G4Media.ro

Eroul de pe London Bridge, un puşcăriaş care a atacat în 2019…

Eroul de pe London Bridge, un puşcăriaş care a atacat în 2019 un terorist cu un dinte de narval, ar putea fi eliberat mai devreme, după o intervenţie a Reginei

Steve Gallant a fost considerat un erou atunci când, într-o permisie de o zi din închisoare, a atacat un terorist cu un dinte de narval, salvând mai multe vieţi în timpul atacului din noiembrie 2019 de pe Podul Londrei, iar acum asta ar putea duce la o eliberare înainte de termen din închisoare, scrie BBC.

Gallant (42 de ani) ispăşeşte o pedeapsă de 17 ani pentru uciderea unui fost pompier în 2005. În noiembrie 2019, se afla într-o permisie de o zi pentru a participa la un eveniment privind reabilitarea condamnaţilor, atunci când Usman Khan a atacat mai multe persoane cu un cuţit pe London Bridge.

Trei oameni au murit atunci, inclusiv atacatorul, care a fost ucis de poliţie, iar alte trei persoane au fost rănite. Două dintre persoanele care şi-au pierdut viaţa făceau parte din programul de reabilitare la care participa Steve Gallant, inclusiv unul dintre mentorii săi.

Gallant a fost unul dintre martorii care au intervenit pentru a-l imobiliza pe atacator. Acesta l-a ajutat pe un bucătar polonez să manevreze un dinte de narval de un metru şi jumătate împotriva teroristului.

Inclusiv Regina Marii Britanii s-a implicat în caz, oferindu-i acestuia un decret de clemenţă. Acesta nu este obligatoriu pentru comisia care va evalua eliberarea condiţionată, însă este puţin probabil ca cineva să se împotrivească. Inclusiv familia fostului pompier ucis de Gallant a vorbit în favoarea lui, notând eforturile făcute de acesta atât în închisoare, cât şi în timpul evenimentelor de pe Podul Londrei, de a se reabilita în faţa societăţii.

sursă: BBC // sursă foto: Twitter / Dan Walker

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

2 comentarii

  1. Wtf ? Ce un „dinte de narval” ? Miato ar fi fost sa explicati si asta in articol!😂

    • Narval ori in engleza narwhale este o balena de dimensiuni mici spre medii ce are un dinte ce atinge o lungime mai mare de 1 m . Este ruda cu beluga, o alta balena. Populeaza apele Groenlandei, Canadei si Rusiei. Cu dintele asta sparge banchiza de gheata si face o gaura pe care grupul o intretine in permanenta pentru ca aceste balene au nevoie sa a iasa la suprafata apei sa respire. Narvalul este o delicatesa pentru ursul polar care asteapta zile intregi la aceste gauri ca sa le prinda, asa ca toate au pielea marcata de zgarietarile adanci facute de ghearele ursilor polari.
      Am tradus in mare o parte din Wikipedia : narwhal or narwhale (Monodon monoceros) si am completat cu cate ceva din documentarele naturalistului britanic al carui nume apare la semnatura comentariului. Cand e vorba de natura in fiecare zi inveti ceva nou.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.