G4Media.ro

Erdogan a remarcat într-o convorbire telefonică cu Olaf Scholz că Suedia a…

Sursa foto: Pixabay / Golden Fotonios

Erdogan a remarcat într-o convorbire telefonică cu Olaf Scholz că Suedia a făcut pași în direcția bună privind cerințele Turciei pentru ratificarea aderării la NATO

Președintele turc Tayyip Erdogan și cancelarul german Olaf Scholz au avut miercuri o convorbire telefonică în cadrul căreia au discutat despre evoluțiile din Rusia și despre candidatura Suediei la NATO, potrivit Direcției de comunicare a președinției turce, citată de The Guardian.

Erdogan a declarat că Suedia a făcut pași în direcția bună, referindu-se la o nouă lege antiteroristă care vizează grupurile guvernamentale kurde și anti-turce, printre care se numără Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK) și mișcarea Gülen, care a intrat în vigoare luna aceasta.

Suedia a solicitat aderarea la NATO după invazia Rusiei în Ucraina, însă Turcia a blocat candidatura Suediei după ce a criticat-o pentru că nu a adoptat o poziție mai dură împotriva acestor grupuri.

Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK) era deja desemnat ca grup terorist în Suedia înainte ca această legislație să intre în vigoare.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

2 comentarii

  1. Asta vrea sa fie si cu Putin si cu sufletu-n NATO.O sa i se rupă pantalonii de atata cracanare.Sau proiectul ală cu magistralele,care izolează stramtoarea Bosfor,l-a facut mielusel?!Cumva si evenimentele din Rusia!?

  2. Dupa evenimentul de ieri din Suedia, cu arderea Coranului in fata unei moschee, in niciun caz Turcia nu va accepta curand accseul acestei tari in NATO.
    Imi vine sa cred ca acel gest a fost intentionat, venind dintr-o parte a societatii suedeze care se opune intrarii.