G4Media.ro

Episcopii americani romano-catolici vor discuta dacă permit unor politicieni, inclusiv președintelui Joe…

Episcopii americani romano-catolici vor discuta dacă permit unor politicieni, inclusiv președintelui Joe Biden, să primească împărtăşanie în timp ce susţin avortul şi drepturile LGBTQ

Episcopii americani romano-catolici vor discuta săptămâna aceasta dacă politicienii, inclusiv preşedintele Joe Biden, ar trebui să primească împărtăşanie în contextul în care susţin avortul şi drepturile LGBTQ, o dezbatere care a divizat clerul şi a dezvăluit rupturi culturale interne, potrivit Reuters, transmite News.ro.

Biden, al doilea catolic care a ocupat funcţia de preşedinte al SUA, un democrat, i-a alarmat pe unii lideri ai bisericii cu faptul că sprijină drepturile de căsătorie între persoane de acelaşi sex şi avortul, opinii despre care, spun ei, sunt în neconcordanţă cu învăţăturile bisericeşti.

La întâlnirea lor anuală virtuală de miercuri până vineri, Conferinţa Episcopilor Catolici va decide dacă va cere Comisiei pentru doctrină să elaboreze un document didactic pe tema comuniunii, un sacrament central pentru credinţa romano-catolică.

Dacă la conferinţă se decide ca această Comisie să pună în funcţiune documentul, ar însemna o mustrare simbolică pentru cei care susţin opinii contrare învăţăturii bisericești, inclusiv pentru Biden şi alţi catolici care susţin căsătoriile între persoane de acelaşi sex şi dreptul de a avorta.

Purtătorul de cuvânt de la Casa Albă a refuzat să comenteze.

În 2004, conferinţa a publicat o declaraţie în care se precizează că episcopii individuali ar putea decide dacă refuză comuniunea politicienilor catolici care susţin dreptul de a avorta.

Conform Catehismului Bisericii Catolice, întreruperea intenţionată a sarcinii de către o femeie este „grav contrară legii morale” şi că dragostea conjugală ar trebui împărtăşită între bărbaţi şi femei, nu între oameni de acelaşi sex.

Biden, fost vice-preşedinte şi senator al SUA, a devenit un avocat ferm al drepturilor LGBTQ în ultimii zece ani. Din ianuarie, a anulat restricţiile federale privind pastilele pentru avort pentru a le face mai accesibile şi a propus un proiect de buget care, pentru prima oară în 45 de ani, nu interzice finanţarea avorturilor din fonduri federale în 2022.

sursa foto: Joe Biden

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

9 comentarii

  1. Indiferent daca exista Dumnezeu sau nu,daca religia crestina e adevarata sau nu,daca catolicismul e bun sau rau,nu poti spune ca Biden e catolic taticule.Las-o incolo de treaba.Mai ales cu treaba cu avortul.In orice conceptie teologica,oriunde in lumea asta,inclusiv la hindusi,in masura in care consideri ca Spiritul,Constiinta,Duhul,Mintea este Realitatea si omul are un suflet nemuritor,necompus adica,nu poti considera ca avortul e ok.Ca ceea ce face pe om,om si chiar orice alta fiinta inclusiv plantele este sufletul,nu procese generate de materie,iar la om este vorba de suflet rational.Poate ca nu e asa.Dar nu poti spune ca esti catolic sau religios in general daca consideri altfel.A considera altfel e a spune ca crezi in Dumnezeu si nu crezi in acelasi timp.

  2. Biden Senilul merita doar ultima impartasanie.

  3. Hai cu Evul Mediu inapoi

  4. Hahaha, cred ca Biden s-a pus pe plans. Nu il mai primeste Aburul Imaginar in imparatia lui imaginara :))) Urata miscare a bisericii catolice. Asa ceva … Tocmai ei cei mai ghei si cei mai pedofili sunt impotriva lu nea Biden.

  5. @Dan. Absolut de acord. Drepturile omului nu sunt tot una cu dreptul pentru împărtășanie în Biserica Romano Catolica.

  6. Cum naibii biserica e împotriva avortului și a lgbt dar în ceea ce privește războaiele și alte probleme n-are nicio apăsare?

  7. Mi se pare de bine daca o sa faca asta, o sa ii oblige pe politicieni sa ia o pozitie clara si sa se tina de ea, nu sa ii abureasca si pe unii, si pe ceilalti, sperand la voturi de la toti. Poate reusesc asa si americanii sa aiba o scena politica mai sanatoasa, cu mai mult de doua partide.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.