în această săptămână. Şi Mykola Stepaniuk, un felcer de teren al unităţii medicale de urgenţă din Kherson. El lucrează activ, ajută activ, salvează activ oameni. Vă sunt recunoscător dvs. şi colegilor dvs. care sunt la fel de activi şi de grijulii!”, a mai afirmat Zelenski.

Volodimir Zelenski le-a mulţumit şi celor care ajută la aducerea în Ucraina a copiilor răpiţi de ruşi. “Separat, aş dori să mulţumesc tuturor celor care, prin grija şi eficienţa lor, ne ajută să aducem înapoi în Ucraina copiii care au fost răpiţi de pe teritoriul ocupat. Astăzi am reuşit să îl readucem în Ucraina pe Bohdan Yermokhin, un băiat care a fost dus din Mariupol în Rusia. Au existat multe încercări de a-l ajuta. Mă bucur că totul a funcţionat. Sunt recunoscător întregii echipe care lucrează la returnarea copiilor ucraineni – Oficiului, Ombudsmanului şi partenerilor noştri internaţionali, inclusiv UNICEF. Sunt recunoscător în special Qatarului pentru mediere şi asistenţă eficientă. Vă mulţumesc!

Ne amintim de toţi oamenii noştri. Suntem conştienţi de fiecare colţ al Ucrainei care se află în prezent sub ocupaţie. Şi le sunt recunoscător tuturor celor care sunt în luptă, care se află la posturi de luptă, care se antrenează şi ajută, care se pregătesc pentru luptă! Avdiivka, Maryinka, întregul nostru est, direcţiile sudice… Direcţia Melitopol, regiunea Herson… Glorie tuturor celor care apără Ucraina, care apără independenţa, cărora le pasă de oameni şi care încearcă cu sinceritate să ne întărească pe toţi!”, a adăugat Zelenski.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. Zele este nevoie de un nou presedinte al Ucrainei, tu ai distrus suficient, mai lasa si pe altul.