G4Media.ro

Erdogan: Parlamentul Turciei își va respecta promisiunea de a ratifica candidatura Suediei…

Sursa foto: GABRIEL BOUYS / AFP

Erdogan: Parlamentul Turciei își va respecta promisiunea de a ratifica candidatura Suediei la NATO dacă administrația Biden va deschide calea pentru vânzarea de avioane F-16 către Ankara

Parlamentul Turciei își va respecta promisiunea de a ratifica candidatura Suediei la NATO dacă administrația președintelui american Joe Biden va deschide calea pentru vânzarea de avioane F-16 către Ankara, a declarat marți președintele Recep Tayyip Erdoğan, potrivit presei turce, citată de The Guardian.

Vorbind reporterilor în zborul său de întoarcere din exclava azeră Nakhchivan, Erdoğan a declarat că ministrul de externe Hakan Fidan și secretarul de stat american Antony Blinken au discutat săptămâna trecută la New York despre candidatura Suediei la NATO.

Administrația americană leagă vânzările de avioane de luptă F-16 către Turcia de ratificarea de către Ankara a candidaturii Suediei la alianță, a afirmat Erdoğan.

Ieri, premierul Ungariei, Viktor Orbán, a declarat că parlamentul ungar nu se grăbește să ratifice încercarea Suediei de a adera la NATO, care a rămas în incertitudine de când a depus cererea de aderare anul trecut.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

3 comentarii

  1. Turcia ne place, nu ne place…este un membru extrem de important pentru NATO. Sa nu uitam ca SUA au arme nucleare pe teritoriul lor!!

  2. Parca Nato era o alianta a tarilor democratice care lupta impotriva dictaturilor.