G4Media.ro

Emmanuel Macron vrea o Uniune Europeană suverană, „capabilă să-şi controleze frontierele” /…

Sursa foto: European Parliament

Emmanuel Macron vrea o Uniune Europeană suverană, „capabilă să-şi controleze frontierele” / Președintele francez intenționează să inițieze „o reformă a spațiului Schengen”

Preşedintele francez Emmanuel Macron a anunţat joi că principala axă a preşedinţiei Franţei a Consiliului Uniunii Europene (UE) rezidă în crearea unei „Europe mai suverane” şi include o capacitate „de protejare a frontierelor” europene, relatează BFMTV, citată de News.ro.

În acest sens, şeful statului francez intenţionează să iniţieze o „reformă a spaţiului Schengen” care implică conducerea politică a acestei zone de liberă circulaţie, după modelul conducerii zonei euro.

Astfel, urmează să aibă loc reuniuni regulate, la frontierele europene, la care să participe miniştri europeni vizaţi.

Emmanuel Macron a anunţat, de asemenea, o „reformă a textelor care să permită o îmbunătăţire a funcţionării interne a acestui spaţiu”, prin înfiinţarea unui ”mecanism de susţinere de urgenţă la frontieră în caz de criză”.

Obectivul este o evitare a unor „războaie hibride”, a subliniat Macron, referindu-se la criza migraţiei de la frontiera dintre Belarus şi Polonia.

Şeful statului francez doreşte, de asemenea, o „avansare a pachetului migratoriu european” printr-o intensificare a contactelor cu ţări de origine, dar şi printr-o armonizare a reglementărilor în cadrul Uniunii Europene.

Sursa foto: European Parliament

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

19 comentarii

 1. Existenţa unui spaţiu Schengen mai mic decât UE e o bizarerie cu tâlc.

 2. haoleu, noi stam de 14 ani de zile sa intram in Schengen si astia deja fac unul nou

  daca in Schengen 1 nu am intrat, nici in Schengen 2 nu cred ca intram, suntem o co.lonie condusa de slu.gi

  Ungaria de ce e in Schengen? Ei sunt tr.adatori, s.cl.avii lui Putin, sc.lavii lui Xi Jinping, pro-Rusia, anti-SUA, pro-China, anti-UE pe fatza, ei de ce se afla in Schengen si sl.uga cea buna Romania sta ca un caine afara? Avem un presedinte al Germaniei, un P.M. al Americii, un partid al Frantei, un partid al Germaniei, la noi toti parlamentarii, ministrii si functionari ling clantzele la ambasade

  de ce Romania nu e bagata in Schengen, dar Ungaria suverana si suveranista da? 🤔🤔🤔🤔🤔

  • Pt ca tot ce se afla la est de Ungaria se considera ca e..untermensch

  • Pentru ca Romania se dezmembreaza in maximum 20 de ani ajutata de toti,si intern da’ mai alea extern!

  • Calache, vezi daca nu dormi destul? Spui lucruri traznite.
   Fugi de te culca!

  • Pentru ca nu fura tot ceea ce se poate, de pe unde se poate si de pe unde sunt. Simplu.

 3. Spatiul Schengen e deja desfiintat, mai nou certificatul verde tine loc de pasaport.

  • Din cauza ipocriților ca tine suntem cea mai săracă țară UE. HAI ai dat-o și pe aia cu ce bine a fost in comunism. Vai mama voastră !!!
   Dacă nu eram în UE nici acum nu aveai internet și telefon in mână sa debitezi vorbe grele…

 4. @Amicu 👍👍👍

 5. S-a trezit micronul francez. Cat a fost Merkel erau bune cotele de imigranti, acum inchidem tot. Cata ipocrizie.

  • asta cu inchisu e buna, dar trebuie sa mai dam afara din ei, a ajuns Parisul colo.nie ara.bo-af.rican.a, acum 70 de ani reprezenta varful civilizatiei europene, nicio tara nu a indraznit sa calce Parisul in picioare, pentru ce a castigat Franta WW2 impotriva Germaniei ? Ca sa ajunga colonia af.rica.nilor?

  • Au venit din Estul Europei, mai ales din Romania, MILIOANE de imigranti, exact ca cei din Africa, doar culoarea pielii fiind diferita. Ai auzit tu pe cineva sa faca diferente? Bineinteles, in afara natarailor de romani, care nu considera acelasi lucru, un imigrant alb si unul gri, verde, negru, galben.

  • @doiinciswgepolavesticlol, pai se putea ca voi rusnacii sa nu știți cel mai bine cum se conduce o țara ? 😀 Sunteți în topul destinației migrantilor de bine ce e la voi 😀

 6. Logic, trebuie facut foarte rapid. UE este un lucru, Schengen este altul. Trebuie rapid o forta de interventie europeana, o armata europeana. Mai ales, trebuie scapat de hoti si de antieuropeni.
  Toti cei care cumpara american, rusesc, nu au ce cauta in noua structura. Polonia, Ungaria, Romania, Slovacia, etc. Nu sunt si nu au fost in veci, tari europene. Fac parte din Uniune, insa nu trebuie in nici un caz sa faca parte din noua structura. Economia, fluxul monetar si al marfurilor este una, a fi european este alta. Ramane Uniunea, ramane dreptul de a circula, etc. Nu se fac schimbari la ceea ce exista.

  Noua structura insa, trebuie sa se opreasca la granita de est a Germaniei si Italiei. Incepand cu Polonia, Austria, este alta zona. Nici una dintre toate tarile din Est, nu este europeana, nu are gandire europeana, nu are spirit european.

 7. @doiinciswgepolavesticlol, pai se putea ca voi rusnacii sa nu știți cel mai bine cum se conduce o țara ? 😀 Sunteți în topul destinației migrantilor de bine ce e la voi 😀

 8. France este Intr un cosmo…Europa este pe pamint …:)

 9. FRANȚA, singura țară din Africa care nu este în război.

 10. Necrofilul macrou, a cărui tara mai are 15%francezi, restul îs arabi și africani jefuiti, vrea o Franța plina de transgenderi, fetite masculine și masculi feminini curcubei😀😀😀