G4Media.ro

Eşec al unei petiţii semnată de peste 260.000 de persoane pentru renunţarea…

Sursa foto: Pixabay.com

Eşec al unei petiţii semnată de peste 260.000 de persoane pentru renunţarea la spectacolul de artificii din Sydney

Peste un sfert de milion de persoane au semnat o petiţie online pentru anularea spectacolului de artificii din Sydney de Revelion şi donarea banilor alocaţi evenimentului locuitorilor afectaţi de incendiile masive de vegetaţie, în continuare active în apropierea metropolei australiene, informează sâmbătă DPA, preluată de Agerpres.

Linda McCormick, care a iniţiat petiţia în urmă cu o lună, s-a arătat „surprinsă” că 260.500 de persoane semnaseră documentul până sâmbătă, cu trei zile înaintea spectacolului de artificii. „Am crezut că voi avea circa o sută de susţinători, însă (numărul) a crescut şi a tot crescut. Sunt surprinsă că atât de mulţi oameni simt la fel ca mine. Cred că banii ar trebui folosiţi mai bine, în semn de respect pentru
cei care au pierdut atât de mult în incendii”, a declarat ea pentru ABC.

Spectacolul de artificii de Revelion a devenit unul dintre evenimentele preferate la nivel mondial la trecerea dintre ani, Sydney fiind primul oraş mare din lume care sărbătoreşte Anul Nou. Evenimentul din metropola australiană este urmărit de milioane de spectatori.

Petiţia menţionează că următorul spectacol de artificii va costa 5,8 milioane de dolari australieni (4 milioane de dolari americani) – aproximativ la fel ca şi în anii precedenţi, cu toate că cifra nu a fost confirmată de autorităţile din Sydney, notează DPA.

Într-un comunicat emis la data de 18 decembrie în care autorităţile explică de ce nu vor anula spectacolul de artificii se precizează că evenimentul aduce 130 de milioane de dolari australieni la bugetul statului New South Wales, a cărei capitală este Sydney. „Ar strica planurile a zeci de mii de oameni care vin în Sydney din toată ţara şi de peste mări, care au rezervat hoteluri şi restaurante pentru a urmări artificiile”, se arată în comunicat.

Autorităţile au adăugat că anularea spectacolului de artificii ar afecta mediul de afaceri din Sydney.

Primarul din Sydney, Clover Moore, a respins la rândul său solicitarea motivând că banii au fost deja cheltuiţi pentru organizarea spectacolului de artificii. „Revelionul din Sydney aduce laolaltă oameni din întreaga lume, cu un mesaj de speranţă pentru anul viitor”, a indicat ea într-un comunicat. „Vom profita de puterea enormă a evenimentului pentru a strânge mai mulţi bani pentru fondul de asistenţă şi recuperare în caz de dezastre al Crucii Roşii din Australia”, a precizat edilul.

Biroul de Meteorologie prognozează temperaturi de până la 43 de grade Celsius în Ajunul Anului Nou, în vestul Sydney.

Sursa foto: Pixabay.com

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

6 comentarii

  1. Australia cel puţin trei milioane de hectare arse. Este o suprafaţă echivalentă cu cea a Belgiei.
    Ce-i lipseşte chelului? Tichie de mărgăritar!

    • acele spectacole de artificii sunt o traditie la ei si ii fac pe multi oameni fericiti. chiar nu vad de ce ar fi tichia de margaritar. bani sunt, deci nu vad problema.
      artificiile nu exclud deloc ca au probleme care trebuiesc rezolvate. dar asta nu inseamna ca trebuie renuntat la ele. pe logica asta nimeni nu trebuie sa faca nimic altceva decat sa participe la rezolvarea problemelor de pe urma incendiului. cam absurd.
      dar nu stiu ce ne agitam noi ce fac aia. o duc de 10 ori mai bine ca noi ca nivel de viata.

  2. Ar fi fost un pas inainte renuntarea la artificii. Este un obicei practicat pe scara larga, foarte daunator pentru mediu, mai ales in emisfera sudica unde eate vara. Artificiile pot fi inlocuite cu spectacole cu laser sau drone, acestea avand avantajul ca pot fi refolosite. De ce se practica inca? Pentru ca deturnarea fondurilor municipalitatii sau spalarea de bani nu este un lucru inventat de Firea chiar daca aceasta il practica la un nivel avansat. Mai este si apetitul clasei sarace sau chiar de mijloc pentru spectacole de circ.

    • Plin de experti ISU pe la noi…

    • Nu aș renunța pentru nimic în lume la spectacolele cu artificii. Sunt fenomenale.

    • Deturnare de fonduri, spălare de bani? Adică corupție?
      Pardon dar corupția și bunăstarea nu coexistă, își dau în cap una alteia. În Sydney (și în general în Australia) vorbim de bunăstare, automat corupția este foarte mică.