G4Media.ro

Enel X a pus în funcţiune şase staţii de încărcare a vehiculelor…

Enel X a pus în funcţiune şase staţii de încărcare a vehiculelor electrice în oraşul Constanţa

Reţeaua de încărcare a vehiculelor electrice dezvoltată de Enel X România a ajuns la 53 de staţii, după ce au fost puse în funcţiune primele şase staţii de încărcare a vehiculelor electrice în oraşul Constanţa, informează Enel România, într-un comunicat transmis, marţi, AGERPRES.

Potrivit sursei citate, cele şase noi staţii de încărcare sunt amplasate în zone uşor accesibile şoferilor din oraş, în baza unui parteneriat cu Primăria Constanţa, şi oferă posibilitatea încărcării a 12 vehicule în acelaşi timp. Investiţia în echipamente şi costurile cu instalarea şi mentenanţa au fost suportate în totalitate de Enel X.

Din totalul noilor staţii, patru sunt de tipul JuicePole fiind localizate pe străzile Unirii şi Fulgerului-Dezrobirii, la Spitalul Militar şi în parcarea etajată a Spitalului Judeţean Constanţa.

„Cu o putere de 2 x 22 kW AC, fiecare dintre staţii permite reîncărcarea simultană a două vehicule electrice şi încărcarea a până la 40% din nivelul bateriei în 30 de minute, în funcţie de modelul şi specificaţiile maşinii. Alte două staţii, de tipul JuicePump, sunt amplasate pe strada Pandurului – Şoseaua Mangaliei şi în parcarea Portului Tomis. Fiecare staţie de încărcare permite reîncărcarea a două vehicule electrice în acelaşi timp cu o putere de 50 kW DC respectiv 22 kW AC. Încărcarea până la 80% din nivelul bateriei durează, în curent continuu, aproximativ 25 de minute, în funcţie de modelul şi specificaţiile maşinii”, precizează compania.

Şoferii îşi vor putea reîncărca vehiculele la staţiile Enel X folosind noua versiune a aplicaţiei mobile JuicePass – interfaţa unică pentru clienţii Enel X prin care pot accesa o reţea de peste 95.000 de puncte publice de încărcare din 18 ţări europene. Aplicaţia poate fi descărcată de pe Google Play sau App Store, iar ghidul de instalare poate fi accesat pe site-ul enelx.ro.

Totodată, conducătorii auto pot verifica locaţia şi starea punctelor de încărcare Enel X pe o hartă interactivă fie în aplicaţia JuicePass, fie pe site-ul web al companiei. Tarifele aplicate pentru încărcarea vehiculelor electrice încep de la 1,29 lei/unitate de încărcare (o unitate de încărcare = 1 kWh).

Enel X este linia de business globală a Enel dedicată dezvoltării de produse inovatoare şi soluţii digitale în sectoare în care energia prezintă cel mai mare potenţial de transformare: oraşe, case, industrii şi mobilitate electrică.

În România, Enel X are cel mai mare plan public de infrastructură de mobilitate electrică din ţară, care include instalarea în următorii ani a circa 2.500 de puncte de încărcare în toate regiunile ţării, implicând o investiţie totală între 15 până la 20 de milioane de euro.

Enel este o companie energetică multinaţională şi un lider integrat pe pieţele globale de electricitate, gaze naturale şi energii din surse regenerabile. Enel România este unul dintre cei mai mari investitori privaţi în domeniul energetic, cu operaţiuni în sectorul distribuţiei şi furnizării de electricitate, precum şi al producţiei de energie electrică din surse regenerabile, prezent pe piaţa din România din 2005.

Companiile E-Distribuţie operează reţele cu o lungime totală de aproximativ 128.000 de kilometri în trei zone importante ale ţării (Muntenia Sud – inclusiv Bucureşti, Banat şi Dobrogea) şi acoperă o treime din piaţa locală de distribuţie.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.