G4Media.ro

Epidemia de coronavirus a redus poluarea în Capitală provocată de traficul rutier.…

Epidemia de coronavirus a redus poluarea în Capitală provocată de traficul rutier. Ministerul Mediului: Concentrația de PM 10 era la stația de la Cercul Militar era apropiată de valorile înregistrate în vârf de munte, la Fundata

Ministerul Mediului a transmis, luni, că, în ultima săptămână, concentraţiile tuturor poluanţilor monitorizaţi în Bucureşti s-au situat mult sub valorile limită, chiar dacă au mai existat intervale orare cu anumite creşteri. ”Se reconfirmă ipoteza conform căreia principala sursă de poluare a aerului din aglomerarea Bucureşti este traficul rutier”, a transmis Ministerul Mediului. Specialiştii au transmis că luni, la ora 11.00, concentraţia de PM10 era la una dintre staţiile din Capitală era apropiată de valorile înregistrate în vârf de munte, transmite News.ro

”În ultima săptămână, concentraţiile tuturor poluanţilor monitorizaţi s-au situat mult sub valorile limită. În fiecare zi, au existat unele perioade de creştere orară a particulelor PM10 şi NO2, dimineaţa, orele 09:00-11:00, respectiv seara, orele 20:00-22:00, însă amplitudinea acestor creşteri a fost mult sub valorile obişnuite. După după evaluarea datelor, se reconfirmă ipoteza conform căreia principala sursă de poluare a aerului din aglomerarea Bucureşti este traficul rutier. Atunci când traficul se reduce, indicii de calitate arată valori foarte bune”, a transmis, luni, Minusterul Mediului.

Potrivit sursei citate, luni, la ora 11.00, la staţia de la Cercul Militar, concentraţia de PM10 era de 17,95 micrograme, apropiată de valorile înregistrate de staţia de monitorizare de la Fundata, judeţul Braşov, sau cea de la Semenic, judeţul Caraş-Severin, ambele amplasate în vârf de munte.

”Spre comparaţie, luni, 03 martie, la aceeaşi staţie şi aceeaşi oră, concentraţiile au înregistrat 130,64 micrograme. Avem chiar şi o premieră. Din analiza specialiştilor, astfel de valori nu s-au înregistrat niciodată într-o zi lucrătoare de luni, de când a fost pusă în funcţiune Reţeaua Naţională de Monitorizare a Calităţii Aerului”, a mai transmis Ministerul Mediului.

Potrivit specialiştilor, aceste rezultate bune de calitate a aerului au fost susţinute şi de condiţiile meteo, favorabile dispersiei pe toată durata săptămânii trecute.

Foto: Vedere spre Munții Bucegi din satul Fundata, județul Brașov / Sursa: G4Media.ro

Sursa: News.ro

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

12 comentarii

  1. Tot raul spre bine. Nu mai umbla mamiferele brambura. O sa vedeti ca e ‘game-changer’ virusul asta … Din pacate, lumea dupa crize se intoarce la vechile obiceiuri. Oricum, momentan, creaza o anumita solidaritate globala, ceea ce nu-i rau. Avem cu toti un dusman comun. Pana si ISIS s-au cumintit … Interesant experiment … „Frica de boale” … 😀

    • *Mai respiram si noi ceva O2 pur, nu toate benzonatele, nitratii, monoxizii si mai stiu eu ce cancerigene.

  2. Poate ca asta s-a si urmarit prin lansarea virusului asta…
    Mai poate spune cineva ca oculta nu doreste binele omenirii?

  3. Nu cumva și cei care ardeau deșeuri și-au redus activitatea? Când a fost vârful de poluare pe timp de noapte a fost tot din cauza mașinilor?

    Nu zic că mașinile nu poluează dar nici cei care ard deșeuri n-ar trebui ignorați.

    • mai mult ca sigur sunt ambele. ar fi interesat care cu cat contribuie.

    • scuze, era „intereasant”. nu interesat.

    • @Anonim
      Nu le mai ard, le ingroapa. Nu pierd ei momentul asta prielnic cand toata lumea e atenta la virus, nu la poluare… Doar garda de mediu si ministerul par sa nu inteleaga.

  4. Bănuiesc ca nu contează ca seara valorile sunt de 38 și ziua de 10
    În sudul Bucureștiului sunt 30-40 din 100 acum.

  5. Urmează să vină Firea să-şi asume meritele.

  6. Vedeți că se poate, șobolanilor?!

  7. Se explica,cumva.Muntilor,li s-a facut dor de bucuresteni.Si acestia sunt niste Mahomezi ai tarii!Nu ai cum sa ratezi o vizita intempestiva,daca esti umilul munte.Sau, o fi venit ca sa le returneze toata hartia igienica pe care au lasat-o anterior,la voia intamplarii,prin poienitele si zonele mirifice.Ca,de,este mare criza.

  8. In sectorul 6, Crângași, nu putem respira aer de „munte” cum ne doream toți odată cu reducerea circulației.
    Avem una sau două „gropi” cu aviz expirat, Chiajna și/sau Giulești Sârbi, care ne otrăvesc aerul în fiecare zi.
    Autoritățile pasează responsabilitate de la primăria generală la mediu!
    Cum putem rezolva noi cetățenii?